Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$38,500.04
+2.67
ETH
$1,213.59
+9.49
LTC
$149.14
+1.87
DASH
$130.38
-2.27
XMR
$163.62
-0.82
NXT
$0.01
-0.53
ETC
$7.70
+3.18
DOGE
$0.01
+11.99
ZEC
$108.25
-4.72
BTS
$0.02
-0.65

(700 Milyon Dolarlık Cüzdan) Bitcoin’in En Büyük 7. Adresi Sürekli Saldırı Altında

125

Son iki yılda bilgisayar korsanları bugünün döviz kurunu kullanarak; 69.370 BTC veya 712 milyon $ değerinde bir adres olan yedinci en büyük bitcoin cüzdanını kırmaya çalışıyor. Siber suç istihbarat firması Hudson Rock’ın CTO’suna göre, cüzdan şifreyi kırmak için bilgisayar korsanlığı forumlarında duyuruluyor.

Büyük miktarda bitcoin (BTC) içeren cüzdanlar, bitinfocharts.com’da “Bitcoin Zengin Listesi” adı verilen bir listede listelenir. Son on yıl boyunca, kripto savunucuları, sahiplerini bulmak veya önemli transferleri kaydetmek için bu listeyi inceledi.

Vice tarafından yayınlanan bir rapora göre, en zengin yedinci Bitcoin adresi bilgisayar korsanları için bir hedef, çünkü görünüşte bir wallet.dat dosyası, hacker forumlarında 12 ila 24 ay arasında dolaşıyor. Twitter’da siber suç firması Hudson Rock’ın Baş Teknoloji Sorumlusu Alon Gal durumu açıkladı.

Gal, “Bunu al,” diye tweetledi. “Parolayı kırmak amacıyla son [iki] yıldır bilgisayar korsanları / korsanlar arasında 69.000 bitcoin içeren bir bitcoin cüzdanı var, şimdiye kadar başarı yok. Cüzdanım var, Google beni bir kuantum bilgisayara bağlasın lütfen ”dedi siber suç istihbarat uzmanı.

Dijital varlık / BTC / Bitcoin / Ethereum / ETH /. Kripto Paralar / Blockchain / Blokzincir / Coin Market Cap / Bitcoin’in /

Gal’in tweet’ini takiben, Twitter’da cüzdanı soran bir dizi doğrudan mesajla boğuştu. Gal ayrıca şunları yazdı:

Ads

Size cüzdanı vermem için gerçekten iyi bir neden olmadıkça, 40’tan fazla [doğrudan mesaj] için üzülmeyeceksiniz.

News.Bitcoin.com ayrıca wallet.dat dosyasının Bitcointalk.org gibi bir dizi web sitesinde satıldığını keşfetti. 69.000 BTC cüzdan dosyası Satoshidisk.com’da ve Tüm Özel Anahtarlarda görüldü. All Private Keys web sitesi bir pazar işletiyor, böylece bireyler ve gruplar bir dizi genel bitcoin adresini kırmak için belirli dosyaları satın alabilirler.

Satoshidisk.com’da satılan dosya bugünün döviz kuru kullanılarak 0.08929505 BTC veya 1.050 $ ‘dan satılıyor. Cuma günü, 321 kişi, wallet.dat dosyasını içerdiği iddia edilen Satoshidisk.com listesini görüntüledi.

712 milyon dolarlık BTC ile cüzdanı kırmak için yapılan çeşitli girişimlere rağmen, henüz kimse onu kıramadı. Dahası Gal, Twitter’da birisinin “cüzdan taklit etmesine” izin veren bir plan olduğunu ve bunun da adresin gerçekten boş olabileceği anlamına geldiğini açıkladı.

Gal, “Birisi beni cüzdanları taklit etmek için bir yöntem olabileceği konusunda uyardı; ancak bunun doğru olup olmadığını veya bu cüzdana uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum” dedi. Hudson Rock CTO’su, “Bazı krakerlerin inkar edilemez başarıya sahip olduğunu bildiğim, kırılmamış cüzdanları satmak için gelişen bir pazar var” diye yazdı.

Dijital varlık / BTC / Bitcoin / Ethereum / ETH /. Kripto Paralar / Blockchain / Blokzincir / Coin Market Cap / Bitcoin’in /

Ayrıca diğer Bitcoin haberlerimize göz atmak için tıklayınız.

1 yorum
  1. […] Yazımızın devamını okumak için tıklayınız. […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.