Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$29,049.33
+4.8
ETH
$745.17
+2.36
LTC
$126.50
+0.63
DASH
$98.56
-3.66
XMR
$160.06
-5.99
NXT
$0.01
0
ETC
$5.62
-1.2
DOGE
$0.00
+3.87
ZEC
$62.87
-1.32
BTS
$0.02
+1.84

Algorand (ALGO) 2020 Bitti & 2021’de Neler Bekliyor

265

Algorand Blokzinciri ülkemizde popüler olan kriptoparaların başında geliyor. Bildiğiniz gibi Algorand kendi ana ağı (Mainnet)’i olan bir proje.

Tıpkı Ethereum ağında olduğu gibi ağ üzerinde birçok kullanım durumuna bağlı olarak yeni projeler geliştiriliyor. Algorand Mainnet başlayalı henüz bir seneden biraz fazla olmasına rağmen birçok şirket ve kriptopara projesi Algorand ağı üzerinde çalışmaya başladı.

Dün yapılan bir duyuruda 2021 yılı içersinde 500+ den fazla şirket Algorand ağını kullanmak için geliştirmeler yaptı. Daha önce biz yazımızda bahsettiğimiz gibi Algorand Ethereum ağında bulunan sorunlara karşı Ethereum’un rakibi olarak piyasaya girdi.

Ethereum ağının yaşadığı sorunlara rağmen “ölçeklenebilirlik, gas ücreti, hız” değerini korumuş olması üzerinde başlatılan projeler sebebiyle. Çünkü her başlatılan proje o ağın işlemlerini arttıracak ve aynı oranda masraf olarak ETH harcamak durumunda olacaklar.

Algorand’da ilk senesinde Ethereum kadar olmasa bile kısa sürede iyi bir başarı yakaladı ve birçok kullanım durumunu hayata geçirdi.

Kısa sürede 500+ fazla şirket ile anlaşma yapmak piyasaya yeni girmiş sayılan bir proje için çok iyi bir sayı. Ethereumda olduğu gibi Algorand’da bu şekilde devam eder ve iyi projelerin bünyesine dahil ederse değeri her geçen gün artacaktır.

Ads

Yeni projeler neden Algorand ağını tercih ediyor?

Önceki bir blog gönderisinde bahsettiğimiz gibi, Ethereum’un ölçeklenebilirlik ve işlem hızları ile ilgili sorunları vardı, Ironically Ethereum’un popülaritesi ve ağındaki dapp’lerin popülaritesi, başa çıkamayacak kadar fazlaydı. Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunlarını tartışırken her zaman alıntılanan örnek, ana akım haberlere girdi, Crypto Kitties , Ethereum ağının üzerine inşa edilmiş popüler bir çevrimiçi oyun.

Ölçeklenebilirlik konusu, oyunun popülerliği geri teptiğinde ve Ethereum’un açıkça işlemeye hazır olmadığı çok büyük miktarda trafik nedeniyle tüm Ethereum blok zincirinin durgunlaşmasına neden olduğunda büyük bir sorun haline geldi.

Ethereum, kısa süre önce Ethereum blok zincirine resmi olarak yayılmaya başlayan bir dizi yükseltme olan Ethereum 2.0’ı piyasaya sürdü.

Ethereum geliştiricileri, karşılaştıkları ölçeklenebilirlik sorunlarının üstesinden gelmek için çok çalışıyor olsalar da, yükseltmelerin sorunsuz bir şekilde çalışmasına kadar biraz zaman alabilir belki bu senelerce bile sürebilir, bu, piyasada yer etmek isteyen ve iyi bir ağda çalışmak isteyen projeler için göze alınamayacak bir riskti. Ayrıca erc20 token yerine Algorand Standard Varlıkları (ASA) olarak çok daha hızlı Algorand Blockchain tarafından desteklenebilir.

Tüm bu nedenler Ethereum ağı yerine Algorand ağının neden seçildiğini kısaca açılıyor


Kısaca Algorand Standard Asset, ASA, kullanıcıların Algorand blok zincirinde herhangi bir belirteci barındırmasına olanak tanıyan bir katman 1 mekanizmasıdır ve bunun karşılığında Algorand’ın yerel Algo belirteci ile aynı düzeyde güvenlik ve kullanım kolaylığından yararlanır .

Circle CEO’su ve Başkanı Jeremy Allaire , USDC’yi Ethereum’da çalıştırmakla Algorand’da çalıştırmak arasındaki farkın ne olduğu ve son kullanıcıyı nasıl etkilediği soruldu.

Allaire, “Bir Algorand, USDC ekosistemine saniyede 1.000’den fazla işlem ve yüzde 1 / 20’lik işlem ücreti getiriyor ve yakında Algorand tarafından piyasaya sürülecek olan yenilikler, Katman 1’de 8–10 kat büyüme potansiyeli sunuyor. USDC gibi standart tokenları tamamlayan yeni güvenli akıllı sözleşmelerle. ”

Tüm bunları akılda tutarak bakıldığında Algorand ağının gelecekte ne denli popüler olacağını şimdiden görebiliriz. Hali hazırda Ethereum ağından daha iyi bir ağ olmasına rağmen 2021 yılı için ağ hızını ve kapasitesini iki katına çıkarmayı planlayan bir Algorand var karşımızda.

2021 Algorand

Algorand geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuru ile 2021 yılı için persormans yükseltmesi yapacağını duyurdu. Her ne kadar şimdi hali bile hızlı ve ölçeklenebilir olmasına karşın gelecekte Ethereum’un yaşadığı sorunlarla karşılaşmadan önce buna ön almak istemiş olabilirler.

Algorand’ın 2021 yılı için persormans yükseltmesi;

Telif süresi 0.5 saniye olarak kalacak ama blok boyutu 5.000’den 25.000’e çıkacak. Yani blok boyutlarında beş kat bir artış olacak ama süre aynı kalacak. Bir diğer artış blok onaylama sürelerinde olacak. Şu anda 4.5 saniye altında onaylanan bloklar artık 2.5 saniye altında tamamlanacak.

Bu hız Algorand’ı ilk 10 proje arasına sokmaya yardımcı olacaktır. Bununla kalmayın TPS 1.000’den 46.000’e çıkacak. Bu sayılar 2021 yılı içinde Ethereum ağını gölgede bırakarak yeni projeleri Algorand üzerine çekecektir.

2020’de iyi bir performans göstermiş olan Algorand Blokzinciri yerinde kalmayıp bunu ileri götüreceğini duyurdu. Bir projeye yatırım yaparken aradığımız başlıca kriterler; teknoloji geliştirmeleri yapan ve her zaman güncel kalmaya çalışan projelerdir.

Algorand tamda bu kriterleri karşılayan bir proje. 2020 yılı için beklenilen rakamlara ulaşmamış Algo 2021 yılı içinde çok fazla değer kazanacaktır. Bu artışın hızı Algorand üzerinde başlatılan yeni projeler ile doğru orantılı olacaktır. Bunu 2021 yılı içinde göreceğiz ne kadar fazla yeni proje dahil olursa değeride bir o kadar artacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.