Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$38,288.73
+11.36
ETH
$1,166.34
+9.85
LTC
$147.61
+7.09
DASH
$131.93
+1.77
XMR
$169.89
-5.45
NXT
$0.01
-5.88
ETC
$7.64
+5.19
DOGE
$0.01
+6.28
ZEC
$115.36
+10.84
BTS
$0.03
+2.06

Algorand (ALGO) Defi Sahnesine Çıkıyor

247

2020 başından beri Defi çılgınlığı devam ediyor ve tıpkı daha önceki İCO projelerine olan ilgi kadar ilgi görmüş durumda. Defi projeleri genelde Ethereum altyapısında gerçekleştiriliyordu.

Ancak son zamanlarda yaşanan yüksek maliyet (25$ varan fee ücretleri) ve çok geç onaylanan bloklar yüzünden şu anda Ethereum altyapısından kurulan Defi projeleri sürdürülebilir değil.

Burada Algorand devreye giriyor. Hem düşük maliyet hemde saniyede 1000 blok onay hızı ile Defi konseptine yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Peki bunu nasıl ve hangi teknoloji ile yapacak. Gelin buna gözatalım;

Algorand Versiyon Yükseltmesi

Algorand projesi 19 ağustosa bir yükseltme yayınladı ve bunun büyük çoğunluğu Defi ile ilgiliydi. Açıklamada;

Defi Dünyası İçin Yeni Nesil Akıllı Sözleşmeler

Merkezi Olmayan Finans, küresel blok zinciri ekosistemi içinde en hızlı büyüyen sektördür, ancak hala gelişmekte ve çok fazla kullanılmamış bir potansiyele sahiptir. Giderek artan sayıda geliştirici, çeşitli finansal kullanım durumları için gelişmiş dApp’ler (merkezi olmayan uygulamalar) üretmekte ve mevcut finansal hizmetlere bir alternatif oluşturmaya çalışmaktadır.

Bu kullanım durumları, basit işlemlerden (yani, eşler arası ödemeler) krediler, varlık ticareti, sigorta, takas, varlık belirtme ve daha fazlası gibi çok daha karmaşık ve çok taraflı uygulamalara kadar uzanır. Finans sektörü, faaliyetlerinin çoğunu, sözleşmenin ilgili evraklarında belirtilen şartların yerine getirildiğini doğrulamak için genellikle güvenilir üçüncü tarafları içeren geleneksel sözleşmeye dayalı anlaşmalara dayandırır. Bu yöntem modası geçmiş, yavaştır ve en önemlisi günümüz finans kurumları için uygun maliyetli değildir.

Algorand’ın akıllı sözleşmeleri, bir blok zincirinde depolanan ve belirli koşullar karşılandığında otomatik olarak çalıştırılan temel kod satırlarıdır ve geliştiricilerin yüksek düzeyde ölçeklenebilir, güvenli ve yürütmesi düşük maliyetli dApp’ler oluşturmasına olanak tanır. Tüm blockchain geliştiricileri için önemli bir araç olan akıllı sözleşmeler, blockchain teknolojisinin benimsenmesini hızlandırdı ve bir bütün olarak DeFi endüstrisinin artan ivmesine katkıda bulundu. Ne yazık ki, DeFi geliştiricileri, dApp’larının çoğunun ana akım benimsenmesini engelleyen mevcut akıllı sözleşme seçenekleriyle birçok zorlukla karşı karşıyadır:

  • Yüksek Yürütme Maliyetleri : Eski ağlarda akıllı sözleşmelerle etkileşim kurmak ve yürütmek için gereken ücretler çok yüksektir, genellikle ekonomik uygulanabilirliği sorgulanır ve kötü madencileri teşvik ederek blok zincirinin güvenliğini zayıflatan bir giriş engeli oluşturur.
  • Ölçeklenebilirlik ve Hız : İlk nesil blok fikir birliği süreleri oldukça yavaştır ve aynı zamanda düzenli çatallanmadan muzdariptir, bu da milyonlarca kullanıcı için ölçeklendirmeyi imkansız hale getirir, çünkü yavaş işlem hızları tıkanıklığa neden olur ve ağda güven eksikliğine neden olur.
  • Güvenlik Sorunları: Eski akıllı sözleşmeler, varlıkları akıllı bir sözleşmeye riske atabilecek bir dizi hataya sahiptir.

DeFi’nin yaygın olarak benimsenmesi ve gerçek dünya kullanım durumlarına bir alternatif haline gelmesi için bu sorunları çözmesi gerekiyor. Aksi takdirde, DeFi, finans endüstrisinin uç kullanım durumu olma yolunda devam edecek ve meşru bir ekosistemden ziyade basitçe bir deney olarak bilinecektir.

İlerlemek için DeFi, gerçek dünyaya güç sağlamak için yerleşik işlem hızına ve düşük ücretlere sahip temel bir ağ ile merkezi olmayan, ölçeklenebilir ve güvenli olma şeklindeki blok zinciri üçlemesini çözen yeni nesil açık kaynaklı, izinsiz bir blok zincirine ihtiyaç duyar. kullanım durumları. Algorand, birçok geliştirici için fiili platform haline geldi ve MainNet lansmanından sonraki 1 yıl içinde inşa edilen birçok dApp ile çekiş kazanıyor.

Layer-1’de Algorand Akıllı Sözleşmeler

Algorand, işlevselliği doğrudan Algorand’ın Layer-1 ilkellerine eklerken güvenlik, ölçek ve ademi merkeziyetin temel niteliklerini sağlayan en son Akıllı Sözleşmeler (ASC1) sürümünü yayınlıyor. Bu, geliştiricilerin, uygulamalarının gerektirdiği hız, maliyet etkinliği ve basitlikten ödün vermeden ağdan yararlanmalarına olanak tanır. Algorand ayrıca, geniş bir uygulama yelpazesi için temel oluşturabilecek basitleştirilmiş araçlar ve özel karmaşık dApp örnekleri sağlar. Blockchain’in benimsenmesini zayıflatan teknik engelleri ortadan kaldıran Algorand’ın Akıllı Sözleşmeleri, hatasız, değişmez ve doğru uygulamalarla tam şeffaflık sağlayan kurcalamaya karşı korumalı (güvensiz) bir ağ üzerinde yürütüldüğü için oldukça esnek ve güvenilirdir.

Algorand, uygulama geliştirmeyi hızlandıran, yinelemeyi artıran ve daha uygun maliyetli yeteneklerle daha hızlı dağıtımlarla sonuçlanan ortak, ölçeklenebilir ve birlikte çalışabilir bir platform sağlar.

Ads

Algorand Defi Çözümleri

Sentetikler

Sentetik kripto para varlıkları, yatırımcıların blok zinciri ekosisteminden ayrılmadan fiat para birimi veya altın gibi emtialar gibi çeşitli varlıklarda hisse satın almak için kripto para birimi varlıklarını kullanmalarını sağlar. Daha da ilginci, yatırımcılara merkezi olmayan bir borsaya yatırım yapmanın hız ve güvenlik avantajlarını korurken kripto varlıklarının oynaklığını azaltmanın bir yolunu sağlıyor. Tüm bunlar, doğal bir jetonun hisselerini sentetik bir varlığın değerine karşı sabitleyen ve varlık değerinde yükseldiğinde veya azaldığında bu hisseyi eşdeğer bir tutarda ayarlayan akıllı sözleşmelerin uygulanmasıyla mümkündür. Sentetikler, dünyanın her yerinden yatırımcılara, varlıkta gerçek bir hisse sahibi olmak zorunda kalmadan geleneksel finansal sistemlere açık erişim sağladığından, DeFi hareketinin ilerlemesine yardımcı oluyor.

Stabil Coin

 Sentetik kripto para varlıkları gibi, stabilcoinlerin birincil çekiciliği, paydaşlar tarafından üstlenilen dijital para birimlerinin yüksek volatilite seviyeleri riskini en aza indirmeleridir. Bu artan oynaklık, insanlar değerin genel olarak bir standart olarak kabul edilmediği jetonlara yatırım yapmakta tereddüt ettiklerinden, dijital para birimlerinin yaygın olarak benimsenmesini yavaşlatan en büyük engellerden biridir. Stablecoin, akıllı sözleşmeler kullanılarak USD veya EURO gibi istikrarlı varlıklara sabitlendiğinden, yatırımcılar tarafından alınan riski büyük ölçüde azaltır. Bu şekilde, paydaşlar daha fazla risk almadan aynı hız, güvenlik ve birlikte çalışabilirlik özelliklerini yerel bir belirteç olarak deneyimleyebilecekler. Endüstrinin önde gelen iki stabilcoin’i olan Tether ve USDC, Algorand blok zincirinde çoktan başlatıldı.

Kredi ve Borç Verme

DeFi uygulamaları günümüz problemleri için çok çeşitli çözümler sunar, ancak daha değerli uygulamalardan biri kredi ve borç verme alanındadır. Algorand blok zincirinin merkezi olmayan, güvenli ve ölçeklenebilir doğası, geleneksel finansal hizmetlere erişimi olmayan bireyler için yeni kredi fırsatları sunuyor. Merkezi olmayan bir finansal ortamda borç vermek, borçluların, zayıf bir kredi puanı gibi, merkezi bir firmadan normal borçlanma sınırlamalarının etrafından dolaşmasını sağlar. Bununla birlikte, borç verenler, bir tür aracı olmadan borçlulara körü körüne güvenemezler. Geleneksel olarak, bu doğrulama işlemi, ek bir ücret alan üçüncü bir taraf gerektirir, ancak akıllı sözleşmeler, söz konusu aracıyı, anlaşmanın koşullarının karşılanıp karşılanmadığını kabul eden veya reddeden kendi kendine çalışan kod satırlarıyla değiştirmenin değer önerisini sunar.

Borsalar ve Likidite

Merkezi olmayan borsalar blok zinciri üzerine kurulur ve blok zincirinin yerel belirtecinden oluşan eşler arasında sorunsuz işlemlere izin verir. Borsalarda yerleşik olarak bulunan akıllı sözleşme, daha sonra bu işlemleri bir aracı olmadan otomatik olarak eşleştirir, doğrular ve sonuçlandırır. Bu borsalar, yatırımcılara dijital varlıkları birkaç saniye içinde ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir amaçla takas edebildikleri için, yatırımcılara daha yüksek likidite seviyeleri sunar.

Marj ticareti

Algorand’ın Akıllı Sözleşmeleri (ASC1) tarafından desteklenen dijital varlıklar ile marj ticareti, yatırımcılara bir komisyoncudan ödünç alınan fonları bir finansal varlık ticareti yapmak için kullanma olanağı sağlar ve bu da komisyoncudan alınan kredinin teminatını oluşturur. ASC1’ler, özel kuralları ve mantığı otomatik olarak uygulama yeteneğine sahiptir, bu da geleneksel finansal bekçilerle çalışmadan ticaretin marjını mümkün kılar, ticaretin maliyetini düşürür ve bundan potansiyel getiriyi artırır. Marjin ticareti dijital para birimlerindeki nihai amaç, kaldıraçlı ödemeler şeklinde daha yüksek bir getiri yüzdesi elde etmektir. Bu, borçlulara mevcut kripto para varlıklarından daha fazla yararlanma olanağı verir ve hem kazanılan potansiyel ödülleri hem de ticaretle ilgili riski artırır. Daha fazla para kullanılırsa, Bir yatırımcının kendisiyle ilişkili kaldıracı deneyimlemek için kilitlenmesi gereken daha fazla teminat. Örneğin, 2 kat kaldıraçlı bir marj ticareti yapmak, kaybedilen veya kazanılan potansiyel değerin iki katına çıkması anlamına gelir.

Alternatif Tasarruflar

Alternatif bir tasarruf hesabı, bir banka tarafından sağlanan geleneksel bir tasarruf hesabıyla aynı amaca hizmet eder; bu hesaplara yatırılan fonlar, istekli borçlulara ödünç vermek üzere para havuzlarına aktarılır. Borçlular bu havuzdan fonlara erişim elde eder ve borç verenler ödülleri alır. Bu alternatif tasarruf hesapları, akıllı sözleşmeler kullanılarak oluşturulur ve geleneksel tasarruf hesaplarına göre çok çeşitli avantajlar sunar. Akıllı sözleşmeler güvensiz bir şekilde kendi kendine yürütüldüğünden, aksi takdirde ödünç verilen fonlardan kazanılan faizden kesinti yapacak bir aracıya ihtiyaç yoktur.

Ödeme Çözümleri

Ödemeye dayalı uygulamaların birincil amacı, bir taraftan diğerine para transferi yapmaktır. Algorand Mobil Cüzdan, ödeme tabanlı bir uygulamaya bir örnektir. Algorand, para birimi olarak yerel jetonu Algo’yu kullanarak standart ödeme işlemleri sağlar. Ödeme uygulamaları, Algorand Standart Varlıklar olarak temsil edilen sabit madeni paralar gibi farklı bir temel para birimi veya jetonla da uygulanabilir. Algorand işlemleri ortalama beş saniyeden daha kısa sürede sonuçlandırılır. İki veya daha fazla taraf arasında varlık ticareti yapmak, diğer tarafın anlaşmanın hakkını vereceğine dair güven gerektirir. Bu riski azaltmak için, takası güçlendirmek ve garanti altına almak için genellikle banka gibi güvenilir bir aracı kullanırız. Bu merkezi banka, özellikle uluslararası transferler için genellikle yüksek ücretler ve yavaş transfer süreleri ile birlikte gelir.

Tahmin Piyasaları

Tahmin Piyasaları, kullanıcıların yaklaşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimi veya COVID-19 için bir aşının keşfedilmesi gibi bir olayın sonucunda hisse satın almalarına ve satmalarına olanak tanır. Bugünün tahmin piyasaları merkezileştirilmiştir, yani genellikle bir kişi bir olay sonucunun meydana geldiğini onaylar veya reddeder ve potansiyel dolandırıcılık faaliyetlerine kapı açar. Merkezi olmayan tahmin piyasalarında, binlerce kullanıcı bir olayın sonucunu rapor ederek sonucun doğru olmasını sağlar.

Pazarlar

Günümüzün çevrimiçi pazar yerleri, sitedeki ticaret koşullarını belirleyen ve platformlarında yapılan tüm işlemlerden komisyon alan Amazon veya eBay gibi merkezi kuruluşların hakimiyetindedir. Akıllı sözleşmelerle desteklenen merkezi olmayan pazar yerleri, satıcıların mallarını aracı olmadan alıcılara doğrudan satabildikleri eşler arası ağlardır. Ek olarak, pazar üzerindeki kontrol merkezileştirildiğinde, bilgisayar korsanları sunucuyu potansiyel olarak manipüle etmek için büyük miktarlarda bilgi işlem gücü kullanabildiğinden, piyasayı açığa çıkarır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.