Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,439.98
+0.79
ETH
$588.61
+0.03
LTC
$82.01
-0.1
DASH
$96.75
-0.37
XMR
$151.57
-1.08
NXT
$0.01
+19.3
ETC
$6.08
+0.68
DOGE
$0.00
-0.68
ZEC
$68.16
-0.28
BTS
$0.02
-4.84

AMAZON Blockchain Teknolojisine Yöneliyor

48

Amazon Blockchain’i Operasyonlarına Entegre Ediyor


Gelişen teknoloji ile birlikte ABD merkezli Amazon, geniş tedarik zinciri ağlarına şeffaflık getirmek için blockchain teknolojisini kullanan bir patent açtı. Patent metni, Amazon’un bir öğenin tedarik zinciri boyunca gönderilmesini doğrulamak için DLT kullanmak istediğini göstermektedir.

Patent, her bir ürünün tarihinde çeşitli lokasyonlarda. Üretimden nakliye ve tüketime kadar; Tek tek ürünler hakkında büyük miktarda veriyi hızlı bir şekilde derlemek ve kapsamlı bir katalog sistemi oluşturmak için açıldı.

Özellikle, patent açık kaynak kodlu kurumsal güdümlü blockchain projesi Hyperledger’den Amazon’a hedeflerine yardımcı olma olasılığı olan adaylardan açıkça bahsetmektedir. Hyperledger’den bahsetmek, nispeten daha küçük ölçekte olsa da, proje benzer nitelikteki projelerle zaten denemeler yaptığı için pek de şaşırtıcı değil.

Özünde, patent, müşterilerin satın aldıkları ürünlerin geçmişini doğrulamalarını sağlayan bir blockchain özellikli tedarik zinciri sistemi kurmayı amaçlamaktadır. Bu tür tedarik zinciri mekanizması, maalesef Amazon’un ürün kataloglarında olan sahte ürünlerin azaltılmasına da yardımcı olacaktır.

Tüketici güvenine en yüksek derecede önem veren Amazon tarafından sağlanan patent, daha fazla şeffaflık ve güvenlik getirerek tipik olarak parçalanmış tedarik zincirleriyle ilişkili opaklığı azaltmayı amaçlıyor.

Blockchain’de Amazon Bankacılığı


Şirketin ticari operasyonları kolaylaştırmak yenilikçi ve sağlam DLT özellikli çözümler geliştirmek için hali hazırda kullandığı Blockchain teknolojisi bulunduğundan bu yeni çıkarılan patentin şirketin Blockchain teknolojisi ile ilk defa tanışması değil.

Geçen yıl Mayıs ayında BTCManager tarafından bildirildiği üzere Amazon, bulut platformu yan kuruluşu Amazon Web Services’in (AWS) Amazon Yönetilen Blockchain (AMB) teklifini genel olarak kullanılabilir hale getirdiğini duyurmuştu.

Daha yakın bir kayda göre, Hindistan Çay Kurulu şirketleri ve teknoloji devlerini Hint kökenli çay için uçtan uca izlenebilirlik mekanizmaları üzerinde çalışmaya ve uygulamaya davet etti. Özellikle Amazon, Infosys, Yes Bank ve 25 şirket daha devlet kurumunun çağrısına olumlu yanıt verdi.

Ayrıca son zamanların en popüler altcoinlerden biri olan VeChain (VET) ile ilgili önemli haberimize bakmak için buraya tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

1 yorum
  1. […] Amazonun Blockchain hakkındaki haberini okumak için buraya […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.