Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$57,306.16
-0.68
ETH
$3,485.82
-0.33
LTC
$362.04
+3.68
DASH
$436.18
+6.53
XMR
$509.91
+21.88
NXT
$0.07
+0.87
ETC
$138.55
+21.42
DOGE
$0.60
+0.05
ZEC
$316.54
+7.54
BTS
$0.15
+10.86

Amazon Web Hizmetlerine Rakip Geldi; CUDOS

623

Merkezi olmayan bir ağ, dünyanın bilgi işlem kaynaklarının nasıl kullanıldığı konusunda israfı önemli ölçüde azaltmayı hedeflediği için özel test ağını başlattı.

Dünyanın teknolojik kaynaklarını daha ucuz ve daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan merkezi olmayan bir bulut bilişim ağı, özel test ağını başlattı.

Cudos, altyapısının başka türlü boşta kalabilecek dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve şirket sunucuları anlamına geldiğini söylüyor; DeFi, bilimsel araştırma, veri analizi, yapay zeka ve video işleme gibi heyecan verici projelere katkıda bulunarak insan bilgisini ilerletiyor.

Proje, birinci katman blok zinciri ve ikinci katman hesaplama ve oracle ağıdır. Merkezi bulut bilişim sağlayıcılarının yüksek maliyetleri ve israfı çektiğini ve merkezi olmayan alternatifler için artan bir ihtiyacın oluştuğunu söylüyor.

Bu nedenle, ölçeğe göre yüksek performanslı bilgi işlem için izinsiz erişim sağlamayı amaçlamaktadır. Bu sadece adanmış bir bilgi işlem kaynağına güvenme ihtiyacını ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda kaynakların talep üzerine kullanılmasıyla ilgili masrafları da azaltabilir. Bu, özellikle kullanım zirve yaptığı zamanlarda kapasitelerini hızlı bir şekilde artırması gereken blok zinciri geliştiricileri ve ekosistemler için avantajlı olacak şekilde ayarlanmıştır.

Cudos , çok sayıda oyun şirketinin, NFT geliştiricisinin ve DeFi veri sağlayıcılarının sıraya girdiğini ve ağa yayılmaya hazır olduğunu ve ana ağının aylar içinde piyasaya sürülmesinin beklendiğini söylüyor.

Platformun CEO’su ve kurucu ortağı Matt Hawkins şunları söyledi: “Ekibimiz, Cudos ağı için bu büyük kilometre taşına doğru durmaksızın planlıyor ve inşa ediyor.

“Özel test ağı, ekibimize kritik bilgiler sağlayacak ve önümüzdeki haftalarda herkese açık test ağını başlatmadan önce ağda ince ayar yapmamızı sağlayacak. Bu, bizim ve topluluğumuz için herkes için merkezi olmayan bulut bilişim ağı oluşturma vizyonumuzu etkinleştirmek için son derece heyecan verici bir an. “

Ads

Hızlı, düşük maliyetli bir ağ

Cudos ekibi, altyapılarını 2017 yılında oluşturmaya başladı ve o zamandan beri proje, şu anda ağda 50.000 cihazla 300.000 kullanıcı ve 35 doğrulayıcıyı bir araya getirdi. Daha sonra ana ağ başlatıldıktan sonra blok zinciri hesaplama düğümleri haline gelebilirler.

Tendermint üzerine inşa edilen platform, bulut bilişim ve blok zinciri arasında somut bir bağlantı kurmayı hedefliyor. Bu, Cudos’a bağlanan herhangi bir blok zincirinin sunduğu ölçeklenebilirlikten yararlanabileceği anlamına gelir. Ethereum, Algorand ve Cosmos başlangıçta desteklenecek ve diğer ağlar da çok uzak olmayan bir gelecekte izlenecek.

Ethereum’un son aylarda karşılaştığı aşırı ağ tıkanıklığı göz önüne alındığında, bu, DeFi ve NFT piyasalarının bir boğa piyasasında sorunsuz çalışmasını sağlayan hoş bir çözüm olabilir - özellikle ölçeklenebilirlik sorunlarını çözme çabalarının en azından yavaş olduğunu düşünürsek, görünürde sonu yok.

Dünya çapında düşük gecikmeli bulut bilişimin kullanıma sunulmasından yararlanmaya çalışan sadece blok zinciri projeleri ve işletmeler değildir. Günlük kullanıcılar, donanımlarının boşta kalma süresinden para kazanma fırsatına sahip olurken, veri merkezleri ve madencilik çiftlikleri, başka türlü kullanılmayan kaynakların kullanımını en üst düzeye çıkarabilir.

Cudos, bu yılki en büyük başarılarından birinin, CUDOS jetonunun bir dizi borsada listelenmesine yol açan, aşırı talep edilen başarılı token satışı olduğunu söylüyor. Platform ayrıca, Algorand’ın büyümesine ve gelişmesine odaklanan Borderless Capital’den yatırım aldı. Kurucu David Garcia, her iki ekosistem arasındaki ortaklığı hızlandırmak amacıyla kısa süre önce danışman olarak katıldı. Ek destekçiler arasında Moonrock Capital, Outlier Ventures ve GBV yer alıyor.

Garcia, eski Sony Entertainment Europe başkanı Chris Deering, AMD’nin blockchain direktörü Joerg Roskowetz ve Uber ve Alibaba’nın erken dönem büyük yatırımcılarından Maggie Fang gibi bir dizi yüksek profilli danışmana katıldı.

Cudos, giderek dijitalleşen dünyada oyunun kurallarını değiştirecek potansiyele sahip olduğunu söylüyor - akıllı sözleşmeleri ve DApp’leri çok daha verimli hale getiriyor ve NFT’lerin ve varlıkların kolaylıkla oluşturulmasını sağlıyor. Tüketiciler, donanım sahipleri ve işletmelerin tümü kendi ekosisteminden bir şeyler elde etme ve bu süreçte çevreye yardım etme potansiyeline sahiptir.

Cudos hakkında daha fazla bilgi almak için: https://t.me/cudosturkey

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.