Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$51,229.61
+3.93
ETH
$1,805.57
+0.17
LTC
$219.99
+1.63
DASH
$253.57
-4.78
XMR
$241.65
+4.38
NXT
$0.03
+2.41
ETC
$14.65
-2.76
DOGE
$0.05
-8.8
ZEC
$157.01
-4.21
BTS
$0.06
-4.16

BAE ve Suudi Arabistan merkez bankaları CBDC denemesi raporu yayınladı

440

Ortak rapor, merkez bankası yetkilileri tarafından yürütülen en umut verici CBDC çalışmaları arasında yer alıyor.

Orta Doğu’nun en güçlü ekonomilerinden ikisinin merkez bankaları, bugün bir yıllık ortak merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi hakkında bir rapor yayınladı ve sonuçlar, parıltılı bir şekilde blok zincir teknolojisinden bahsediyor. 

İlk olarak 2019 yılının Ocak ayında duyurulan Project Aber, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan arasında, “CBDC ve DLT teknolojilerindeki bilgi birikimine katkıda bulunmak” için tasarlanmış bir “kavram kanıtı” oluşturmak için ortak bir girişimdi.

Böyle bir çalışmada iki merkez bankasının ortak çabası türünün ilk örneği. Rapor, bu amaçla, “Aber” de isim seçiminin projenin temel misyonuna işaret ettiğini belirtiyor:

“Aber adı seçildi, çünkü Arapça” sınırları aşmak “için hem projenin sınır ötesi doğasını yakaladı hem de teknolojinin kullanımı açısından sınırları aşacağını umuyoruz. “

Ads

Denemenin kapsamını aşamalı olarak altı farklı ticari bankaya genişleten üç ayrı aşamaya ayrılan rapor, projenin, güvenliği ve mevcut ödeme sistemlerini çevreleyen sorunları “daha fazla dikkate almaya” zorlamak için gerçek parayla desteklenen bir dijital para birimi kullandığını belirtiyor.

Rapor, ikili bir CBDC’nin sınır ötesi ödemeler için “yalnızca teknik olarak uygun” olmadığı, aynı zamanda CBDC’lerin “mimari dayanıklılık açısından merkezi ödeme sistemlerine göre önemli gelişme” sunduğu sonucuna varıyor.

Sonuç olarak, Project Aber tüm engelleri ortadan kaldırdı: “Mahremiyet ve ademi merkeziyetçilikle ilgili karmaşık gerekliliklerin yanı sıra merkez bankasının para arzının görünürlüğü ve izlenebilirlik gibi ekonomi risklerini azaltmaya ilişkin gereklilikler de dahil olmak üzere temel gereklilikler […] karşılandı. verilen para birimi. “

Rapor, mevcut sistemlerin güvenliğini artırmak için DLT’yi benimsemek, “DLT tabanlı ödeme rayları sunmak” ve gelecekteki Project Aber denemelerinin kapsamını coğrafi olarak daha dağınık ortakları içerecek şekilde genişletmek de dahil olmak üzere araştırma ve politika için bir dizi sonraki adım önermektedir. tahviller gibi diğer varlıkların takası gibi. 

Hiçbiri Project Aber kadar rüzgar almamışken, diğer merkez bankaları da son aylarda CBDC’lerin uygulanabilirliğini incelemek için harekete geçti. Son zamanlarda Çin , bir dijital yuan’ı meşrulaştıran düzenleyici kılavuzu yayınladı , Birleşik Krallık da benzer şekilde düzenleme taslağı hazırlamaya ve olası bir CBDC’ye yönelik araştırma yapmaya başladı ve Brezilya ekonomi bakanı, Güney Amerika süper gücünün bir CBDC’ye sahip olacağını kesin olarak açıkladı . 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.