Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$39,659.49
+10.15
ETH
$1,230.73
+11.65
LTC
$154.47
+9.87
DASH
$133.29
-1.4
XMR
$166.08
+0.2
NXT
$0.01
+3.67
ETC
$7.77
+4.37
DOGE
$0.01
+14.3
ZEC
$110.31
-2.25
BTS
$0.03
+1.48

Balina Avı Sezonu Bitcoin, XRP, Ethereum ve Chainlink’e Zarar Veriyor

37

Kripto para birimleri ve savunucuları, eski kişinin ademi merkeziyetçi doğasından çok gurur duyuyor. Aslında, birisinin Bitcoin’i bir başkasına attığını duyarsanız, ademi merkeziyetin ve merkezi otorite eksikliğinin, onun vurgulayacağı ilk özelliklerden biri olacağından oldukça emin olabilirsiniz. Böyle bir satış konuşması güzel ve güzel, ama pratikte nasıl çıkıyor? Son zamanlarda yayınlanan bir rapor bu soruyu olumsuz yanıtlıyor gibiydi. Sebep - Balinalar.

Santiment Pro’nun en son haftalık raporu olan söz konusu rapor , piyasanın en iyi kripto varlıklarının 850’sini değerlendirdi. Aynı şeyi takiben, bu kripto varlıkların 727’sinin toplam arzının% 50’den fazlasının yalnızca ilk 100 adreste bulunduğunu gözlemledi.

En iyi 850 kripto varlıktan 727’si. Bu bulgu bize ne anlatıyor? Tüm konuşmalara ve gürültüye rağmen, fikirlerde ve ağlarda ademi merkeziyetçilik, arzda ademi merkeziyetçiliğe dönüşmedi.

Piyasanın en iyi kripto para birimlerinden (Bitcoin, Ethereum, XRP ve Chainlink) başka bir yere bakmayın. Tüm bu kripto varlıkların arzı balinaların hakimiyetinde olmaya devam ediyor.

En İyi Kripto Paralar

Kaynak: Santiment

Örneğin Bitcoin’i ele alalım. Yazım sırasında, Bitcoin’in arzının% 61’inden fazlası “BTC milyonerleri” nin veya balinaların, yani 100’den fazla BTC’ye sahip adreslerin elindeydi. Bu, 10 BTC’den daha az olan daha küçük adreslerin arzın% 14’ünden biraz fazlasını kontrol ettiği şaşırtıcı derecede büyük bir yüzde.

Ads

Ancak, durumun neden böyle olduğuna dair belki de iyi bir açıklama vardır. Sonuçta, dünyanın en eski ve en aktif kripto para birimi ve en büyük hodlers’larının çoğu, BTC’nin şu anki kadar yüksek fiyatlandırılmadığı bir zamanda ilk kripto yatırımcı dalgasının bir parçasıydı. Ancak bu, Bitcoin’in giderek artan bir şekilde balinaların elinde merkezileştiği gerçeğini değiştirmiyor ve bunların sayısı son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmanıyor .

Bu tür şikayetler diğer altcoinler için de geçerlidir. Santiment, Ethereum söz konusu olduğunda arzın% 80’den fazlasının 1000’den fazla ETH’ye sahip adreslerde tutulduğunu buldu. Piyasadaki en büyük üçüncü kripto para olan XRP durumunda, 10.000.000’den fazla XRP’ye sahip balinalar veya adresler, toplam arzın% 95’inden fazlasını elinde tutuyordu.

% 851 YTD getirisi ile bu yıl piyasanın en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri olan Chainlink, bu tür balina eylemlerine karşı da bağışık değil, Santiment, LINK arzının% 94’ünün 10.000’den fazla LINK’e sahip adresler tarafından tutulduğunu gözlemledi. Aslında, bazılarına göre, arzın% 70’i tek başına 9 adres tarafından tutulmaktadır - LINK Denizciler denir.

Kaynak: Santiment

Chainlink, son zamanlarda birçok eleştirinin sonunda yer aldı ve kripto topluluğundaki birçok kişi, hacminin% 90’ının sahte olduğu bir pazara sahip bir 4chan memesi olmakla suçladı . Şimdi, bunun doğruluğunu tespit etmek bu makalenin odak noktası değil, ancak bu “Denizcilerin” LINK’in piyasa hareketi üzerinde bu kadar çok etkiye sahip olması, özellikle de LINK’in son fiyat hareketlerinin sadece ölü olduğuna inandığı için kesinlikle endişe verici bir şey. kedi sıçrama.

Balinalar Devam Edecek Mi

Özellikle ademi merkeziyetçiliğin uzun, uzun süredir piyasanın arama kartlarından biri olduğu gerçeği ışığında, bunların hepsi çok önemli bulgular. Bununla birlikte, şu anda birçok kişi bu balinaların kafalarının (veya yüzgeçlerinin) radikal bir şekilde yeni bir ademi merkeziyetçilik biçimini başlatması için çağrıda bulunurken, çözüm bu olmayabilir. Aslında, balinaları ortadan kaldırmak (mümkün ya da çok muhtemel olduğundan değil), doğru şey bile olmayabilir.

Bitcoin’in örneğini ele alalım - yıllar içinde dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyat hareketi genellikle bu balinaların hareketi tarafından belirlendi. Bu tür “balina sadakati”, bu balinaların eylemleri kripto para biriminin boğa döngülerine göre izlendiğinde ortaya çıkıyor. Balinaların birikiminin bu tür boğa döngülerini teşvik ettiği ve Bitcoin’in fiyatını yükselttiği gözlemlenmekle kalmadı, aynı zamanda piyasadaki düşüş eğilimlerinin etkisini en aza indirdiği de iddia edilebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.