Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$36,472.66
+10.15
ETH
$2,431.29
+11.01
LTC
$108.05
+9.32
DASH
$90.46
+9.12
XMR
$144.46
+6.17
NXT
$0.01
+6.07
ETC
$23.90
+8.19
DOGE
$0.14
+6.92
ZEC
$94.35
+14.47
BTS
$0.02
+10.87

Bank of America, stablecoin’in benimsenmesinin ve CBDC’nin ‘kaçınılmaz’ olduğunu söylüyor

2.746

Bank of America analistlerinden yakın tarihli bir not, bir CBDC’nin şu anda mevcut olan dijital para birimlerinden farklı olacağını, çünkü bunun ticari bir banka değil, Fed’in sorumluluğunda olacağını söyledi.

Bank of America’ya göre, ABD nihayet kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) oluşturmak için ilerleyecek gibi görünüyor.

Bank of America kripto stratejistleri Andrew Moss ve Alkesh Shah Pazartesi günü bir notta CBDC’lerin bir Bloomberg raporuna göre “bugünün elektronik para birimlerinin kaçınılmaz bir evrimi” olduğunu yazdılar . Analistler şunları yazdı:“Finans kurumları dijital varlık saklama ve alım satım çözümlerini keşfettikçe ve ödeme şirketleri blok zinciri teknolojisini platformlarına dahil ettikçe, istikrarlı paranın benimsenmesinin ve ödemelerin önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ölçüde artmasını bekliyoruz.”

Bu arada, Federal Rezerv Bankası’ndan (FRB) Perşembe günü  yayınlanan “Para ve Ödemeler: Dijital Dönüşüm Çağında ABD Doları” başlıklı bir rapor , ABD’nin potansiyel olarak bir CBDC benimsemesinin yararlarını ve dezavantajlarını değerlendirdi.

Bir CBDC’nin haneler ve işletmeler için potansiyel olarak “güvenli ve etkili yurt içi ödeme sistemini iyileştirip iyileştiremeyeceğini”, “ödeme sistemi gelişmeye devam ederken”, muhtemelen “ülkeler arasında daha hızlı ödeme seçenekleri” ile sonuçlanıp sonuçlanamayacağını değerlendirdi.

Ads

Bu arada Shah ve Moss, özel şirketler tarafından çıkarılan dijital para birimlerinin kullanımının artmasının muhtemel olduğunu belirtti. Şu anda, çevrimiçi banka hesapları veya ödeme uygulamaları gibi mevcut dijital para birimi biçimlerinin sorumluluğu, ticari bankalar gibi özel kuruluşlara aittir.

 Ancak FRB, raporla ilgili yaptığı açıklamada , ABD Federal Rezervi gibi bir merkez bankasının sorumluluğunda olacağı için bir CBDC’nin bu açıdan farklı olacağını  yazdı .

Ayrıca, finansal istikrarın korunması, kullanıcıların mahremiyetinin korunması ve yasa dışı işlemlerle mücadele dahil olmak üzere potansiyel zorluklara dikkat çekti. Fed, 20 Mayıs’a kadar bu konularda kamuoyunun yorum yapması için zemini açtı.

CBDC, bir ülkenin ABD doları gibi fiat para biriminin dijital versiyonudur. 2020’de Bahamalar  dünyanın ilk CBDC’si olan Sand Dollar’ı piyasaya sürdüğünde ilgi odağı olmaya başladılar.

 Bu arada Çin merkez bankası, dijital para birimi oluşturma çabalarını hızlandırırken dijital bir yuan cüzdanı geliştirme sürecinde . Nisan 2021’de İsveç merkez bankası  , “e-krona”  dijital para birimi pilotunun ilk aşamasını tamamladı .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.