Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$57,434.05
+2.74
ETH
$1,936.90
+1.14
LTC
$227.51
+0.15
DASH
$301.99
+1.35
XMR
$248.34
-2.79
NXT
$0.04
+11.54
ETC
$15.72
+3.97
DOGE
$0.06
+3.61
ZEC
$162.26
-1.21
BTS
$0.06
+1.62

Başkan Brad Smith, Microsoft’un Bitcoin’e yatırım yapmayı planlamadığını söylüyor

248

Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın almasının ardından, kripto topluluğundaki pek çok kişi, yakında daha fazla Fortune 500 şirketinin de davayı takip etmesini bekliyordu. Aslında, Apple, Oracle ve Microsoft gibi bir dizi ismin sırada olacağı düşünülüyordu.

Ancak, yönetim ekibinin kıdemli bir üyesine göre, teknoloji devi Microsoft’un yakın zamanda Bitcoin’e yatırım yapması pek olası değil. CNN’den Julia Chatterley ile yakın tarihli bir röportajda Başkan Brad Smith, şirketin şu ana kadar yatırım politikasında herhangi bir değişiklik yapmadığını ve Microsoft’un dijital varlığa yatırım yapma konusunda acil bir planı olmadığını açıkladı.

“Bitcoin hakkında yeni bir konuşma duymadım.”

Ancak Microsoft’tan farklı olarak, Bitcoin gibi kripto para birimlerine yatırım yapmaya daha meyilli başka şirketler de olabileceği unutulmamalıdır, çünkü çoğu kişi kazançları üzerindeki herhangi bir olumsuz riski en aza indirmeyi amaçlamaktadır.

Daha önce de belirtildiği gibi, bir sonraki şirketin hangi şirketin olacağına dair varsayıma cevap vermek için birçok isim atıldı.

Ads

“Bence bakılacak bir sonraki şirket Twitter olacak. CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’in bilinen bir savunucusudur. Başını çektiği diğer şirket olan Square, 2020’de 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almıştı. Bundan sonra Facebook, Alphabet ve Amazon gibi diğer Big Tech şirketlerinin Bitcoin’e yatırım yapmasını bekliyorum. “

Her şey olduğu gibi, Tesla gibi çoğu ABD şirketi “belirsiz soyut muhasebe” kullanıyor. Bu, bir şirketin bilançosunda tutulan dijital varlıkların gerçeğe uygun değerlerindeki, satın alma sonrasında defter değerlerinin altında tutulan herhangi bir amortismanın, bir “değer düşüklüğü ücreti” olarak yansıtıldığı anlamına gelir.

Şirketlerin ayrıca, bir varlık satışına kadar fiyattaki yukarı yönlü revizyonları muhasebeleştirmesine izin verilmez. Square’in nakit rezervlerinin yalnızca% 2’sini Bitcoin’e ayırmasının ve Tesla’nın yaklaşık% 8’ini ayırmasının nedeni bu olabilir - son zamanlarda Avanti Kurucusu Caitlin Long tarafından değinilen bir gerçek .

Basitçe söylemek gerekirse, üst düzey yöneticiler, mevcut muhasebe kuralları geçerli olduğu sürece kripto para birimleri gibi bir varlık sınıfına büyük bir tahsisat yapacak konumda olmayabilir. Bu, birçok şirketin hala kriptolara yatırım yapma konusunda tereddüt etmesinin nedeni olabilir.

Ancak zaman geçtikçe, yukarıda belirtilen tahsis muhtemelen daha da pahalı görünecektir. Dün, piyasanın önde gelen kripto para birimi 50.000 $ seviyesini geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 50.341 $ ‘a ulaştı. Basında, Bitcoin 49.550 dolardan işlem görüyordu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.