Cheap Website Traffic
Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$27,071.91
-0.75
ETH
$1,779.96
-1.83
LTC
$83.34
-2.94
DASH
$56.01
-4.49
XMR
$154.12
+0.1
NXT
$0.00
+6.34
ETC
$21.07
-3.79
DOGE
$0.07
-3.57
ZEC
$36.16
-3.47
BTS
$0.01
-2.19

Binance USD (BUSD) kararı sonrası 145 milyon BUSD yakıldı

1.177

New York regülatörünün Paxos şirketine BUSD ihracını durdurma talimatının ardından yaklaşık 145 milyon BUSD yakıldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Paxos’a dava açmaya hazırlanıyor” haberinin ardından New York regülatörü NYDFS, Paxos’tan Binance’in dolara sabitlenmiş sabit coin’i BUSD’yi ihraç etmeyi durdurmasını talep etmişti. USDP ve BUSD ihraççısı olan Paxos şirketi de resmî token ihracını durduracağını duyurmuştu. Gelişmeler üzerine Paxos Hazinesi’ndeki 145 milyona yakın BUSD’nin yakıldığı bildirildi.

Blok zincirlerindeki önemli hareketlilikleri bildiren bir platform olan WhaleAlert, 144.469.760 BUSD’nin (144.253.055 dolar) yakıldığını aktardı.

O sırada, Tether ise TRON ağında önemli miktarda yeni token basımı yaptı. Şirket, piyasaya 1 milyar USDT sürdü.

Binance sözcüsü “piyasa değeri düşecek” dedi

Binance sözcüsü bugün Insider’a yaptığı açıklamada, Paxos’a NYDFS tarafından token basımını durdurma emri verildiğini doğruladı. Sözcü, sabit coin’in tamamen Paxos’a ait olup Paxos tarafından yönetildiğini ve sonuç olarak coin’in piyasa değerinin zaman içinde düşeceğini söyledi.

Sözcü, “Belirli pazarlarda devam eden düzenleyici belirsizlik göz önüne alındığında, kullanıcılarımızın daha fazla gereksiz zarardan izole edilmesini sağlamak için bu yargı alanlarındaki diğer projeleri gözden geçireceğiz” dedi.

16 milyar dolardan fazla piyasa değeriyle Tether ve USD Coin’in ardından dünyanın en büyük üçüncü sabit coin’i konumunda olan BUSD’nin fiyatı, haberlerin ardından erken saatlerde yüzde 0.19 düştü.

BUSD ihracı 21 Şubat’tan itibaren duracak

Bugün, Paxos’un web sitesinde yayınlanan açıklamada, New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) yönlendirmesiyle 21 Şubat’ta BUSD ihracının durdurulacağı belirtildi.

Web sitesinden yapılan resmi duyuruda, “NYDFS tarafından regüle edilen Paxos Trust, kurumla yakın koordinasyonuna devam edecek ve 21 Şubat’tan itibaren BUSD ihracını sonlandıracaktır. En büyük 4 denetim firması tarafından denetlenen şirketimiz, vâr olan BUSD rezervlerini ise yönetmeyi sürdürecektir. Tüm BUSD token’lar, 1’e 1 oranda dolar cinsinden rezervler tarafından desteklenecektir. Bu fonlar, muhtemel iflas sürecinden bağımsız olan hesaplarda tutulacaktır. Yine vâr olan BUSD’ler en erken Şubat 2024 dönemine kadar hem 1’e 1 şekilde korunacak hem de geri ödenebilir olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Zhao, “seçeneklere odaklanacağız” dedi

Binance CEO’su Changpeng Zhao da bu açıklamadan kısa süre önce Twitter’dan uzun bir açıklama yazmış ve BUSD’yi mümkün olan en uzun süre desteklemeye devam edeceklerini, ABD yargı bölgesinde ise kullanıcıların zarar görmemeleri adına seçeneklere odaklanacaklarını söylemişti. Zhao ayrıca BUSD’nin menkul kıymet olarak kabul edilmesinin, sektör üzerinde geniş çapta etkilerinin de olacağını düşündüğünü de belirtmişti.

1 yorum
  1. baldness diyor

    This design is steller! You obviously know how to keep a reader amused.
    Between your wit and your videos, I was almost moved
    to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.

    I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you
    presented it. Too cool!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.