Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$38,758.54
-3.22
ETH
$2,421.99
-4.06
LTC
$170.50
-1.32
DASH
$171.81
+0.79
XMR
$270.23
-1.76
NXT
$0.03
-4.69
ETC
$56.68
-1.6
DOGE
$0.31
-1.48
ZEC
$143.73
+7.07
BTS
$0.05
+1.52

Binance Borsası Yine Kara Para İle Gündemde

269
Dijital varlık / BTC / Bitcoin / Ethereum / ETH /. Kripto Paralar / Blockchain / Blokzincir / Coin Market Cap / Binance Borsası

Düzenleyiciler ve hatta diğer dijital varlık borsaları Binance üzerindeki yasal baskıyı artırıyor. Popüler borsa, bu hafta Japon Fisco tarafından yapılan bir kara para aklama şikayetini hedef aldı ve Binance’in 2018’de Fisco’nun yan kuruluşu Zaif’ten çalınan fonların 9 milyon dolardan fazla çalınmasına izin verdi.

Ayrıca, uluslararası Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) Kara para aklama ve terörün finansmanı hakkında, adı dışında tamamen Binance’e atıfta bulunan bir rapor yayınladı .

Fisco / Zaif davası

Haberlere göre, Fisco Cryptocurrency Exchange, Inc. Pazartesi günü ABD Kaliforniya San Jose Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesine tazminat ve tazminat talebinde bulundu. Şikayet , 2018’de Zaif borsasındaki bir hacklenmeden elde edilen gelirin bir parçası olan BTC’nin 9,4 milyon ABD Doları değerinde (o sırada) Binance’e ait tek bir adreste sona erdiğini iddia ediyor.

Osaka merkezli Zaif, bilgisayar korsanlarının Eylül 2018’de cüzdanlarından neredeyse 60 milyon ABD Doları BTC, BCH ve Monacoin çaldıklarında Japon dijital varlık sektörüne yeni girmiş oldu. Fisco, kısa süre sonra şirketi 5 milyar JPY ile devraldı. (47,3 milyon ABD Doları) kurtardı.

Dahası, şikayet, Binance’in suç gelirlerinin kendi platformunda aklandığının farkında ya da ihmalkar olduğunu iddia ediyor. Şirketin KYC / AML politikalarını “şok edici derecede gevşek” olarak tanımladı ve endüstri standartlarını karşılamadı ve hırsızların bu nedenle Binance’i seçtiğini iddia etti. Şirket, hesapları dondurmak veya takas edilmesini ve platformdan ayrılmalarını engellemek için herhangi bir işlem yapmamıştı.

Binance ilk kez para aklayıcıların tercih ettiği borsa olmakla suçlanmıyor. İkinci de değil. Daha geçen hafta, bağımsız araştırmacılar Binance’den geçen “Ryuk” fidye yazılımından 1 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini bildirdi . Dr. Craig S. Wright geçmişte Binance’in her yıl yaklaşık 2,1 milyar dolarlık cezai gelirin aklanmasından sorumlu olabileceğini iddia etmişti .

Ads

Şirketin dünyanın en aktif ticaret platformlarından biri olarak statüsü (hem müşteriler hem de listelenen varlıklarda) ve yeni hesaplar için nispeten rahat KYC / AML gereksinimleri genellikle bunun nedenleri olarak gösteriliyor.

Binance Borsası / Binance / BTC / Bitcoin /

Örnek olay incelemesi, çeşitli yetki alanları arasında atlayan bir VASP’yi (sanal varlık hizmet sağlayıcısı) ayrıntılı olarak açıkladı, önceki yargı yetkisinin KYC / AML yasaları daha katı hale geldikçe operasyonları yeniden konumlandırdı:

“2017’de Asya’da Yargı Bölgesi A’da VASP operasyonunu yasaklamaya yönelik bir politikanın uygulanmasından önce, Yargı A’da kurulan bir VASP (değişim), faaliyetini aynı bölgedeki Yargı B’ye devretti. 2018’de, Yargı Alanı B, bazı büyük VASP’lerde (borsalar) önemli saldırıların ardından VA’lara ilişkin AML / CFT yasal rejimini artırdı. Mart 2018’de VASP, genel merkezini Avrupa’daki Yargı C’sine (o sırada VA’lar ve VASP’lerle ilgili olarak henüz kapsamlı bir AML / CFT rejimi getirmemiş olan bir yargı bölgesi) yeniden yerleştirme niyetini açıkladı. Kasım 2018’in sonlarında, Yargı C’si VASP’lerle ilgili bazı düzenlemeler getirdi ve Şubat 2020’de ilgili VASP’ye çalışma yetkisi verilmediğini doğruladı.

Rapor, “bu Raporda yer alan göstergelerin, VA’larla ilişkili doğal özelliklere ve güvenlik açıklarına özgü olduğunu” ekledi. Bununla birlikte, sektörde anlatımı yukarıdaki açıklamayla Binance’inki kadar yakından eşleşen başka bir şirket yok, bu da yetkililerin Binance’i büyük olasılıkla bir risk olarak gördükleri ve göz kulak oldukları anlamına geliyor.

Er ya da geç, yasal düzenlemeden kaçınmak için yargı yetkisine giren herhangi bir borsa, kendisini seçenekler dışında bulacaktır. Muhtemelen bu daha erken olacak. Bu şirketler ve özellikle Binance hakkında pek çok üstü kapalı ve açık uyarı var - personel ve müşterilere benzer şekilde bunlara dikkat etmeleri tavsiye edilir.

Ayrıca Bitcoin haberlerimize göz atmak için tıklayınız.

Dijital varlık / BTC / Bitcoin / Ethereum / ETH /. Kripto Paralar / Blockchain / Blokzincir / Coin Market Cap / Binance Borsası

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.