Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$39,188.99
-0.86
ETH
$1,644.53
+0.15
LTC
$151.71
-1.6
DASH
$118.79
+0.96
XMR
$153.03
-0.91
NXT
$0.02
+1.2
ETC
$8.35
+0.06
DOGE
$0.07
+19.5
ZEC
$94.01
+0.89
BTS
$0.04
-1.51

Bitcoin Fiyat Analizleri Bu Koşullar Altında Geçerli Olur

311

2020, Bitcoin’in yılı olabilir . Kripto para biriminin fiyatı 3 gün üst üste 12.700 $ ‘ın üzerinde ve son iki hafta boyunca 11.000 $’ ın üzerinde kalmasıyla, Bitcoin tekrar yükseliyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, Bitcoin maksimalistlerinin fiyat teorileri son 10 aydır tur atıyor.

Fiyat eğilimleri mutlaka bir grafiği veya tahmin edilen bir modeli takip etmese de, birçok maksimalist tek başına Bitcoin’in fiyat hareketine tek yönlü bir akılla bakma eğilimindedir.

Dördüncü yarılanmadan önce Bitcoin’in 100.000 $ olduğunu tahmin eden grafiklerden, Winklevoss ikizlerinin 500.000 $ tahminine kadar , crypto-twitter hepsini gördü. Ancak burada, bu tahminlerin çoğunun görünüşte sağlam bir mantığa dayandığını belirtmek önemlidir.

Şunu bir düşünün - 500.000 $ ‘lık Bitcoin durumu, Büyük Parasal Enflasyonun yüksek olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Fed, borçtan çıkış yolunu gösteriyor ve bu, döngü devam ederse daha fazla enflasyona ve daha fazla borca ​​yol açacak. İtibari para birimlerinin ve merkezi kurumların başarısızlığı, 500.000 dolarlık Bitcoin anlatısının anahtarıdır. Enflasyon ve kıtlık, ergo, Bitcoin’in fiyatının en önemli iki etkenidir ve bu da onu Altından daha değerli ve daha az kılar.

Ads

Bu tür anlatılar faturaya uyuyor ve Bitcoin için bir yükseliş durumu oluştursa da, kısa vadede Bitcoin’in fiyatını tahmin etmeye yardımcı olmuyor ve perakende yatırımcılara rehberlik etmiyor veya uzun veya kısa bir pozisyon açmadan önce ikilemlerine ışık tutmuyor. Yaptığı şey bir sürü zihniyeti oluşturmak ve perakende tüccarlardan koyun yapmaktır.

Akıllı para nereye gittiğini bilir. Grayscale Trust, MicroStrategy ve Square’in Bitcoin satın alması 8000 ila 11000 $ seviyesindeydi. Alana girişlerinin daha fazla kurumsal katılımı teşvik edip etmediğini belirlemek hala imkansız olsa da, genel piyasa duyarlılığını artırdı. Kripto para biriminin fiyatı şu anda 13.000 $ ‘a ulaştığında ve orada kalırken, ortalama kapanışta 12700 $’ dan 13.000 $ ‘a geçmesi sadece bir zaman meselesi. 

Maksimalistlerin bu tahminleri piyasanın farklı bir resmini çizerken, ortaya çıkan şeyler en azından tweetlerinde ve yorumlarında tamamen göz ardı ediliyor. Perakendenin, Bitcoin’in fiyatının ana itici gücü olduğu ve Fed’in para basma veya fiat’ın vatandaşlardan değerli güvenini kaybetme konusundaki maksimalist teorileri olmadığı yaygın bir bilgidir . 

2018’in sonlarından bu yana gerçekleşen birkaç fiyat rallisi ile Bitcoin’in fiyatı aslında teknik grafiklerden spot borsalardaki işlem hacimlerine kadar bir sinyal kombinasyonu ile tahmin ediliyor. Akıllı paranın girişi ve maksimalistler tarafından sunulan yükseliş durumu, hareketsiz perakende tüccarları harekete geçirerek katalizör görevi görürken, hepsi bu olabilir. Gerçek fiyat hareketi, ticaret hacminde ve borsaların sipariş defterlerinde yatmaktadır.

Şunu bir düşünün - Son 2 ayda, Bitcoin rezervlerinin en iyi borsalarda düşürülmesi kıtlık ve fiyat üzerinde diğer faktörlerden daha büyük bir etkiye sahip oldu. Aynı zamanda, kıtlık sonrası her yarılanma fiyatı yükselttiğinden, Bitcoin’in fiyatının döngüsel doğasının temel bir faktörüdür, böylece madencilerin yüksek işletme maliyetlerine rağmen madenciliğe devam etmesini karlı hale getirir. Bu, uzaydaki hemen hemen her tüccar için ortak bir bilgi olsa da, yüzeyde ne var, yüzeyin altında yatan şeyden daha fazla dikkat çekiyor.

Yani evet, 2020 belki Bitcoin’in yılı ve fiyatı yakında yeni ATH’lere dokunmak için yükselmeye devam edebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta, göze çarpanın buzdağının yalnızca görünen kısmı olmasıdır!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.