Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$60,332.88
+1.93
ETH
$2,147.50
+0.22
LTC
$251.67
+11.11
DASH
$292.82
+7.72
XMR
$299.31
+5.72
NXT
$0.09
-18.68
ETC
$21.35
+12.24
DOGE
$0.07
+6.65
ZEC
$228.60
+15.36
BTS
$0.13
-1.43

Bitcoin neden artık görmezden gelinemeyecek kadar önemli

339

Bu haftanın başlarında, Bitcoin’in fiyatı 61.000 $ ‘ın üzerine çıktı ve aynı zamanda daha fazla piyasa hakimiyeti kazandı. Değişken fiyatı ve enflasyondan korunma potansiyeli ile ilgili sorular devam ederken, Fransız ekonomist Marion Laboure , Bitcoin’in artık ” görmezden gelinemeyecek kadar önemli olduğu sonucuna vardı . BTC’nin trilyon dolarlık piyasa değeri dışında, “fiyatlarda devam eden artış kapsamı”, büyümesinde kilit rol oynamaktadır. 

Laboure, merkez bankaları ve hükümetler bile “Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin burada kalacağını” anlıyor. Hükümetlerin kripto varlıklarını “bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında” düzenlemeye başlayacaklarını belirtti.

Ekonomist, Bitcoin’in bazı alanlarda yetersiz kaldığını öne sürdü; “İşlemler ve takas edilebilirlik” söz konusu olduğunda, kriptonun “hala sınırlı” olduğunu söyledi. Daha da önemlisi, araştırmacı şu soruyu gündeme getirdi: 

… Asıl tartışma, yükselen değerlemelerin tek başına bitcoin’in bir varlık sınıfına dönüşmesi için yeterli bir sebep olup olmadığı veya likidite azlığının bir engel olup olmadığıdır.

Analist, anlatıyı ‘Tinkerbell Etkisi’ne bağladı - Peter Pan’a dayanan ekonomik bir terim, daha fazla insanın bir şeye nasıl inandığını, bunun gerçekleşmesi olasılığını ifade ediyor. Bitcoin’in fiyatının “insanların değerine inandıklarına bağlı olarak” yükselmeye ve düşmeye devam edeceğini belirtti.

Bitcoin yükselmeye devam etmeli

Ads

Laboure’un mikroekonomik analizi, hedge fonların ve kurumsal yatırımcıların varlığa yönelik artan talebi yönlendiren önemli bir faktör olduğunu ve bu nedenle Bitcoin’in “yükselmeye devam etmesi gerektiğini” buldu. Bitcoin’in ölümüyle ilgili tahminlerin azalmakta olduğuna dikkat çekti; Yalnızca 2020, “sekiz yıl içindeki en az Bitcoin ölüm ilanına” tanık oldu. 

Diğer bir olumlu gösterge, “İnternet’inkine eşdeğer olan blok zinciri cüzdanlarının benimsenme oranlarıydı. Bu eğilim devam ederse, on yıl içinde “200 milyon” blockchain cüzdan kullanıcısı olabilir.  

Bitcoin’in neden ‘ultra değişken’ bir fiyatı var?

Bitcoin dünyanın en büyük kripto para birimi olsa da, büyük ölçüde finansal bir yatırım olarak kullanılır ve Bitcoin ile ilgili işlem faaliyetlerinin% 30’undan azı ödemeler içindir. Bir yatırım varlığı olarak, kripto’nun likiditesi düşük kalır. Aslında, varlığın likiditesinin Tayland bahtı’na çok daha yakın olduğu söyleniyor.

Laboure, “sınırlı ticarete açıklığa” ek olarak, Bitcoin’in aşırı uçucu kalmasını bekliyordu. Birkaç ek balina alım veya çıkışının “arz-talep dengesini önemli ölçüde etkileyebileceği” konusunda uyardı ve ayrıca şunları yazdı: 

Bitcoin’in oynaklığının temel nedenleri arasında küçük taktik varlık tahsisleri ve büyük varlık yöneticilerinin giriş ve çıkışları yer alır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.