Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$48,746.19
+2.29
ETH
$1,809.51
-1.36
LTC
$213.60
-3.59
DASH
$235.93
-9.46
XMR
$232.76
-1.34
NXT
$0.04
-1.8
ETC
$16.30
+2.39
DOGE
$0.06
-5.88
ZEC
$158.90
-10.02
BTS
$0.07
-13.13

Bitcoin teorik olarak % 160 artabilir

249

Bridgewater Associates’in yakın tarihli bir araştırma raporuna göre, altına yönelik tahsisatlar Bitcoin olarak çeşitlendirilirse, Bitcoin’in fiyatı teorik olarak en az % 160 artabilir.

Yatırımcıların altın varlıklarının bir kısmını kripto para birimine taşıdıkları varsayımsal bir senaryoyu araştıran Bridgewater analistleri, bunun varlığın fiyatını önemli ölçüde artıracağı sonucuna vardı.

Raporda, Bitcoin ve özel olarak tutulan altın tasarruflarının birleşik piyasa değerinin yarısının Bitcoin’e (kabaca 1.6 trilyon $) tahsis edildiği varsayıldığında, Bitcoin’in fiyatı 85.000 $ ‘a yükselecek.

İlginç bir şekilde, bu fiyat tahmini, son dönemdeki diğer bazı finans kurumlarından çok daha muhafazakar - Bridgewater’ın kendilerini kabul ettiği bir gerçektir.

“Gerçekte, yukarıdaki tahminlerimiz ihtiyatlı olabilir çünkü bu boyuttaki akışlar, Bitcoin’in gerçek fiyatını daha da yükselten bir arz sıkışıklığına ve refleksiteye yol açabilir.”

Ads

Bridgewater’ın analizi ayrıca, kurumsal katılım kapsamının, ilgili araçlarda pazar büyüklüğünün küçük kaldığı daha büyük, geleneksel kurumsal tahsisatlardan ziyade, çoğunlukla daha küçük şirketler, koruma fonları ve aile ofisleri düzeyinde olduğunu buldu. Bunun nedeni, Bitcoin’i tutmak isteyen büyük kurumlar için yapısal ve operasyonel zorlukların hala devam etmesi.

Halihazırda yaygın olan açık düzenleyici netlik eksikliğinin yanı sıra, kurumlar için temel bir zorluk, piyasayı istikrarsızlaştırmadan işlemlerin boyut olarak yürütülmesi için gereken likidite olmaya devam ediyor.

Araştırma ayrıca, Bitcoin’in likiditesinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olmasına rağmen, diğer varlık sınıflarına kıyasla hala küçük kaldığını gösterdi.

Aslında, Bridgewater’ın “gerçek likidite” kaynağı olduğuna inandığı kaynaklardan gelen hacmi değerlendirirken, bildirilen döviz hacimleriyle vurgulanan belirgin patlamaya rağmen ciro çoğunlukla sabit kaldı.

Bu eğilim, Bitcoin’in sabit miktarı ve küçük Vadeli İşlemler piyasası göz önüne alındığında, bugünkü likiditesinin çoğunlukla fiyatının bir fonksiyonu olduğunu kanıtlıyor.

İyi haber şu ki, daha büyük kurumlar bu hamleleri yapacak araçlara sahip olmayabilirken, varlık tahsislerinde küçük değişiklikler yapan nispeten az sayıda yatırımcı şu anda Bitcoin piyasasında büyük bir etkiye sahip olabilir .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.