Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$32,927.61
-4.53
ETH
$1,096.62
+37.04
LTC
$166.85
+19.79
DASH
$94.75
+10.42
XMR
$143.20
+2.56
NXT
$0.01
0
ETC
$7.22
+19.73
DOGE
$0.01
-18.71
ZEC
$62.25
+10.28
BTS
$0.03
+1.43

Bitcoin’in Boğaları Diğer Kıtlık Sorunundan Korkmalı

2

Birçok Bitcoin savunucusunun gözünde kıtlık, daha geleneksel varlıklara göre önemli bir avantajdır.

Bir bankanın bilançosundaki sıfırdan yaratılabilen itibari paranın ya da hala tükenmekten çok uzak miktarlarda yerden çıkarılabilen altının aksine, Bitcoins arzı başlangıçtan itibaren 21 milyon olarak belirlendi. Bu, sahte kurucusu Satoshi Nakamoto’nun sözleriyle, nihayetinde “tamamen enflasyondan arınmış” olması gerektiği anlamına gelir - bu da onu gerçek değeri zamanla düşen varlıklardan çok daha iyi bir servet deposu haline getirir.

En azından teori bu. Pazar günü Bitcoin’in fiyatı 34.792 dolara kadar yükselirken ve dolaşımdaki tüm kripto paraların değerini yaklaşık 647 milyar dolara çıkarırken, daha da büyüyen farklı bir kıtlık sorunu var.

Ads

Bunu varlık tahsisi açısından düşünmek en kolay yoldur. Ödenmemiş tüm Bitcoin’in değeri onlarca veya yüz milyonlarla ölçüldüğünde, 217 trilyon dolarlık dünya hisse senetlerinden ve tahvil piyasalarından dijital para birimine küçük bir para kayması, fiyatının vahşileşmesi için yeterli olacaktır. Toplamda yatırımcılar, hisse senedi ve tahvil portföylerinin sadece% 0,1’ini şu anda Bitcoin’e koymaya karar verirlerse, bu, şu ana kadar çıkarılmış olan aynı 18.6 milyon jeton yığınını kovalayan ek 200 milyar dolar anlamına gelir - fiyatı iyi yükseltmek için yeterli 40.000 doların üzerinde.

Bu anlamda, Bitcoin’in son yıllarda kat ettiği roller coaster yolculuğu neredeyse sakin görünüyor. Mevcut fiyatlarla, dolaşımdaki tüm dijital paralar, dünya hisse senedi piyasalarının 103 trilyon dolarlık piyasa değerinin yaklaşık% 0,6’sına eşittir. Bu, kripto fiyatı 18 Aralık 2017’de en son zirveye çıktığında% 0,4’lük tahsisattan daha yüksek ve o zamandan bu yana zaman zaman hakim olan% 0,1’lik utangaç seviyelerden çok daha yüksek - ancak% 79’luk oranından çok daha az dramatik görünüyor. madeni para fiyatlarının son zirvesinden itibaren artması.


Dijital boğalar için sorun, kripto para birimlerinin başarısının kendi kendini yemeye meyilli olmasıdır. Varlık sınıfının değeri yükseldikçe, fiyat artışlarını tetiklemek için gereken daha geleneksel yatırımlardan uzaklaşma gitgide artıyor.

Şu anda, Bitcoin tek başına, Comex 100 ons altın sözleşmesindeki tüm sözleşmelerin temsil ettiği 56 milyon onsluk metalin yaklaşık altı katı değerinde. Dünyanın en büyük altın ETF’si olan SPDR Gold Shares, sarı metalin yaklaşık 72 milyar dolarını elinde tutuyor. Diğer özel yatırım altınlarını ekleyin ve yaklaşık 2,87 trilyon dolar değerinde metal elde edersiniz - ancak bunun çoğu, yatırımcılar portföylerini değiştirmek istediklerinde kolayca tasfiye edilemeyen çubuklar ve madeni paralar biçimindedir.

Bu ihtiyatlı yatırımcıların zihnini yoğunlaştırmak için yeterli olmalıdır. Kripto para birimleri artık sahneye yeni gelenler değil, yalnızca yeniliklerine çok daha fazla yatırımcıyı çekebilir. Araştırma şirketi TokenInsight’a göre, Eylül çeyreğinde dijital para türevlerinin cirosu 2,7 trilyon dolara ulaştı. Bu, dünyanın en büyük hisse senedi piyasalarının işlem oranının çok gerisinde değil. Dünya Borsalar Federasyonu’na göre 2019’da Japonya’da işlem gören tüm hisselerin değeri, onu bu temelde üçüncü en büyük hisse senedi piyasası yapmaya yetecek kadar sadece 5,09 trilyon dolara ulaştı. (1)

Bu şekilde bakıldığında, kripto için temel sorun büyük bir rahatlamaya dönüşüyor. Neden hisse senetlerinizin ve tahvil varlıklarınızın bir dilimini daha geleneksel varlıklar yerine dijital bir para birimine tahsis etmeyi seçersiniz? İvme, fiyatı yükseltmeyi bıraktıktan sonra, kaçınılmaz olarak olacağı gibi, en iyi argüman, daha geniş portföyünüzdeki dalgalanmaları dengeleyebileceğini ummaktır. Geçmişte tartıştığımız gibi, Bitcoin’in bu tür bir negatif beta varlığı olma ihtimali, yatırımcılar için bir zar oyunundan daha faydalı bir şey haline gelmesinin en umut verici yoludur.

Kripto, ancak hisse senedi piyasalarını yöneten hayvan ruhları için farklı bir itici güç bulduğunda büyüyecektir. Gerçekten hisse senedi ve tahvillere alternatif bir varlık olmak istiyorsa, öyle davranmaya başlaması gerekir.

(1) Elbette, türev piyasalarında işlem gören kavramsal değer, zamanın farklı noktalarında bir dizi fiyatı temsil ettiği için genellikle temel varlıklardan daha büyüktür. Yine de, şu anda kriptoya yatırılan meblağların bir işareti.

Bu sütun, yayın kurulu veya Bloomberg LP ve sahiplerinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

David Fickling, emtiaların yanı sıra endüstriyel ve tüketici şirketlerini kapsayan bir Bloomberg Opinion köşe yazarıdır. Bloomberg News, Dow Jones, Wall Street Journal, Financial Times ve Guardian’da muhabirlik yaptı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.