Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$35,788.35
-10.2
ETH
$1,158.81
-5.88
LTC
$140.73
-8.91
DASH
$123.68
-7.94
XMR
$156.77
-5.64
NXT
$0.01
-7.39
ETC
$7.56
-2.33
DOGE
$0.01
-5.16
ZEC
$102.48
-8.2
BTS
$0.02
-4.42

Bitcoin’in Madencilik Havuzu Spekülatif Fiyat Balonlarını Körüklüyor Mu?

214

Bitcoin’in fiyat tahmini veya spekülasyonu hakkındaki diğer her hikaye, kurumlardan ve hedge fonlardan yapılan yatırımın artmasının değer yaratacağı ve fiyat artışını körükleyeceği anlatısına odaklanıyor. Bununla birlikte, daha az popüler bir anlatı, madencilik havuzu konsantrasyonunun Bitcoin’in spekülatif balonları ve Bitcoin’in fiyatı üzerindeki etkisidir. 

Eylül 2019’da madencilik havuzu konsantrasyonu zirveye ulaştı ve Bitcoin’in fiyatı 6 ayda% 25’ten fazla 10600 $ ‘dan 8500 $’ a düştü. Madencilik havuzu konsantrasyonundaki düşüşle Bitcoin’in hakimiyeti düştü.

Zaman çizelgesi, Libra’nın lansmanının ilk planları ve Alipay’in Bitcoin ile ilgili işlemleri yasaklamasıyla örtüşüyor. Bununla birlikte, bu dış faktörlere ek olarak, Bitcoin’in fiyatı madencilik havuzu yoğunluğundan etkilendi. 

Zincir içi analistler, Bitcoin’in fiyatını piyasa döngülerine veya ön / sonrasına göre tahmin ediyorlar, ancak yarılanma olayları Bitcoin madenciliği ile yakından bağlantılı. Madenciliğin artan konsantrasyonu, madencilik karlılığını azaltır ve karşılığında Bitcoin arzını borsalara azaltır. 

Spekülatif baloncuklar her yarılanmadan hemen önce oluşturulur ve madencilik konsantrasyonu bunun sorumlusu olan kilit faktördür. 

Ads

Glassnode’dan alınan verilere dayanarak , Cryptocurrency Madencilik Endüstrisi hakkındaki son raporunda Tokensight, madencilerin gelirindeki değişimin tüm ağın hash oranının eğilimine benzer olduğu görüşünü paylaştı. Ve burada fiyat, hash oranının bir ölçüsü olarak kabul edilir. Madencilik havuzunun madencilerden hash oranı satın almak için ödediği ücreti temsil eder.

Haziran ’20’de madencilik zorluğu Mayıs ’20 seviyesine geri döndü ve zorluk 14,5 T’nin üzerine çıktığı her seferinde, madencilik karlılığını artırmak ve daha fazla madenci yakalamak için fiyat artar ve madencilik konsantrasyonunu azaltır. 

Fiyata karşı hashrate grafiğinden yapılan gözlemler, hashrate’deki artışın fiyatta bir artışa yol açtığını vurgulamaktadır. Ancak, hash oranındaki son artış fiyata% 45, ondan önceki artış% 122 arttı. ICO balonu gibi dış faktörlerin onu etkilemesi olasıdır. Yol boyunca +% 45’e çıkan birkaç spekülatif balon vardı ve bunlar muhtemelen hashrate ve karşılık gelen madencilik konsantrasyonuna atfedilebilir. 

Şu anki madencilik zorluğu 17.39T ve 100 günlük ortalamada, Temmuz 2020’den beri istikrarlı bir şekilde artıyor.

Bu, Bitcoin’in fiyatının madencilik karlılığındaki artışla artabileceğinin bir göstergesi olsa da, madencilik havuzlarının konsantrasyonu Bitcoin’in fiyatındaki spekülatif balonları besleyecek kadar yüksek değil.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.