Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$46,138.42
+20.53
ETH
$1,729.73
+10.01
LTC
$166.07
+11.91
DASH
$125.74
+9.14
XMR
$163.01
+9.89
NXT
$0.02
+7.97
ETC
$8.87
+8.64
DOGE
$0.08
+12.44
ZEC
$98.73
+7.99
BTS
$0.05
+15.07

Blockchain Sektörü İçin Gizlilik Geliyor; Oasis Protokolü

369

Yakın zamanda Test Ana Ağını yayınlayan Oasis Protokol projesi blockchain için farklı yeteneklere ve kullanım durumlarına odaklanmış. Oasis Mainnet’ine yakından bakmak gerekirse;

Genel Bakış

İlk Gizlilik Etkin Blok Zinciri: Oasis Network, dünyanın ilk ölçeklenebilir, gizlilik etkin blok zinciridir. Oasis Network’teki ParaTimes, verileri gizli tutmak için güvenli enklavlar gibi gizli bilgi işlem teknolojisinden yararlanarak blok zinciri için yeni kullanım durumlarının ve uygulamaların kilidini açabilir.

Ölçeklenebilir, Özel DeFi: Oasis Network’ün gizlilik odaklı tasarımı, DeFi’yi tüccarların ve erken benimseyenlerin ötesine taşıyarak yeni bir ana pazarın kilidini açabilir. Ayrıca yenilikçi ölçeklenebilirlik tasarımı, DeFi işlemlerine yüksek hızlar ve yüksek verim sağlar.

İlk Veri Dizgeciklere Ayırma etkinleştir: Oasis Ağ can dizgeciğe Veri , kullanım blockchain için durumlarda ve ağ üzerindeki uygulamalar ve projeler tamamen yeni bir ekosistem değişen kilit açma oyunu - gizlilik ilk uygulamaları, yeni nesil güç.

Hızla Büyüyen Topluluk: Oasis Network, bine yakın düğüm operatörü, geliştirici, kurumsal ortak, elçi ve küresel sosyal kanallarla ilgilenen yaklaşık on bin topluluk üyesinden oluşan gelişen bir topluluğa sahiptir.

En Üst Düzey Ekip: Oasis Ekibi, Apple, Google, Amazon, Goldman Sachs, UC Berkeley, Carnegie Mellon, Stanford, Harvard ve daha fazlasından geçmişlere sahip dünyanın dört bir yanından gelen en iyi yeteneklerden oluşur - hepsi etkiyi büyütmeye ve genişletmeye kararlıdır Oasis Network.

Daha fazla bilgi almak isterseniz yerel Telegram Grubuna katılabilirsiniz.

Oasis Network

Oasis Network, uçtan uca gizliliği ve veri sahipliğini desteklemek için tasarlanmıştır. Kişisel verilere gerçekten sahip olmak için, hesaplamanın bilgiyi ifşa etmeyecek veya sızdırmayacak şekilde yapılması gerekir. Bu nedenle Oasis Network, Intel SGX veya HME ve ZKP gibi diğer gizli bilgi işlem tekniklerinden yararlanan çalıştırma zamanları için yerleşik destek ve anahtar yönetimi ile birlikte gelir.

Uzun ömürlülük ve uyarlanabilirlik, herhangi bir katman-1 protokolü için kritiktir. Bu nedenle Oasis Network, hard forklardan veya büyük güncellemelerden geçmek zorunda kalmadan çok çeşitli kullanım durumlarını destekleyecek şekilde tasarlandı - değerini ve faydasını yıllarca korumasına yardımcı oluyor.

Ağın yalnızca basit finansal işlemleri değil, aynı zamanda daha karmaşık hesaplamaları da idare edebilmesini sağlamak için ağ, hesaplamayı mutabakattan ayırır - diğer ağları rahatsız eden hesaplama birikimi gibi sorunları önler.

OASİS TEKNOLOJİSİ

Oasis Konsensüs Katmanı

Oasis Network, bir hisse kanıtı konsensüs katmanı kullanır. Ağın modüler mimarisi herhangi bir konsensüs sistemine izin verirken, Mainnet lansmanındaki fikir birliği katmanı Tendermint konsensüs algoritmasına dayanmaktadır. 

Oasis Network ParaTimes

Merkezi olmayan Konsensüs Katmanına ek olarak Oasis, herkesin Ağa kendi çalışma zamanını eklemesine izin verir. Sistem, en yüksek düzeyde ademi merkeziyetçilik elde etmek ve aynı zamanda fikir birliğini yürütmeden ayırarak ağ verimini ve ölçeklenebilirliği iyileştirmek için bu şekilde geliştirildi. 

Paralel çalışma zamanlarını desteklemek, farklı iş yükleri için özel destek sağlar. Örneğin, gizli çalışma zamanları, düğümlerin güvenilir yürütme ortamlarını kullanmasını zorunlu kılabilirken, gizli olmayan bir çalışma zamanının daha az kısıtlayıcı donanım gereksinimleri olabilir.

Oasis Labs

Sorgu ve Veri Kontrolü

Ads

Şirketlerin verilerine erişimi izlemelerine ve kontrol etmelerine ve analiz ve SQL sorguları üzerinde ayrıntılı kısıtlamalar oluşturmalarına olanak tanıyan uçtan uca bir çözüm.

Oasis, en hassas verilerinize erişimi izlemek ve kontrol etmek için basit bir çerçeve sunar. Yalnızca birkaç dokunuşla, verilerin nasıl tüketildiği ve sorgulanacağına ilişkin politikalar belirleyin.

İşletmeler için en değerli varlıklarından biri olan verileri kullanmak her geçen gün daha zor hale geliyor. 

Hem ihlallerde hem de düzenlemelerde yaşanan artış, birçok işletmenin verilerini kilitlemesine neden olarak iş büyümesini ve çalışan işbirliğini sınırlandırıyor.

Oasis ile, verilerinizin erişilebilirliğini ve kullanılabilirliğini artırırken kazara sızıntı veya ihlal riskini azaltarak, şirketinizde verilerin nasıl sorgulanacağına ilişkin kısıtlamalar belirleyebilirsiniz.

Veri İşbirliği

İşletmeler için, veri erişimi ve analiz izinlerini koruyup ayarlayabilmenin yanı sıra, hassas verileri diğer kuruluşlarla dönüştürmek ve paylaşmak için basit araçlar.

İş ortaklıkları, paylaşılan verilerin güvenli aktarımına ve kullanımına bağlıdır.

Oasis Labs, kullanımdaki verileri korumak ve düzenlemelere uygunluğu sağlamak için en son güvenlik teknolojisinden yararlanan, gizlilik öncelikli veri işbirliği için bir platform sunar.

Oasis Labs ile, verilerin her iki taraftan da gizlendiği ve yalnızca onaylı programların veriler üzerinde çalışabildiği bir temiz oda ortamında birden fazla taraf işbirliği yapabilir ve verileri analiz edebilir.

Hizmet Olarak Kullanıcı Gizliliği

Kullanıcılarına hangi verilerin paylaşıldığını, nasıl kullanıldığını açık bir şekilde açıklayan ve onlara kullanımdan vazgeçme seçeneği sunan tüketici şirketleri için bir entegrasyon sağlar.

Yalnızca birkaç satır kodla hassas kullanıcı verilerini saklayabilir ve analiz edebilirken, müşterileriniz sahiplik ve gizliliği korur.

İstilacı reklam hedeflemeden büyük veri ihlallerine kadar, kullanıcılar verilerini gizli ve güvende tutma konusunda her zamankinden daha fazla endişe duyuyorlar. 

Kod sadece birkaç satır ile, Oasis sizin kullanıcıların verilerinin kontrol sağlar - Eğer izin müşteri güvenini artırmak ve işinizi büyütmek ederken, indirgeyici riskini veri ihlali veya düzenleyici etkisi.

Parsel SDK

Parcel, en hassas verilerinizi güvenli ve gizli tutarken kullanmak için tasarlanmış gizlilik öncelikli veri yönetimi API’leri kümesidir. 

İster tüketici uygulamaları ister iş araçları geliştiriyor olun, Parcel veri sahipliği ve erişim politikalarını otomatik olarak uygulamanıza, gizliliği koruyan bir ortamda veri tüketmenize ve önceden çok fazla düzenlenmiş veya kullanımı riskli olan verilerin kilidini açmanıza yardımcı olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.