Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
+5.01
ETH
+0.86
LTC
+3.28
DASH
+4.5
XMR
+0.78
NXT
+1.26
ETC
+0.33
DOGE
-3.29
ZEC
+2.72
BTS
+3.14

Bluzelle (BLZ) Bulutlara PoS Doğrulayıcıları Getirmek için Equinix ile İş Ortağı

230

Web3 için merkezi olmayan bir veritabanı sağlayıcısı olan Bluzelle (BLZ), üst düzey dijital altyapı sağlayıcısı Equinix ile ortaklığının ayrıntılarını paylaştı. Yeni işbirliği, bulut tabanlı bilgi işlem sistemlerinde doğrulama düğümleri kurma deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek.

PoS düğümlerini buluta getirin

U.Today ile paylaşılan bir basın açıklamasına göre Bluzelle (BLZ), NASDAQ listesinde yer alan bir altyapı sağlayıcısı olan Equinix ile uzun vadeli bir ortaklığa girdi. Bu çerçevede, iki şirket, Proof of Stake (PoS) sistem doğrulayıcılarının çalışması için bulut sağlayıcıların kullanımına izin veren bir sistem sunacak.

Equinix Smartkey konsepti, yeni sistemin önemli bir unsuru olacak. Bu donanım güvenlik modülü (HSM) çözümü, doğrulayıcı düğümünü çalıştırırken anahtarların bütünlüğünü ve güvenliğini sağlayacaktır.

Bluzelle modülü, Tendermint Anahtar Yönetim Sistemini (TMKMS) Smartkey’e bağlar. Bu nedenle, ikincisi, Google Cloud ve diğer benzer platformlar için Harici Anahtar Yöneticisi (EKM) olarak hareket edecektir.

Equinix Asya-Pasifik ürün yönetimi direktörü Anthony Ho, bunun merkezi olmayan hesaplama sistemleri için Smartkey araçlarını ilk kez kullanma girişimi olduğunu vurguluyor:

Ads

Bluzelle ile işbirliği sayesinde blok zinciri doğrulayıcılarının anahtar yönetim çözümümüzün tüm faydalarını keşfedeceklerinden heyecan duyuyoruz.

Tüm doğrulama prosedürü boyunca, düğüm sahibi anahtarları üzerindeki kontrolü elinde tutacaktır.

Bu neden önemli?

Daha önce, anahtar depolama için HSM kullanımı, küçük ve orta ölçekli stake etme ve doğrulama varlıkları için erişilemezdi. Yeni işbirliği onlara benzersiz fırsatlar sunacak, böylece tüm doğrulama süreci daha ademi merkeziyetçi hale gelecektir.

Bluzelle’in kurucu ortağı ve CEO’su Pavel Bains, bu işbirliğinin son teknoloji kanıt kanıtı (PoS) girişimleri için hayati önemini özetliyor:

Güvenlik nedenleriyle, profesyonel doğrulayıcılar genellikle özel anahtarlar gibi kritik verileri tutan HSM’ler tarafından desteklenen özel sunucu altyapısını kullanır. Bu güvenlik düzeyine, en büyük ve en iyi finanse edilen onaylayıcılar dışında genel olarak erişilemez. Bazı ağlarda, doğrulayıcıların profesyonel işletmeler olması amaçlanırken, Ethereum 2.0 gibi blok zincirleri, doğrulamayı mümkün olduğunca çok meraklıya açmada bir noktaya işaret ediyor.

Yeni sistemin ilk uygulaması Cosmos (ATOM) ve Tendermint tabanlı sistemler için tasarlanırken, Ethereum (ETH) ve diğer ağlar için sürümler yakında çıkacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.