Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$18,821.50
+2.41
ETH
$566.27
+1.11
LTC
$75.87
+0.68
DASH
$94.01
-2.3
XMR
$144.51
-2.81
NXT
$0.01
+26
ETC
$5.95
-1.02
DOGE
$0.00
-0.13
ZEC
$65.51
-0.56
BTS
$0.02
-5.88

Cayman Adaları Sanal Varlık Sistemini Düzenleyici Sistemi Başlattı

38

20 Mayıs 2020’de Cayman Adaları ‘nda sanal varlıkların işlerini düzenlemek için yeni bir düzenleme getirildi. Cayman Adaları Hükümeti, bir başlangıç ​​emri çıkarıldığında yürürlüğe girecek olan 2020 Sanal Varlıklar (Hizmet Sağlayıcılar) Yasasını (VASP Kanunu) çıkardı. VASP Yasası, Finansal Eylem Görev Gücü tarafından yapılan önerilerden kaynaklanmaktadır ve sanal varlık işletmelerinin düzenlenmesini ve “sanal varlık hizmetleri” sağlayan kişilerin kayıt ve lisanslanmasını öngörmektedir.

VASP Yasasına ek olarak, Hükümet sanal varlıkları genişletmek için mevcut bazı yasaları değiştirmiştir. Bunlar arasında Yatırım Fonları Kanunu (Revize) (MF Kanunu) ve Menkul Kıymet Yatırım İşletme Kanunu (Revize) (SIB Kanunu) yer almaktadır. Bu değişikliklerin VASP Kanunu ile aynı zamanda yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Bu brifing, VASP Yasası üst düzey bir özetini sunmaktadır. Ayrıca, halihazırda yürürlükte olan Suç Gelirleri Kanunu (Revize) (PCL) ve Kara Para Aklama ile Mücadele Düzenlemeleri (Revize) (AML Düzenlemeleri) ile ilgili son ve ilgili değişikliklere kısa bir genel bakış sunmaktadır.

Sanal varlık lar nedir?

VASP Yasası, sanal varlıkları “dijital olarak takas edilebilen, aktarılabilen, ödeme veya yatırım amacıyla kullanılabilen ancak fiat para birimlerinin dijital temsilini içermeyen dijital değerin temsili” olarak tanımlamaktadır.

Bu geniş tanım, dijital fiat para birimleri hariç olmak üzere, kripto para birimlerini, güvenlik belirteçlerini, yardımcı program belirteçlerini veya satılabilir veya aktarılabilir diğer dijital varlıkları yakalayacaktır. “Fiat para birimlerinin dijital ifadesi” terimi tanımlanmamış olsa da, bunun sadece Tether, GUSD ve benzerlerinin aksine yalnızca devlet tarafından verilen sanal para birimleri için geçerli olacağı görüşündeyiz.

Sanal varlık hizmetleri nedir?

VASP Yasası “sanal varlık hizmetleri” sağlayan herkes için geçerlidir. Sanal varlık hizmetleri, sanal varlıkların verilmesi, gerçek veya tüzel kişi veya yasal düzenleme adına, bu hizmet adına aşağıdaki hizmet veya işlemlerden bir veya daha fazlasını sağlama işi olarak tanımlanır:

Sanal varlıklar ve fiat para birimleri arasında değişim; Dönüştürülebilir sanal varlıkların bir veya daha fazla biçimi arasında değişim; Sanal varlıkların transferi; Sanal varlık saklama hizmeti; veya sanal varlık ihracı, sanal varlık satışı ile ilgili finansal hizmetlere katılım ve bunların sağlanması.

Sanal varlık ihraçları hariç olmak üzere, VASP Yasası sadece sanal varlık hizmetlerini bir işletme olarak veya başka bir kişi için, bir işletme adına yürüten kişileri etkileyecektir. Bu işlevleri sadece kendileri için yapan insanları etkilediği görülmemektedir. Sanal varlık ihraçları ile ilgili olarak, bu ayrım geçerli değildir. Bu, sanal varlıkları ihraç edenlerin çoğunun kendi çıkarları için VASP Yasasına tabi olacağı anlamına gelir.

VASP Yasası, teknik olarak bir sanal varlık hizmeti (VASP Yasası kapsamında tanımlandığı gibi) gerçekleştirmese de, kendilerini sanal varlık hizmetlerini sürdürme konusunda teşvik eden kişilere de hitap etmektedir. Buna ek olarak, gerçek kişilerin Cayman Adaları içinde veya içinde sanal varlık hizmetlerini bir işletme olarak veya iş sırasında yürütmeleri yasaktır.

Sanal Varlıkların Verilmesi

Yeni oluşturulan sanal varlıkların, fiat para birimi, diğer sanal varlıklar veya başka bir şey karşılığında Cayman Adaları içinde veya içinde halka satılması anlamına gelir, ancak sanal hizmet belirteçlerinin satışını içermez. Bu amaçlar için, bir sanal hizmet belirteci, herhangi bir zamanda bir üçüncü tarafla aktarılamayan veya değiştirilemeyen ve tek işlevi bir uygulamaya veya hizmete erişim sağlamak veya bir hizmet veya işlev sağlamak olan dijital belirteçleri içeren değerin dijital temsili anlamına gelir.

“Kamusal” terimi tanımlanmamıştır ve bu nedenle dikkatle yorumlanmalı ve geniş bir anlam verilmelidir. Ancak, sahiplere, bağlı şirketlere ve çalışanlara yapılan sınırlı özel satışların, sanal varlık ihracı anlamına gelmesi muhtemel değildir. Ayrıca, tanım dikkate alınacak satışlarla sınırlı olduğundan, airdrops ve bonus sorunları da hariç tutulmalıdır.

Cayman Adaları’ndan sanal varlıklar ihraç etmek isteyen kişilerin öncelikle aşağıda tartışıldığı gibi Cayman Adaları Para Otoritesine (CIMA) kaydolmaları gerekir. Kayıt olduktan ve yayınlanmadan önce, bir sanal varlık ihracının onaylanması için CIMA’ya bir talepte bulunmalı ve ihraç, bir ihraççı tarafından bir ihraççı tarafından artırılabilecek öngörülen bir eşiği aşmamalıdır. verilen zaman dilimi. Bu eşik henüz açıklanmadı. Öngörülen eşik üzerinde para toplamayı amaçlayan ihraççıların satışları lisanslı bir KDV (aşağıda tanımlandığı gibi) üzerinden “IEO” şeklinde gerçekleştirmeleri gerekecektir.

Sanal Varlıkların Değişimi ve Devri

VASP Yasası, kendi adına ve kendi adına sanal varlıklar alışverişi yapan, ticaretini yapan veya aktaran işletmeleri düzenlemez.

Bununla birlikte, hizmet sağlayıcıları ve diğer aracıları yakalar. Özellikle, “sanal varlık ticaret platformları” (VATP), VASP Yasası uyarınca bir lisans gerektirecektir. Genel olarak, bir KDV, sanal varlıkların bir fayda için (ücret veya komisyon gibi) değiştirilmesini kolaylaştıran ve müşterileri adına sanal varlıkları gözetim altında tutan veya kontrol eden veya teklifleri ve satışları eşleştiren dijital bir platformdur. . Yalnızca satıcıların ve alıcıların teklif ve teklif gönderebileceği bir forum veya tarafların ayrı bir platformda veya eşler arası bir şekilde ticaret yaptığı bir forum sağlayan bir platform içermez.

KDV kullanmayan ancak başkaları için veya başkaları adına sanal varlık alışverişi veya devri gerçekleştiren kişiler, varlıkların velayeti olmadığı sürece lisans gerektirmez. Ancak, VASP Kanunu uyarınca kayıt yaptırmaları istenecektir.

Sanal varlık saklama hizmetleri, sanal varlıkların korunması veya yönetimi işi veya sahibinin sanal varlıklar üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlayan araçlar olarak tanımlanır. Bu hizmet sağlayıcılar ayrıca VASP Yasası uyarınca lisans talep edecektir. Bu tanım büyük olasılıkla, bir sanal varlığı kontrol edebilen özel anahtarları veya benzer nitelikleri elinde tutan veya bunlara erişimi olan tüm kişileri (sanal cüzdan sağlayıcıları dahil) yakalayacaktır. Bu, Cayman Adaları içinden bu alanda faaliyet gösteren saklama görevlilerini ve yöneticileri doğrudan etkileyecektir.

Sanal varlık ihraçları veya satışları ile ilgili finansal hizmetler

“Finansal hizmetler” terimi VASP Yasası kapsamında tanımlanmamış olsa da, noktaya ilişkin düzenleyici rehberlik yayınlanana kadar kendilerini finansal hizmet sağlayıcısı olarak gören işletmelerin CIMA’dan bir feragat başvurusunda bulunmalarını ya da başvurmalarını öneririz. (aşağıda kısaca açıklandığı gibi) sanal varlık ihraçları veya satışları için hizmet sunmadan önce.

Sanal Varlık Kayıt veya Lisanslama?

Sanal varlıkların saklama hizmetlerini sağlayan işletmeler ile KDV işleten veya işletmeyi planlayan işletmeler için lisans gerekir. Sanal varlık hizmetlerini sürdüren veya sürdürmek isteyen diğer tüm kişilerin kayıt yaptırması gerekir. Faaliyetlerin kapsamına bağlı olarak, CIMA bir başvuru sahibinin lisans başvurusunda bulunabilmesini isteyebilir.

Diğer düzenleyici yasalar (örneğin MF Yasası, SIB Yasası ve Şirketler Yönetim Yasası (Revize)) kapsamındaki mevcut lisans sahipleri, sanal varlık hizmetlerini sürdürmek istiyorlarsa ve VASP uyarınca kayıt veya lisanslamadan feragat talep edebilirlerse CIMA’yı bilgilendirmelidirler. Yasa. CIMA, VASP Kanunu uyarınca kayıt ya da lisans verilmesi ile ilgili feragatnameye aynı hususları uygulayacaktır.

Kayıt veya lisans başvuruları, başvuru sırasında ödenecek bir değerlendirme ücretine tabidir. Bir başvuru ücreti (ve yıllık yenileme ücreti) de, CIMA başvuru sahibine kayıt veya lisans başvurusunun başarılı sonucunu, duruma göre bildirdikten sonra başvuru sahibine bildirilecek miktarlarda tahsil edilecektir. Tüm bu ücretler CIMA tarafından henüz ilan edilmemiş bir aralık ile sınırlandırılacaktır.

CIMA Konuları

CIMA, diğer hususların yanı sıra şunları dikkate alacaktır:

Sanal varlık hizmetinin büyüklüğü, kapsamı ve karmaşıklığı, temel alınan teknoloji, hizmet sunum yöntemi ve kullanılan sanal varlık; Başvuranın bilgi, uzmanlık ve deneyimi; Başvuran için kara para aklama (AML) prosedürleri ve veri koruma önlemleri; Sanal varlık hizmetinin SIB Yasası veya diğer düzenleyici yasalar kapsamındaki faaliyetlerle benzerliği; Sanal varlık hizmetinin mevcut müşterilere, gelecekteki müşterilere, diğer lisans sahiplerine veya Cayman Adaları’nın finansal sistemine getirebileceği riskler; Başvuru sahibinin net değeri, sermaye yedekleri ve finansal istikrarı; Başvuru sahibinin VASP Yasasına ve AML Tüzüğünün ilgili şartlarına uyma yeteneği; ve Başvurucunun kıdemli memurlarının ve nihai fayda sahiplerinin formda ve uygun kişiler olup olmadığı.

Sanal varlıkların ihraçları içinde ek hususlar mevcuttur.

VASP Yasası kapsamında kayıtlı veya lisanslı kişiler süregelen şartlara tabi olacaktır. Bunlar tescil ettireni veya lisans alan kişiyi içerir:

CIMA’nın talebi üzerine AML sistemlerini ve prosedürlerini denetlemek; Denetlenmiş hesaplar hazırlamak ve bunları yıllık olarak CIMA’ya göndermek; Kıdemli memurların ve faydalı sahiplerinin formda ve uygun kişiler olmasını sağlamak; Kıdemli görevliler veya AML uyum görevlilerini atamak için CIMA’dan önceden onay almak; CIMA’ya AML Düzenlemeleri ve veri koruma yasalarına uygunluklarını teyit etmek ve sanal varlık hizmetiyle ilgili tüm iletişimin doğru olmasını sağlamak için belirli bildirimler sunmak; Kara para aklama, terörist finansmanı ve silahların yayılması finansmanı ile mücadele prosedürlerinden sorumlu bir çalışanı memur olarak atamak; ve Tescil ettirenin veya lisans sahibinin toplam% 10’u veya daha fazla hissesini veya diğer hisse senetlerini çıkarmadan veya devretmeden önce CIMA’dan önceden onay almak.

Korumalı Alan Lisansı

VASP Yasası ayrıca, CIMA’ya VASP Yasası’ndaki standart gereksinimlere ek gereksinimler getirerek veya bunlardan bazı muafiyetlere izin vererek yenilikçi teknolojiler ve faaliyetlerden yararlanan ilgili işletmeleri düzenleme esnekliği sağlayan bir korumalı alan lisansı kavramını da tanıtmaktadır. CIMA bir korumalı alan lisans başvurusunu en iyi nasıl düzenleyeceğinizi ve korumalı alan lisansına tabi olan belirli yenilikçi teknolojilerin veya faaliyetlerin daha da geliştirilmesi için yasal değişikliklerin gerekli olup olmadığını değerlendirebilmesi için sınırlı bir süre boyunca çalışmayı amaçlamaktadır.

Yatırım Fonları (Değişiklik) Kanunu

MF Yasası uyarınca “özsermaye faizi” tanımı, “bir menfaatin diğer herhangi bir temsilini” içerecek şekilde değiştirilmiştir. Bu değişiklik, dijital belirteçleri veya diğer sanal varlıkları yakalamak için yeterince geniştir. Bu nedenle, hisse veya diğer özkaynak payları yerine paraya çevrilebilir jeton veren açık uçlu fonlar artık MF Yasası kapsamındadır ve bu yasaya göre tescil veya lisanslanması gerekecektir.

Menkul Kıymet Yatırım İşletmesi (Değişiklik) Kanunu

SIB Yasası da sanal varlıklara yayılmak üzere değiştirilmiştir. Özellikle, “menkul kıymetler” tanımı artık hemen veya gelecekte herhangi bir zamanda satılabilen, alınıp satılabilen veya takas edilebilen sanal varlıkları içermektedir.

(a) SIB Yasası Çizelge 1’de listelenen menkul kıymetleri temsil edebilir veya bunlara dönüştürülebilir veya

(b) SIB Kanunu’nun Çizelge 1’de listelenen menkul kıymetlerden herhangi birinin bir türevini temsil eder.

SIB Kanunu’nun Çizelge 1’de listelenen menkul kıymetler, hisse senetleri, borçlanma araçları, opsiyonlar ve vadeli işlemler de dahil olmak üzere geleneksel menkul kıymetlerdir.

Bu nedenle, menkul kıymet olan sanal varlıklarla ilgilenen, anlaşma yapan, yöneten veya danışmanlık yapan kişilerin de SIB Yasası’na kaydolması veya lisanslanması gerekmektedir. Mevzuat çakışmasının önüne geçmek için, CIMA başvuru sahibini SIB Yasası veya VASP Yasası uyarınca kayıt veya lisanstan muaf tutabilir. Ancak, bir başvuru sahibinin bu muafiyeti vermeden önce her iki yasaya da başvurması gerekir.

SIB Kanunu uyarınca menkul kıymet olan sanal varlıkların özel ihraççıları için önemli bir istisna geçerlidir. Özel bir ihraççının, hisseleri, sınırlı ortaklık çıkarlarını, birim güveni olan birimleri, özel ihraççının borcunu veya varantlarını temsil eden kendi sanal varlıklarını ihraç ettiği, kullandığı veya geri satın aldığı durumlarda, bu faaliyet hariç tutulan bir faaliyettir. Bu, belirli türde güvenlik jetonu veren özel kuruluşların SIB Yasası’na kaydolmaları veya lisanslandırılmaları gerekmeyeceği anlamına gelir (yine de VASP Yasası’na kayıtlı olmaları gerekebilir).

Suç Kanunu Gelirleri (2020 Revizyonu) ve Kara Para Aklamanın Önlenmesi (Değişiklik) (2 Nolu) Yönetmeliği, 2020

PCL altında tanımlandığı üzere ilgili finansal işletmelerin AML Düzenlemelerine uymaları gerekmektedir. İlgili bir finansal işletmenin tanımı, sanal varlık hizmetlerinin sağlanmasını içerir. PCL, Cayman Adaları’nda sanal varlıkları düşünen ilk yasa idi ve kullanılan tanımlar VASP Yasasında kullanılanlardan biraz farklıdır. Özellikle, “sanal varlık hizmetleri” tanımı, açıkça sanal varlıkların ihraçlarını içermez. Ancak VASP Yasası, sanal varlık ihraççılarının (sanal varlık hizmetlerini yürüten tüm kişilerin yanı sıra) AML Tüzüklerine uymasını gerektirir.

CIMA, sanal varlıkların hizmet sağlayıcılarına AML ile ilgili özel rehberlik ve hizmetlerini yürütürken beklediği uyumluluk standartları yayınlandı.

Ayrıca, en son değişiklikler kapsamında, sanal varlıkların aracılar tarafından aktarılmasıyla ilgili yeterli bilgi edinilmesini sağlamak için yeni düzenleme gereklilikleri getirilmiştir. Sanal varlık aktarımı veya değişim hizmetleri işleten işletmelerin artık bu yüksek standartlara uyması gerekecektir.

Sonuç

VASP Yasası, sanal varlıkları ihraç etmek isteyen işletmeler ve sanal varlık hizmetlerini sürdüren veya sürdürmek isteyen işletmeler için uygun ve tutarlı bir tekilf sunmaktadır. Cayman hükümetinin niyeti inovasyonu boğmadan uygun düzenlemeyi sağlamaktı. VASP Yasası, Cayman’ın meşru sanal varlık işletmeleri için cazip bir yasa olarak konumunun korunmasına yardımcı olacaktır.

Ayrıca İşletmeler Kripto Para Birimlerine Nasıl Uyum Sağlıyor yazımızı okumak için tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.