Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$43,885.64
-0.68
ETH
$3,121.31
-0.6
LTC
$127.49
-2.05
DASH
$116.64
+8
XMR
$179.90
-0.95
NXT
$0.01
-4.82
ETC
$31.96
-2.5
DOGE
$0.15
-0.6
ZEC
$123.76
-0.12
BTS
$0.03
-2.87

Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlev’in yeni versiyonu mainnet üzerinde kullanıma sunuldu

2.240

Blockchain oracle çözümü Chainlink (LINK), çarşamba günü Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlev’in (VRF) yeni versiyonunu kullanıma sunduğunu açıkladı. 

Blockchain oracle çözümü Chainlink (LINK), çarşamba günü Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlev’in (VRF) yeni versiyonunu kullanıma sunduğunu açıkladı. Geliştiriciler, rastgele sayı üretecinin geliştirilmiş bu ikinci versiyonunun, birinci versiyona kıyasla işlem ücretlerini yüzde 60 oranında azaltabileceğini söylediler. Rastgelelik, NFT’lerde ve oyun uygulamalarını daha adil ve güvenli hale getirmede önemli bir rol oynuyor. Blockchain ve akıllı sözleşmeler kendi başlarına rastgeleliği garanti edemezler, bunun yerine zincir üzerinde bu tür çözümleri sunmak için bir oracle ağına ihtiyaç duyarlar.

Chainlink VRF (v1), kullanıma sunulmasından bu yana, blockchain endüstrisinde en çok benimsenen rastgele sayı üreteci çözümü haline geldi. Birden fazla blockchain ağında 2.200’den fazla benzersiz akıllı sözleşmeye doğrulanabilir rastgelelik sağlayarak 3 milyondan fazla işlemi yerine getirdi. Bored Ape Yacht Club, Axie Infinity, Ethercards ve daha fazla popüler proje, rastgelelik için Chainlink VRF’yi kullanıyor. Chainlink’in kurucu ortağı Sergey Nazarov, “NFT’leri güvenli bir şekilde basmak veya blockchain tabanlı oyunlarda adil sonuçlar sağlamak yalnızca doğrulanabilir, değişikliğe karşı korumalı rastgelelikle mümkün olur” dedi.

Chainlink VRF, her yeni bir istekte tahmin edilemez blok verileri ve oracle ağı gizli anahtarının bir kombinasyonu kullanılarak rastgele bir sayı ve kriptografik kanıt oluşturur. Kriptografik kanıt daha sonra, blockchain üzerinde kullanılarak olası güvenlik açığı ve istismarları önlemek için için doğrulanabilir.

Ads

Chainlink Network, hali hazırda Ethereum Mainnet’te kullanılıyor ancak Polygon ve BNB gibi blockchainler üzerinde de kullanılması planlanıyor. İkinci versiyondaki güncelleştirmeler arasında gelişmiş abonelik yönetimi, gaz limitlerini ayarlama yeteneği, genişletilmiş blok onayları ve tek bir zincir üstü işlemde birden fazla rastgele sayı talep edebilme yer alıyor.

Axie Infinity’nin COO’su Aleksander Leonard Larsen şunları söyledi:

“Chainlink VRF v2 gibi doğrulanabilir rasgelelik çözümleri, zincir üstü oyunlar ve NFT’ler için çok önemlidir. Geliştiricleri adil ve değişiklik yapmaya dayanıklı oynayarak-kazan oyunları yaratmaya teşvik eder.”

Chainlink Network, bağımsız oracle düğümleri ve Deutsche Telekom’un T-Systems, Swisscom, Associated Press vb. veri sağlayıcılarından oluşur. Geliştiricilerine göre, ağ 2021’in sonunda yüzlerce uygulamada ve bir düzine farklı blockchain’de 75 milyar dolardan fazla değer sağladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.