Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$38,288.73
+11.36
ETH
$1,166.34
+9.85
LTC
$147.61
+7.09
DASH
$131.93
+1.77
XMR
$169.89
-5.45
NXT
$0.01
-5.88
ETC
$7.64
+5.19
DOGE
$0.01
+6.28
ZEC
$115.36
+10.84
BTS
$0.03
+2.06

Çin, Kripto Madenciliği Konusunda ABD’yi Yeniyor mu?

209

Ripple, şu anda Bitcoin, Ethereum ve Tether’den sonra piyasa değeri açısından dördüncü en büyük kripto para birimidir. Larsen’e göre, kripto para birimleri söz konusu olduğunda Çin gibi ülkeler çok ileride ve madencilerin oyunun bir adım önünde kalmaları için ihtiyaç duydukları her şeye sahip olmalarını sağlamak için potansiyel olarak çok para harcıyorlar. Yazısında Larsen şunları söylüyor:

Kripto para birimi madenciliğinin en az yüzde 65’i Çin’de yoğunlaşmıştır, bu da Çin hükümetinin bu protokoller üzerinde kontrol sahibi olmak için gereken çoğunluğa sahip olduğu ve işlemleri etkin bir şekilde engelleyebileceği veya tersine çevirebileceği anlamına gelir.

Bu, Çin’in yalnızca belirli türdeki kripto işlemlerini onaylayarak ve başkalarının yapmasını engelleyerek potansiyel olarak zirvede kalması açısından tehlikelidir. Bu aynı zamanda bitcoin ve kriptoyu merkezileştirilmiş bir yapıya doğru kaydırabilir, bu da sonuçta yapılması amaçlanan şeyin tersi yönde çalıştığı anlamına gelir.

Bununla birlikte, Cambridge Üniversitesi, Larsen’in bulgularına gelince, yüzde 65’lik oranın kimin kontrolde olduğunu tam olarak temsil etmediğini iddia ederek farklılaşmaya yalvarıyor. Larsen, Çin’in madencilik topluluğunda baskın bir güç olduğunu gösteren bazı makaleler ve çalışmalara atıfta bulunurken, bu kaynaklar, Washington DC, Rusya, New York veya Kanada gibi bölgelerde bulunan madencilik santralini mutlaka göstermiyor. son birkaç yılda büyük Bitcoin ve kripto madenciliği merkezleri olabilir.

Yine de Larsen, Amerikalıların statülerini Çinlilere kaybetmekten korkmaları gerektiği mesajını yaymaya kararlı görünüyor. Makalesi şöyle:

Ads

Distopik bir gelecek hayal etmek zor değil. Bir müttefike ABD savunma ödemesi engellenebilir veya tersine çevrilebilir.

Çin, ulusal dijital para biriminde ilerleyen birkaç ülkeden biridir . Varlık şu anda Starbucks ve Subway de dahil olmak üzere birkaç Amerikan şirketi tarafından test ediliyor ve para birimi niyetleriyle ilgili tartışmalara yol açarken, düzenleyiciler varlığın spekülasyon için kullanılmayacağına veya casusluk yapmak için kullanılmayacağına dair aşağı yukarı yemin ettiler .

Gereksiz Kurallardan Kurtulun

Buna karşılık, Amerika Birleşik Devletleri, bu görüşmelerden pek bir şey çıkmamasına rağmen , yalnızca ulus tarafından çıkarılan bir dijital para birimini serbest bırakma fikrini tartıştı .

Larsen, düzenleyicilerin ABD için kripto ve blok zincirinin neler yapabileceği ve yapması gerektiği konusunda daha geniş bir fikir edineceklerse, işletmelerin teknolojiyi nasıl ileriye taşıdığını ilk elden görebilmeleri için Silikon Vadisi’ne yerleştirmeleri gerektiğini öne sürüyor. Ayrıca, daha fazla blok zinciri geliştirme yolunda çok fazla mevcut düzenleme olduğuna ve bunlar yürürlükte olduğu sürece ABD’nin geride kalacağına inanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.