Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
+11.82
ETH
+9.05
LTC
+6.38
DASH
+4.29
XMR
+3.92
NXT
-5.71
ETC
+4.24
DOGE
+12.52
ZEC
+2.54
BTS
+4.67

CME’nin yükselişi Bitcoin’in spot fiyatlarını nasıl etkileyebilir?

1

Bitcoin’in mevcut pazarı önemli bir fiyat keşfinden geçiyor ve etkileri tüm sektörde hissediliyor. Tüccarlar ve Yatırımcılar piyasaya çok dikkat ediyor ve faaliyet seviyesi de çok yüksek.

Türevler manzarası, şu anda grafiklerde etkileyici zirveler kaydeden kurumsal catering şirketleri CME ile yalnız bırakılmadı.

Ekteki grafikte gösterildiği gibi , CME Vadeli İşlem hacmi son 24 saatte tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti ve aynı rakamlar 2,7 milyar dolara yakın. Yazının yazıldığı sırada günlük ortalama hacim 700 milyon doların oldukça üzerindeydi.

Ek olarak, Açık Faiz de yeni bir yükseliş kaydetti. 4 Ocak 2020’de 1.8 milyar dolarlık OI kaydedildi ve aynı rakamlar Aralık sözleşmesinin sona ermesinden bu yana artmaya devam ediyor.

Türev piyasası, Bitcoin’in spot fiyatlarını doğrudan etkilemese de, baskı anında koşullar özellikle farklı görünüyordu.

Ads

Karışımda bir arbitraj fırsatı var mı?

Spot fiyatlar Vadeli işlem ürünlerinden doğrudan etkilenmezken, kısa vadede bir dereceye kadar etkisi var. Vadeli işlemler piyasasında önemli bir satın alma, spot piyasada arbitraj ticareti yoluyla hızlı bir şekilde yararlanılabilir ve bunun tersi de geçerlidir.

Basit bir ifadeyle, CME Vadeli İşlem hacminde veya OI’de baskı zamanında olduğu gibi yüksek bir artış olduğunda, tüccarlar, satın alma işleminden sonra daha yüksek veya daha ucuz bir fiyata spot Bitcoin satın almak veya satmak için istekli oldukları bir arbitraj arayabilir. Birden fazla borsa arasındaki fiyat tutarsızlığının devreye girdiği zaman yoğun bir süreçtir.

Bu kısa vadede uzun vadede işe yararken , CME Bitcoin Vadeli İşlemleri ayrıca spot fiyatlar için yüksek bir istikrar seviyesi sağlayabilir. CME Vadeli İşlemlerde artan sermaye akışı, daha yüksek akredite bir tüccarın ilgisinin göstergesidir. CME, ana akım tüccarlardan sermaye girişleri getirdiği için BTC spot fiyatlarının riskinin azalmasına yol açar ve bu, daha yüksek hacimler ve OI’nin bir sonucu olabilir.

CME ile Uyumlu Boğa Piyasası

2017 yılı boğa koşusunun, spot fiyatlar için fiyat takdiri göstermeyen herhangi bir kurumsal üründen mahrum kaldığını belirtmek önemlidir. Bu nedenle ralli, güçlü temelleri olmayan bir kumdan kale gibi silinip gitti.

CME türevleri şu anda çok daha belirgin ve popülerdir ve BTC’nin spot fiyatları üzerindeki etkisi muhtemelen uzun vadede de ortaya çıkacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.