Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,402.59
+3.6
ETH
$659.08
+3.04
LTC
$115.35
+9.02
DASH
$108.51
+2.12
XMR
$155.42
-2.97
NXT
$0.01
-3.7
ETC
$6.53
+2.53
DOGE
$0.00
+4.48
ZEC
$75.53
+3.58
BTS
$0.02
+9.16

Coinbase Algorand Staking Destekleyeceğini Duyurdu Algo Fiyatı Coştu

409

Bildiğimiz gibi Algorand PPOS sistemi ile çalıştığı için Algo token stake edenlere tıpkı madencilik gibi bunun karşılığında ödül veriyordu. Bunu destekleyen projelere coinbase de eklendi. Duyurunun hemen ardından fiyatlar coştu. 0.32 bandında seyreden Algo 0.38 seviyelerini zorladı. Yükseliş bu şekilde devam ederse 0.40 seviyelerini geçeceğe benziyor.

Coinbase’de stake etme ve enflasyon

Bazı blok zinciri protokolleri, katılımcıların ağa katkıda bulunarak ek kripto para kazanmalarına izin verir. Bu ödüller, stake etme, enflasyon, tasarruf oranları vb. Dahil olmak üzere birçok farklı yoldan kazanılabilir. Coinbase, müşterilerin bu protokollerden yararlanabilmesini istiyor. Coinbase, bu ağlara katılacak ve ödülleri bu özelliği seçen uygun müşterilere aktaracak.

Stake nedir?


Stake etme, bir Proof of Stake (PoS) blok zincirinde işlem doğrulamasına (madenciliğe benzer) aktif olarak katılma sürecidir. Bu blok zincirlerinde, belirli bir kripto para biriminin minimum gerekli bakiyesine sahip olan herkes işlemleri doğrulayabilir ve Staking ödülleri kazanabilir.

Stake etme nasıl çalışır?


Minimum bakiye karşılandığında, bir düğüm bu miktarda kripto para birimini ağa hisse olarak yatırır (güvenlik depozitosuna benzer).
Bir hissenin boyutu, bir sonraki bloğu taklit etmek için seçilen düğümün şansı ile doğru orantılıdır.
Düğüm başarılı bir şekilde bir blok oluşturursa, doğrulayıcı, bir madencinin çalışma kanıtı zincirlerinde nasıl ödüllendirildiğine benzer bir ödül alır.
Doğrulayıcılar, çift imzalarlarsa veya ağa saldırmaya çalışırlarsa hisselerinin bir kısmını kaybederler.

Enflasyon nedir?


Algorand (ALGO) gibi varlıklar enflasyon veya topluluk ödülleri yoluyla ödüller kazanır. Enflasyonla birlikte, protokol tarafından belirlenen bir oranda ağa yeni jetonlar eklenir ve bu jetonlar daha sonra sahiplere ödül olarak dağıtılır

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.