Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$59,642.35
+2.46
ETH
$2,150.51
+3.59
LTC
$226.69
+0.72
DASH
$272.16
+3.35
XMR
$283.60
+5.25
NXT
$0.11
+21.27
ETC
$18.99
-2.02
DOGE
$0.06
+0.94
ZEC
$197.85
+6.69
BTS
$0.13
+2.49

Çok Zincirli DeFi Protokolü, Çerçeve Girişimleriyle Token Satışında 750 bin Dolar Artırdı

71

Framework Ventures – a fund focused on decentralized finance (DeFi) plays including Synthetix and Chainlink – has purchased between 1 percent and 5 percent of all Kava tokens.

Announced Tuesday, the token deal, valued at $750,000, comes ahead of Kava’s launch next month. Similar to DeFi platform MakerDAO, Kava will allow users to create collateralized debt positions (CDPs) on the Kava protocol in exchange for a stablecoin, USDX, pegged one-to-one with the U.S. dollar.

Kava Labs CEO’su Brian Kerr’e göre, ağırlıklı olarak eter odaklı MakerDAO’nun aksine, Kava herhangi bir dijital varlıkla çalışacak veya en azından plan bu olacak. Kava, Blockchain birlikte çalışabilirlik projesi Cosmos tarafından da kullanılan Tendermint konsensüs algoritması üzerine inşa edilmiştir. 

Sonuç olarak, Kava “diğer blok zincirlerine sorunsuz bir şekilde köprü kurabilmelidir” dedi Kerr.

Kava, Binance ekosisteminin yerel jetonu olan BNB ile başlayacak ve XRP ve bitcoin’e (BTC) dallanacak. Kava , Ekim ayında Binance’de bir ilk borsa teklifi (IEO) yaptı ve Arrington XRP Capital’i yatırımcı olarak saydı.

Kerr, firmanın teknik yetenekler mümkün olduğunda bitcoin ekleyeceğini söyledi. Kilit bir mücadele, DeFi ürünlerine kolayca borç vermeyen bitcoin için çoklu imza yapısı olmaya devam ediyor. Kerco, Bitcoin’in yaklaşmakta olan Schnorr ve Taproot güncellemelerinin eklemeyi daha sorunsuz hale getireceğini söyledi.

Framework Ventures, lansmandan önce Kava’ya token enflasyon modeli hakkında tavsiyelerde bulundu ve Kava ekibi için sürekli teknik destek sağlamayı planlıyor, diyor Framework kurucusu Michael Anderson CoinDesk’e bir röportajda.

Anderson ağının yatırım stratejisinden, “Ağ başladığında ve ürün için jeton ekonomisini hareket halinde gördüğümüzde, çoğu durumda tıpkı Synthetix veya Chainlink gibi ikiye katlanacağız” dedi.

Ads

Kasırga ülkesine yatırım

Kava’nın başlangıcından önce DeFi alanındaki çalkantılı havalar geldi.

DForce ekosistemindeki bir protokol olan Lendf.me, tek bir gecede (şimdi iade edildi) bir hack saldırısı yoluyla fonlarının yüzde 99’unu kaybetti . Bundan bir ay önce, DeFi genel olarak ETH fiyatları 12 Mart’ta düştüğünde, birçok sistemin başarısız olmasına ya da aşırı strese neden olmasına rağmen en büyük testiyle karşılaştı.

O günün en büyük kaybedenlerinden biri, altyapısı daha önce düşünülenden daha az sağlam olan MakerDAO’ydu . Finans platformu, risk sermayesi şirketleri tarafından kefalet edilmesi gereken borç tahakkuk ettirmiştir. Dai’nin dolar sabitleyici ile ilgili istikrar sorunları haftalardır devam etti. Bir dosyalanmış sınıf hareket dava ihmalden Maker Vakfı karşı Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde üstündeki kiraz oldu.

Kerr, Kava için farkın MakerDAO gibi DeFi protokollerine kıyasla sınırlı işlevselliğe sahip bir kod tabanına oturduğunu söyledi. Başka bir deyişle, Kerr dedi ki: sisteminiz ne kadar az yapabilirse, sisteminiz o kadar güvenli olur.

“[Kava] tasfiye edebilir ve açık artırma yapabilir, ama hepsi bu. Çok özel amaçlar - yaptığımız şeylerin içine yerleştirilebilecek başka bir işlevsellik yok. Bu, onu kapsamlı bir şekilde test etmemizi sağlar, böylece açık bir istismarın bulunmadığına dair çok güçlü bir güven seviyesine sahip olabiliriz ”dedi.

Her iki durumda da, DeFi’ye ilgi arttıkça Kava kalabalık bir odaya katılıyor. MakerDAO gibi projeler karışıma varlık katıyor, Brave’nin Temel Dikkat Simgesi (BAT) ve Coinbase destekli USDC stabilcoin son aylarda kredi teminatı olarak eklendi. Projeler , Tezos blok zincirinde DeFi’yi başlatmak için BTC sabitlenmiş varlıkları getirmeyi deniyor . 

Ancak Kerr, sektörün büyümesi için hala çok yer olduğunu söyledi.

“Aynı [DeFi] hizmetlerinin diğer tüm kripto para birimi toplulukları tarafından neden kullanılmadığından dolayı başımızı kaşıyoruz. Gerçekten henüz inşa edilmemiş teknoloji geliyor. … Bu diğer blok zincirleri, yerel olarak destekleyecek akıllı sözleşme yeteneklerine sahip değil. ”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.