Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$17,151.67
+1.66
ETH
$1,288.62
+1.3
LTC
$77.80
-1.94
DASH
$43.20
-2.72
XMR
$142.48
+2.33
NXT
$0.00
-9.64
ETC
$20.08
-1.18
DOGE
$0.11
-2.05
ZEC
$43.29
+5.33
BTS
$0.01
+0.12

Cudo Compute, daha adil dağıtılmış bir bulut platformu başlattı

1.422

Cudo Compute , merkezi buluta demokratik ve sürdürülebilir bir alternatif sunarak bulut endüstrisinde devrim yaratıyor.

Neden önemlidir: Yapay zeka, bilimsel bilgi işlem, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojisindeki yenilikler gelişmeye devam ettikçe bulut endüstrisi hızla büyüyor.

Ancak genel bulut, bugün olduğu gibi, öncelikle yalnızca üç şirkete aittir. Bu son derece merkezi bulut modeli birkaç sorunla karşı karşıyadır:

  • Yıkıcı kesintiler , tek bir arıza noktası nedeniyle kilit hizmetleri saatlerce devre dışı bırakabilir .
  • Sürdürülebilirlik sorunları enerji tüketimi , su kullanımı ve elektronik atıklardan kaynaklanmaktadır .
  • Veri merkezi ile son kullanıcı arasındaki mesafe nedeniyle gecikme sorunları .

Cudo Compute, dağıtılmış bulut pazarı aracılığıyla, bilgi işlem gücü alıcılarını ve satıcılarını birbirine bağlamak için verimli, sağlam ve uygun maliyetli bir yol sağlayarak bu sorunların üstesinden geliyor.

Cudo Compute pazarı.

Daha derine git 

Cudo Compute, şirket içi ve merkezi bulut ortamlarının doğal kısıtlamalarının ötesine geçerek şirketlerin ve bireylerin mevcut bilgi işlem kaynaklarını daha verimli bir şekilde bulmasına ve kullanmasına olanak tanır.

Bu radikal yeni bulut modeli, aşağıdakiler dahil bir dizi avantaj sağlar:

  • Artan kullanılabilirlik. Belirli türde işlem gücü arayanlar - örneğin GPU’lar - tam olarak ihtiyaç duydukları şeyi sunan tedarikçilerle kolayca eşleştirilebilir.
  • Daha az maliyet. Bilgi işlem tedarikçileri, alıcılar için karşılık gelen fiyat indirimleriyle birlikte, yetersiz kullanılan kapasiteyi azaltarak getirilerini iyileştirebilir.
  • Daha yakınlık. Coğrafi olarak dağıtılmış bir bulut, bilgi işlem gücü arayanların teslimat noktasına mümkün olduğunca yakın bir konum bulmasını çok daha kolay hale getirir.
  • Azaltılmış atık. Yeni altyapı inşa etmenin çevresel bir maliyeti vardır. Sadece bir veri merkezi 50.000 ev kadar elektrik tüketebilir . Bunun yerine, Cudo Compute, mevcut kaynakları en üst düzeye çıkarmaya ve dünya genelinde mevcut olan milyarlarca dolarlık az kullanılan bilgi işlem kaynaklarından yararlanmaya yardımcı olacaktır.

Cudo Compute - Sanal Makine oluşturma 

Ads

Cudo Compute, piyasaya sürüldüğünde, dünya çapında çok çeşitli veri merkezi sağlayıcıları tarafından barındırılan sanal makineleri bulmanızı ve kullanmanızı sağlayan kullanıcı dostu bir bulut hizmeti sunacak. Anahtar özellikler şunları içerir:

  • Mevcut bulut sağlayıcılarının maliyetinin çok altında sunulan yüksek performanslı bir altyapı .
  • Nvidia GPU’lar, Intel Xeon ve AMD EPYC CPU’lar dahil en yeni nesil işlemcilere erişim .
  • ISO 27001 güvenlik ve ISO 9001 kalite sertifikalarına sahip veri merkezlerinde barındırma yoluyla sağlam güvenlik .
  • Veri bilimi, derin öğrenme, işleme ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli özel uygulamalarda işletmeler için tek tıkla çözümler .

Çözümler

Şu anda Cudo Compute, aşağıdaki kullanım durumlarına ve uygulamalara odaklanmaktadır:

  • Yapay zeka ve makine öğrenimi — TensorFlow ve PyTorch kullanarak Docker ile veya Docker olmadan makine öğrenimi için amaca yönelik oluşturulmuş görüntüleri kullanın. 
  • 3B oluşturma ve hareketli grafikler — Video oluşturma işleminizi Blender ile daha hızlı ve daha uygun maliyetli olan 100.000 GPU ve CPU’ya ölçeklendirin.
  • Yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) — Parabricks ve GROMACS kullanarak ofis saatleri dışında boşta duran yüksek performanslı donanıma CAPEX yatırımı yapmadan tüm HPC iş yüklerinizi çalıştırın. 
  • GPU bulutu — ISO 27001 güvenlik ve ISO 9001 kalite sertifikalarına sahip veri merkezlerinde barındırılan saniye başına faturalandırma ile isteğe bağlı GPU örneklerine erişim.

Gelecek

Cudo Compute, sonunda kardeş şirketi Cudos ile bütünleşerek Web3’ün altyapı omurgası olarak hizmet edecek . %100 karbon nötr katman-1 blok zinciri, düşük maliyetli, hızlı işlemler sunar.

Cudos birlikte çalışabilir olduğundan, diğer tüm ana katman-1 zincirleriyle entegre olacak ve bulut ve blok zincirini birbirine yaklaştıracak. Filecoin’i düşünün, ancak geliştiricilerin başlattıkları ağdan bağımsız olarak zincir içi ve zincir dışı kaynaklara erişebilecekleri tüm bilgi işlem yığını için. 

Bizimle iletişime geçerek veya cudocompute.com’da bir hesap açarak kıt kaynaklara erişiminizi genişletmenin ticari ve proje hızlandırma avantajlarından yararlanın .

Cudo Hesaplama Hakkında

Cudo Compute, küresel olarak atıl donanımda az kullanılan bilgi işlem gücünden yararlanarak merkezi olmayan ve sürdürülebilir bulut bilgi işlem kaynaklarına erişim sağlayan bir ekosistemdir. 

Sürdürülebilir bilgi işlem için Airbnb’yiz. Sahiplerinin kullanılmayan evlerini kiralamalarına olanak tanıyan Airbnb pazarı gibi, işletmelerin ve bireylerin donanımlarının kullanılmayan bilgisayarlarını ihtiyaç duyabilecek kullanıcılara ve kuruluşlara ödünç vermelerini kolaylaştırıyoruz. Platformumuz, kuruluşların ve geliştiricilerin bulut taleplerine göre dağıtmalarına, çalıştırmalarına ve ölçeklendirmelerine olanak tanır.

Daha fazla bilgi edinin: Web sitesi , LinkedIn , Twitter , YouTube , Bize ulaşın

Bu yayın sponsorludur. Cointelegraph, bu sayfadaki hiçbir içerik, doğruluk, kalite, reklam, ürün veya diğer materyalleri onaylamaz ve bunlardan sorumlu veya yükümlü değildir. Okuyucular, şirketle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır. Cointelegraph, basın bülteninde belirtilen herhangi bir içerik, mal veya hizmetin kullanımından veya bunlara güvenilmesinden kaynaklanan veya sebep olunduğu iddia edilen herhangi bir zarar veya ziyandan doğrudan veya dolaylı olarak sorumlu değildir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.