Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$41,739.24
+0.6
ETH
$3,017.71
-0.18
LTC
$124.04
+1.34
DASH
$106.19
+1.06
XMR
$171.67
+3.2
NXT
$0.01
-3.59
ETC
$29.87
+1.32
DOGE
$0.15
-0.94
ZEC
$124.58
+2.47
BTS
$0.03
+0.15

Cudos Ağı, Mainnet’in Bu Şubat Lansmanını Duyurdu — Web3’ün Geleceği Beklenenden Erken mi Geliyor?

2.174

Amazon.com Inc.’in olduğu bir gelecek hayal edin milyarlarca dolarlık bulut altyapısı, dünya çapında yedek donanım ödünç veren, hizmet için para kazanan ve aynı anda çevreyi koruyan milyonlarca insan arasında dağıtılıyor.

Merkezi olmayan bulut bilişim ağı Cudos’un öngördüğü gelecek bu. 

Bu, Web3’ün bir sonraki büyük sınırı olabilir ve gelecek nesil metaverse, değiştirilemez belirteçler (NFT’ler) ve Web 3.0 merkezi olmayan uygulamaları (DApp’ler) sunmak için tasarlanmış küresel, merkezi olmayan bir bulut bilgi işlem platformu olan Cudo Compute projesi getiriyor olabilir. gerçeğe daha yakındır. 

NFT’ler ve metaverse dünyası geliştikçe, bilgi işlem kabiliyeti talebi 1.000 kat artmaya hazırlanıyor - Intel Corp’a göre dünyanın bu talebi karşılaması pek mümkün değil. Ancak, Cudos’un test ağından ana ağa geçişi  yaklaşan mezuniyeti bu zorluğun çözülmesine yardımcı olabilir.

Şubat ayının sonundaki geçişin , Cudo Projesi’nin dünyanın bilgi işlem gücü ihtiyacını karşılamak için gerekli merkezi olmayan bulut altyapısını oluşturmaya devam etmesine izin  vereceği bildiriliyor.

Cudos Ağı 

Cudo’nun ana ağ lansmanı, blok zincirine özgü çeşitli faydalar sunacak. 

Örneğin, geçiş Cudos’u tamamen birlikte çalışabilir hale getirecek, bu da kullanıcıların jetonları, varlıkları ve NFT’leri ağa ve ağdan aktarabileceği anlamına geliyor. Geliştiriciler, akıllı sözleşmeleri dağıtmak için Cudos blok zincirini, DApp’lerin ticari gelişiminin kapılarını ve Web3 destekli projeleri kullanabilecekler. 

Ads

Cudos’un doğal yerel işlem optimizasyonu nedeniyle, gaz ücretleri Ethereum’a kıyasla daha düşüktür, bu da işlemlerin daha düşük maliyetle daha hızlı işlemesi anlamına gelir. Düzinelerce doğrulayıcı, Cudos’un test çalışmasına katılarak, blok zincirin yardımcı belirteci olan milyonlarca CUDOS’u stake etti. Bu artan sayıda doğrulayıcı, Cudos’a göre ağlarının daha güvenli hale geldiğini gösteriyor . 

Cudos ağının Ethereum’dan yerel blok zincirine geçişiyle birlikte, ERC-20 belirteçleri CUDOS yerel belirteçlerine taşınacaktır. CUDOS sahipleri, yerel jetonu kullanarak uluslararası pazarlardan yapılan satın alımlar için ödeme yapabilecek. Cudos Blockchain’de pay sahibi olabilir, aktif yönetişim tekliflerine oy verebilir, doğrulama çabalarıyla kazanabilir ve akıllı sözleşmeleri dağıtmak ve etkileşim kurmak için belirteci kullanabilirler. 

Cudos Ağı, nihayetinde merkezi olmayan bir blok zinciri ve bilgi işlem altyapısı oluşturmak için inşa edilmiştir - kendine güvenen ve herhangi bir merkezi kurumsal kaynaktan bağımsız olan. 

Temel fikir, dünya Amazon, Google ve Microsoft Corp’a bağlı olduğu sürece

bulut altyapısı için, bireyler hiçbir zaman verilerine, sanatına veya para birimine gerçekten sahip olmayacaklardır. Cudos , Bored Apes ve Esneyen Kediler gibi popüler NFT’lerin tutulduğu ortam olan zincir dışı depolamanın genellikle bu şirketler tarafından sağlanan merkezi bulut hizmetlerine dayandığını  belirtiyor .

Yalnızca sözde merkezi olmayan çalışmaya erişimi kontrol etmekle kalmıyorlar, aynı zamanda dünyanın onlara tamamen güvenmesi, hizmetlerinin çalışmadığı anlara karşı duyarlı olmasını sağladı . Barclays plc, TSB Bank plc, Bank of Scotland plc, Tesco Bank ve Sainbury’s Bank plc, Amazon Web Hizmetlerinin yaygın bir şekilde kesintiye uğraması nedeniyle kısa bir süre için tamamen veya kısmen erişilemeyen finansal hizmetlerdi. 

“Merkezi olmayan uygulamaların merkezi olmayan altyapı üzerinde çalışması hiç de kolay değil. Verilerin kurumsal ve politik kontrolünü sınırlama ve aşırı donanım inşasının neden olduğu çevresel israfı azaltma hedefinin yanı sıra, hesaplama ve depolamayı merkezi olmayan hale getirmek için belki de en zorlayıcı argüman, altyapıyı barındırma ve dağıtma ile ilgili kârları yeniden dağıtabilmemizdir” dedi. Cudos.

Şu anda Cudos, küresel veri merkezi ve bulut hizmeti ortaklarını , şirketin merkezi olmayan, sürdürülebilir ve bağlantılı bir dünya yaratma vizyonunu paylaşıyorlarsa, ilgilerini kaydetmeye davet ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.