Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$48,494.61
+0.21
ETH
$4,017.42
-2.08
LTC
$154.27
+0.29
DASH
$140.71
+1.26
XMR
$196.00
+0.37
NXT
$0.01
+3.79
ETC
$37.60
-0.29
DOGE
$0.17
-0.89
ZEC
$170.50
-0.82
BTS
$0.03
-1.42

Cudos Blockchain ve Bulutu Birleştiriyor

1.697

Cudos , merkezi olmayan bir blockchain bilgi işlem platformu yaratıyor. Sonuç olarak, blockchain geliştiricileri ve tüketicileri 2022’nin başlarında yüksek performanslı bilgisayarlara erişebilecekler. Bu, blockchain endüstrisinin Amazon Web Services (AWS), Azure, Google Cloud ve Alibaba’nın mevcut merkezi oligarşisine olan bağımlılığını ortadan kaldıracak.

Merkezi olmayan finans işlemlerinin, NFT’lerin basımı ve ticaretinin, veri oracle hizmetlerinin ve API çağrılarının düşük veri taleplerinden daha ağır olan her şeyin bir alternatifi olacaktır.

Cudos: Saatin İhtiyacı

Teknolojik olarak gelişmiş bir dünyanın bilgi işlem talepleri, gezegene önemli bir ekolojik yük getiriyor. Bulut bilişim , daha verimli kaynak kullanımına ve yenilenebilir kaynaklara kısmi güvene izin vererek teorik olarak bu etkiyi azaltabilir. Yine de, 2020 itibariyle, bu tür hizmetlerin en büyük sağlayıcılarından biri olan Google, her yıl yaklaşık 12,4 TWh elektrik tüketerek 5,1 milyon ton CO2’ye eşittir.

Olayları bir perspektife oturtmak gerekirse, normal bir araba her yıl yaklaşık 4,6 ton CO2 yayar. Başka bir deyişle, Google yılda 1.200.000 araba ile aynı miktarda CO2 yayar. Bu, her çeyrekte Birleşik Krallık’ta kayıtlı toplam yeni otomobil sayısından daha fazla.

Ayrıca, bu, bir veri merkezinin inşası veya barındırdığı gadget’ların üretimi sırasındaki etkiyi hesaba katmaz.

Bir diğer önemli bileşen ise zorluğu arttırıyor.

Halihazırda erişilebilir olan bilgi işlem kaynakları etkin bir şekilde kullanılmamaktadır. Tahminlere göre veri merkezleri bile zamanın yaklaşık yarısında BT donanımını kullanıyor. Örneğin Birleşik Krallık’ta ofis bilgisayarları günde ortalama 6,5 ​​saat kullanılmaktadır ve bu sürenin %75’i boştadır. Ayrıca hepsi veri işleyebilen 2 milyar PC, 2,7 milyar aktif cep telefonu, 30 milyar IoT cihazı ve 138 milyon oyun konsolu var. Bununla birlikte, çoğu zaman boşta kalırlar ve hiçbir değer yaratmazlar.

Son olarak, bulut bilişim gücünün %35’i israf ediliyor. Bu, gerekli olandan daha fazla olan yaklaşık 62 milyar dolarlık bir yıllık harcamaya yol açmaktadır.

Sonuç olarak, bu sorunların ve verimsizliklerin neden hala giderilmediğini merak etmek anlaşılabilir. Elbette blockchain ademi merkeziyetçiliğe yardımcı olabilir. Ancak, şu anda ölçeklenebilirlik endişeleri ve yüksek işlem ücretleri var. Merkezi bulutun arz tarafında, hizmetler yüksek bir çevresel maliyetle gelirken, talep tarafında fazla yedek kapasite ve israflı kullanım bol miktarda bulunur.

Açıkçası, şu anda dünya çapında bir ölçekte boşa harcanan bilgi işlem enerjisini tutarlı ve sürdürülebilir bir şekilde azaltabilecek uygulanabilir bir teknoloji yok.

Cudos’un Çözümü

Cudos’un amacı, yukarıda bahsedilen blok zinciri ve merkezi bulut kısıtlamalarının üstesinden gelmektir. İki belirgin fırsatı ele alan ölçeklenebilir bilgi işlem teknolojileri sağlarlar.

İlk olarak , Cudos Ağı, Cosmos ekosisteminde bir katman 1 blok zinciridir; bu, yetkilendirilmiş bir Hisse Kanıtı (dPoS) konsensüs algoritması kullandığı anlamına gelir. PoS, tanımı gereği çevre dostudur. Kripto madenciliği için Proof of Work (PoW) protokolü kadar enerji gerektirmez . Cudos Ağı, diğer blok zincirleri için bir katman 2 çözümü olarak etkili bir şekilde çalışabilir, ölçeklenebilirlik ve verim zorluklarını çözebilir ve diğer ağlara köprü kurarak ve veri ve hesaplama kahinleri sağlayarak, eksik blok zincirlerine Turing-tamlığını getirebilir.

İkincisi , Cudo Ventures , kullanılmayan bilgi işlem kapasitesinin yönetimini ve ticaretini otomatikleştirmek için bir platform geliştiriyor. Bu, mevcut bulut hizmeti tekliflerinde işlem gücünün arz ve talep taraflarını artırır. Böylece Cudo’nun çözümü, uzun vadeli uygulanabilirlik ve finansal ödül ile birlikte iyileştirilmiş ve bireyselleştirilmiş hizmetler sağlayacaktır. Cudo’nun nihai hedefi, ilk yeni Katman 3’ü tanıtarak ikisi arasındaki boşluğu doldurmaktır.

Ads

Cudos Ağı

Cudos, daha önce belirtildiği gibi, merkezi olmayan eşler arası (dPoS) ağını Cosmos ekosisteminde oluşturuyor. Bu, Tendermint Core’un Cudos ağını etkinleştirdiği ve Blok Zincirler Arası İletişim Protokolü (IBC) gibi özellikler de dahil olmak üzere topluluğun ve geliştiricilerin tüm çabalarından yararlandığı anlamına gelir. Akıllı sözleşmeler zincir dışı işleme talep edip kullanabileceğinden, Cudos Ağı herhangi bir kodu çalıştırabilen Turing-tam bir çözüm sağlayacaktır.

CUDOS belirtecinin yerel yardımcı program belirteci olarak hizmet ettiği ağları, Cudo’nun genişlemesi için kritik öneme sahiptir. Madencilerinin akıllı sözleşme geliştirme, dApp geliştirme ve NFT madenciliği için CudoMiner ile keyif aldıkları akıllı sözleşmeler, dApp’ler ve NFT’leri basmak için aynı kullanıcı dostu yaklaşımı sunmaya isteklidirler. Tüketicilerin ve geliştiricilerin (NFT, oyunlar ve diğer uygulamalar için) jetonlara daha hızlı ulaşabilmesi için karmaşıklıkları soyutlamayı hedefliyorlar.

Cosmos Ekosisteminde kurulan Yerçekimi köprüsü sayesinde Ethereum’a ve Ethereum’dan bir kapıya sahip olacaklar. Cosmos tabanlı Cudo ağ ayak izi Ethereum’dan çok daha az olduğu için bu çevre için harika bir haber.

Cudos’un artık çok sayıda özel ortakları, token sahipleri ve madencileri var ve Cudo Ağı yeni olanaklar sunuyor. Ana ağları piyasaya sürülmek üzere ve yenilikçi Cudo Hesaplama platformları için etkinleştirme katmanı olarak hizmet edecek.

Cosmos Ekosisteminde geliştirilen Yerçekimi köprüsünü kullanarak, Ethereum’a ve Ethereum’dan bir ağ geçidine sahip olacaklar. Cosmos tabanlı bir zincir olan Cudo ağ ayak izi, Ethereum’dan önemli ölçüde daha küçük olduğundan, bu gezegen için harika bir haber.

Bugün, Cudos sadık ortaklardan, token sahiplerinden ve madencilerden muazzam bir desteğe sahiptir - Cudo Ağı gelecekteki fırsatların kapılarını aralamaktadır. Ana ağları ufukta ve indiğinde, aynı zamanda yeni Cudo Hesaplama platformlarının etkinleştirici katmanı olacak.

Matt Hawkins: CUDOS’un Arkasındaki Akıl

Hawkins, hızla büyüyen teknoloji işletmeleri kurmaktan hoşlanan bir girişimcidir. İçinde yaşadığımız dünyayı iyileştirmek için yenilikçi teknoloji ve hizmetler geliştirme tutkusuyla tanınır.

Cudos’u 2017’de, dünyanın bilgi işlem gücünü kullanarak ve bireylere ve iyi amaçlara yardımcı olarak bilgi işlemin Uber’i olmak ve dünyaya daha sürdürülebilir bulut bilişim sağlamak üzere başlattı. Bunu, dünyanın bilgi işlem kaynaklarının ve verilerinin blok zincirini güçlendirmesini sağlayan CUDOS izledi.

Hawkins daha önce 2000 yılında İngiltere’nin en hızlı büyüyen ISP’leri olduğunu kanıtlayan C4L’yi kurmuştu. Girişimi için, Deloitte EMEA Fast 500, Deloitte UK Top 50, inc.’den birçok hızlı büyüme ödülü kazandı. Times Tech Track 100 ve daha fazlası. 15 yıllık büyüme boyunca, müşteri hizmetlerinden yerel topluluklara yardım etmeye kadar 50’den fazla ödül kazandı.

CUDOS’u nereden satın alabilirsiniz?

Yazma sırasında Ascendex ,  KuCoin ,  Gate.io ,  Uniswap ve Bittrex CUDOS ticareti için başlıca borsalardır.

Bu en iyi kripto borsalarında mevcut olmasına rağmen, CUDOS jetonu aynı zamanda türünün tek örneği olan bir stake etme ve çiftçilik çözümünün – UniFarm’ın da bir parçasıdır.

UniFarm, yatırımcıların ve DeFi girişimlerinin bir tokeni stake etmelerine ve bunun sonucunda çok sayıda token kazanmalarına izin vererek değer yaratmalarına olanak tanır. UniFarm, token sahiplerini uzun vadeli yatırımcılar olarak kalmaya ve projeleri yeni bir grup ilgili yatırımcıya sunmaya teşvik etmek için oyunlaştırmayı kullanır.

CUDOS jetonu, Toplam Ödül Havuzu Boyutunun 100.000 $ olduğu en  son UniFarm Kohort 28’den birinin parçasıdır . Proje başına ödül havuzu 25  bin ABD Dolarıdır ve   proje başına 250 bin ABD Doları değerinde jeton stake edilebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.