Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$33,106.50
-2.45
ETH
$2,025.82
-5.38
LTC
$134.68
+0.31
DASH
$127.64
-0.14
XMR
$207.26
-2.25
NXT
$0.01
+0.25
ETC
$47.09
-4.62
DOGE
$0.21
-4.9
ZEC
$106.04
-4.36
BTS
$0.04
-3.84

Cudos İncelemesi, Özellikler, Ürünler ve Tokenomik

1.101

Cudos ekosistemi bir katman 1 ağı, katman 2 çözümleri ve bir oracle ağından oluşur. Ağ, 100.000 düğüme kadar bilgi işlem ölçeklendirmesine olanak tanırken, merkezi olmayan, izinsiz yüksek performanslı bilgi işlemi ölçekte sağlar.

Spesifik olarak Cudos , mevcut küresel bilgi işlem gücünü kullanarak bulut ve blok zinciri arasındaki boşluğu kapatmayı amaçlıyor. Sonuç olarak, proje daha merkezi olmayan, sürdürülebilir ve bağlantılı bir dünya yaratacaktır.

Sonunda ağ, Ethereum , Algorand, Polkadot ve Cosmos ile köprü kurarak zincirler arası birlikte çalışabilirliği elde etmeyi hedefliyor . Zincirler arası birlikte çalışabilirlik ile Cudos, köprülü ağlarda ölçeklenebilir bilgi işlem ve katman 2 oracle’ları destekleyecektir.

Cudos çapraz zincir çalışabilirliği, blok zincirinin Inter Blockchain Communication (IBC) entegrasyonu kullanılarak sağlanacak. BIC, Cudos akıllı sözleşmelerinin birden fazla blok zincirinde çalışmasını sağlar .

Ayrıca, temeldeki Cudos platformu, 300.000’den fazla kullanıcıyla 145’ten fazla ülkede zaten yayında. Şu anda blok zinciri, özel test ağını seçkin geliştiricilerle çalıştırıyor.

Geçmişe Genel Bakış

Matt Hawkins, Cudos’u 2017’de piyasaya sürdü. Hawkins, aynı zamanda C4L’yi kuran ve inşa eden çok ödüllü bir teknoloji girişimcisidir. C4L, İngiltere’nin internet altyapısının %1’ini çalıştıran bir veri merkezi, ağ ve bulut altyapısı şirketidir.

Ayrıca C4L, Cudos’un temelini attı. Bunun nedeni, geleneksel bulut altyapısında yıllarca çalışmanın boşa giden büyük miktarda hesaplama gücü olduğunu ortaya çıkarmasıdır. Ek olarak, bu boşa harcanan hesaplama gücü, aşırı karbon emisyonlarına katkıda bulunur.

Ve böylece Hawkins, Cudos’un ilk yinelemesi olarak Cudo Donate’i başlattı. Bu ilk sürüm, çeşitli hayır kurumları için gelir elde etmek için hesaplama gücü bağışlarından yararlandı.

Cudos Donate’i, halen faaliyette olan Cudo Miner takip etti. Cudo Miner, kullanıcıların cihazlarını bağlayabilecekleri, kripto madenciliği yapabilecekleri ve Algorand’ın ALGO’su gibi madenciliği yapılamayan belirteçler de dahil olmak üzere kripto ödülleri kazanabilecekleri bir tak ve çalıştır madencilik platformudur .

Şu anda Cudos ağı, bir katman 1 blok zinciri ve bir katman 2 ölçekleme çözümünden oluşmaktadır. Blok zinciri, Web 3.0’a güç sağlamak için tasarlanmış merkezi olmayan bir bilgisayar ağından oluşur. Böylece, kullanıcıların bilgi işlem kaynaklarını satmalarını veya blok zincirinde merkezi olmayan bilgi işlem kaynaklarını kullanmalarını sağlar.

Cudos Blok Zinciri

Cudos, Cosmos blok zinciri üzerine kuruludur ve ağ yönetişimi için Tendermint protokolünü kullanır. Ayrıca Cudos , Bitcoin ve Ethereum gibi Proof-of-Work (PoW) blok zincirine kıyasla blok zincirini daha hızlı, daha ucuz ve daha çevre dostu yapan Hisse Kanıtı (PoS) protokolünü kullanır .

Ağ ayrıca, küresel olarak dağıtılmış bir katman 3 güvenli kaynakları ve bulut bilgi işlem ağını da destekler. Bu, turing-tamamlanmamış katman 1 blok zincirleri için turing-tamamlanmış çözümleri içerir. Bu nedenle Cudos, diğer blok zincirlerine güç verebilen birkaç blok zincirinden biridir. Aynı zamanda Cudos, mevcut bulut bilişim taleplerinin ölçeklenmesine yardımcı oluyor.

Cudos Ekibi

Cudos ekibi, çekirdek ekipten ve stratejik destekçilerden ve ortak ağlarından oluşur. Daha önce de belirtildiği gibi, projenin kurucusu ve CEO’su Matt Hawkins’tir. CTO Andrew Sturmey, Dr. Joan Garcia Tormo Veri Bilimcisi, Richard Poole Baş Geliştirici/Mimar ve Andrew Walker CPO’dur. Cudos ekibinin tamamı şu anda 40’tan fazla üyeye sahiptir.

Cudos’u kimler kullanabilir?

Cudos kullanıcıları, kripto/blockchain meraklıları, geliştiriciler, oyunculardan aşırı hesaplama gücüne sahip herkese kadar çeşitlilik gösterir. Ağ, yeni blockchain kullanıcılarını dahil etmeyi amaçlasa da, blockchain gazileri de ağı kullanmaktan yararlanabilir.

Aslında ağ, birkaç harici geliştiriciyle özel test ağının yarısındadır. Geliştiriciler şu anda ağ üzerinde dApp’ler oluşturuyor ve Cudos ekibine ağı kullanma deneyimlerine dayalı olarak geri bildirim sağlıyor. 

Özellikleri

Cudos, halihazırda var olan Cudos dağıtılmış bilgi işlem güç kaynağı tabanı arasında köprü kurmayı amaçlayan benzersiz bir ağdır. Bu taban, veri merkezi konumlarından ve oyun bilgisayarları gibi tüketici cihazlarından oluşur. Cudos’u benzersiz kılan şey, diğer blok zinciri merkezi olmayan altyapı projelerinin daha yoğun bilgi işlem uygulamaları için AWS gibi hiper ölçekleyicileri kullanmaya odaklanmasıdır.

Ancak bu , ademi merkeziyetçilik pahasına merkezileştirilmiş hiper ölçekleyicilere fayda sağlar . Buna karşılık, Cudos, bulut bilişim kapasitesini ölçeklendirmek için ağa katkıda bulunan herhangi bir kişi veya işletmeyi kullanabilir. Ayrıca ağ, katılımcıları daha adil bir merkezi olmayan modeli teşvik etmeleri için ödüllendiriyor.

KozmWasm

Ayrıca geliştiriciler, CosmWasm araç setini kullanarak Rust kodlama dilini kullanarak ağ üzerinde dApp’ler oluşturabilir . Araç seti, Cudos’a gelişmiş güvenlik ekleyen Cosmos SDK zincirleriyle de entegre olur. Aslında entegrasyon, ETH üzerindeki bilinen tehditlerden kaynaklanan vektör saldırılarını önler.

Ayrıca ağ, CosmWasm sözleşmesi kullanılarak dağıtılan herhangi bir kullanım senaryosunu çalıştırabilir. Bu yetenek, 1000’lerce kullanıcının Cudos ağında oluşturmasını sağlamak için ağın test ağı başlatıldığında test edilecektir.

Cudos’u benzersiz kılan diğer özellikler şunlardır:

  • Daha sürdürülebilir ve merkezi ortaklarla çalışmak.
  • Rakiplerine göre daha uygun fiyatlı.
  • Merkezi olmayan model, merkezi olmayan kontrolün olmasını sağlar.
  • Ademi merkeziyetçilik, tek bir zayıf nokta olmadan ağı daha güvenli ve şeffaf hale getirir.
  • Ademi merkeziyetçilik, ağı saldırılara ve bilgisayar korsanlığına karşı daha az savunmasız hale getirir.

Ürün:% s

Daha önce belirtildiği gibi, Cudos ekosistemi, ağın yeni bir internet için bilgi işlem gücünün ‘Airbnb’si olmasını sağlayan çeşitli ürün ve araçlardan oluşur.

Ads

Bu ürünlerden bazıları aşağıdakileri içerir:

1. Cudos Katman 2 Ağı

Cudos, ekstra bilgi işlem veya harici veri gerektiren katman 1 blok zincirlerine yardımcı olan bir katman 2 blok zincirine sahiptir. Özellikle, Bitcoin ve Ethereum gibi bazı katman 1 ağları, ölçeklendirme sınırlamalarıyla karşı karşıyadır. Ayrıca, Ethereum’un yüksek tıkanıklık ve fahiş gaz ücretleri vardır. Bu ek sınırlamalar, üst platformu verimsiz hale getirir. Öte yandan, Algorand gibi bazı katman 1 blok zincirleri, ekstra işlevsellik ve harici veriler ekleyen eksiksiz bir Turing ağından yardıma ihtiyaç duyar. Gerçekten de Cudos, bu blok zincirlerin ölçekleme sınırlamalarının üstesinden gelmesine yardımcı olabilir.

2. Cudos Katman 3 Ağı

Bu katman aracılığıyla Cudos, düşük maliyetler, düşük gecikme süresi ve yüksek kişiselleştirme oluşturmaya odaklanan bulut benzeri bir hizmet sağlar. Bu nedenle, bu katman, ek isteğe bağlı bilgi işlem kapasitesi sağlayan temel Cudos ağının üzerinde bir platformdur. Ayrıca, eklenen kapasite, Cudos ağının doğrudan emebileceğinden daha fazla kaynak gerektiren farklı donanım türlerini veya destek işlerini desteklemeye yardımcı olur.

Açıklığa kavuşturmak için, kullanıcılar akıllı sözleşmeleri kullanarak Cudos katman 2 ve katman 3’e erişebilir . Bu şekilde kullanıcılar, ihtiyaç duydukları sürece desteklenen herhangi bir donanımda her türlü iş yükünü çalıştırabilir.

tokenomik

Daha önce belirtildiği gibi, CUDOS belirteci tüm Cudos ekosisteminin temelini oluşturur. Yerel belirteç, diğer kullanımların yanı sıra, hesaplama gaz ücretlerini ödemek, dApp’leri dağıtmak ve oluşturmak için kullanılabilir. Aslında, kullanıcılar CUDOS’u doğrudan ağ üzerinde veya bir Oracle veya entegrasyon köprüsü kullanarak zincirler arası kullanabilirler.

Özellikle, kullanıcılar çeşitli kriptolar kullanarak CUDOS satın alabilirler. Bu özellik, yeni kullanıcının katılımını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Sonuç olarak, ağ ayrıca çeşitli yöntemler kullanarak gelir elde edecektir.

CUDOS

CUDOS, ağın zincirler arası yeteneklere sahip yerel simgesidir. Belirteç, Cudos zincir içi ve zincir dışı ağlarda yüksek faydaya sahiptir.

Örneğin ağ, CUDOS kullanarak paydaşları, ağ geliştirmeyi ve dApps/akıllı sözleşmeleri ödüllendirir. Ödül kazanmanın yanı sıra, bahisçiler tüm ağ işlem ücretlerinin bir kısmını da kazanırlar. Öte yandan geliştiriciler, Cudos hazinesinden elde edilen gelirden pay alırlar. Bu nedenle, Cudos gelir modeli blok zinciri katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Jeton Dağıtımı

CUDOS, 10 yıl içinde piyasaya sürülecek maksimum 10 milyar jeton arzına sahiptir. Yazma sırasında, 1 milyar CUDOS’luk dolaşımdaki bir arz var. CUDOS token tahsisi, ekosistem ve topluluk gelişimine %34, yedekte %33,78, Cudos ekibine %20 ve elde edilen dönüm noktası başına %2 serbest bırakılır. Ayrıca, danışmanlara %5 ve satış öncesi token sahipleri için %7.2.

Ayrıca, CUDOS şu anda birkaç üst düzey kripto borsasında listeleniyor.

Başarılar

Projenin başarıları hakkında konuşan Cudos CEO’su Matt Hwakins, şunları kaydetti:

Diğer Cudos başarıları şunları içerir:

Token Başlatma ve Değişim Listeleme

Cudos, eski adıyla Bitmax olan AscendEX’te bir listeleme ile tokenini başarıyla başlattı. Bundan sonra CUDOS, en üst sıradaki KuCoin borsasında listelendi . Özellikle CoinMarketCap, KuCoin’i trafik, likidite, ticaret hacmi ve güvene dayalı olarak 6. en yüksek borsa olarak sıralıyor. CUDOS ayrıca Uniswap, CoinGecko, CoinMarketCap ve Blockfolio’da listelenmiştir.

Anahtar Ortaklıklar

Cudos, bugüne kadar en az 35 doğrulayıcıyı işe almayı başardı. Ayrıca ağ, AMD, Animoca Brands, Algorand, Ultra, Outlier Ventures, Moonrock Capital ve daha fazlası gibi stratejik ortaklarla önemli ortaklıklar elde etti.

Yatırımcılar

Cudos bugüne kadar çeşitli hisse senedi yatırımcılarından ve token fonlarından yaklaşık 12 milyon dolar toplamayı başardı. Örneğin, Borderless Capital, Outlier Ventures, Moonrock Capital, Moonwhale Capital, Double Peak Capital ve diğerleri. 

Rekabet avantajı

Cudos’un AWS gibi merkezi hiper ölçekleyiciler dışında birkaç rakibi var. Cudos’u rakiplerinden ayıran şey, ağın ekosistemi için arzı güvence altına almaya odaklanmasıdır. Karşılaştırıldığında, Cudos’un rakipleri talep tarafına odaklandı ve bunun sonucunda taleplerinin çoğu zaman arzı aştığı görüldü. Sonuç olarak, Cudos rakiplerine tedarikçi olarak hizmet verebilmektedir. Cudos rakiplerinin örnekleri arasında ETH 2.0 , Polygon, Near Protocol, Oasis Protocol, AKASH ve iExec sayılabilir.

12 milyon dolar fon topladı

Buna ek olarak, proje yaklaşık 12 milyon dolar topladı ve bu da şu şekilde kullanılacak: %30 araştırma ve ürün geliştirme için. Yönetim ve işlemler için %10. CUDOS doğrulayıcı düğümleri (CVN) için %10. Edinme için %13, topluluk katılımı için %10 ve beklenmedik durum için %7.

Sonuç

Cudos projesi henüz emekleme aşamasında olmasına rağmen çok şey başardı. Buna ek olarak, Cudos yol haritası, bu yıl içinde bir ana ağ lansmanı, hackathon’lar, topluluk yönetimi ve Cudos hibeleri dahil olmak üzere heyecan verici hedeflerle işaretlenmiştir. Açıkçası, Cudos açık bir rekabet avantajı ve zincir üzerinde ve zincir dışında gerçek dünya uygulamasını içeren güçlü bir kavram kanıtına sahiptir. Sonuç olarak, proje blok zincirindeki bir sonraki büyük şey olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.