Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$42,431.39
+0.72
ETH
$2,923.83
+0.09
LTC
$126.67
+2.66
DASH
$104.56
+2.34
XMR
$172.17
+3.07
NXT
$0.01
+0.72
ETC
$32.81
+3.15
DOGE
$0.15
+1.67
ZEC
$117.98
+1.92
BTS
$0.02
+0.83

Cudos, Sfera Technologies Yer Tabanlı Uzay Altyapısını Destekleyecek

2.168

Yeni ortaklık hakkında konuşan Sfera Technologies CEO’su Zdravko Dimitrov, bunun entegrasyon ihtiyacından kaynaklandığını kaydetti. 

En önde gelen merkezi olmayan bilgisayar ağı grubuCudostarafından kullanılan yer alanı altyapısına çok boyutlu destek sağlamak üzere ayarlanmıştır.

İki şirket arasında bir ortaklık şeklini alacak olan bu destek, diğer şeylerin yanı sıra uzay endüstrisinin maliyetinde önemli bir düşüş sağlamak için stratejik bir hamle.

Ortaklık anlaşması, Cudos’un Sfera’nın yaygın olarak Ephemeris olarak bilinen merkezi olmayan uzay veri altyapısına tam hesaplama desteği sağlamasını gerektiriyor. Ephemeris, Sfera Technologies tarafından tümleşik uydu veri iletimi ve süreç yönetim sistemleri sağlamak üzere tasarlanmış çok zincirli bir protokoldür.blok zinciri.

Anlaşmanın detaylarına göre şirket, uydu yer istasyonu ağını akıllı sözleşmeler ve kehanetler sağlayacak olan Ephemeris’in üzerinde çalıştırmayı planlıyor.

Yörüngedeki EO uydularının sayısındaki artışın, birden çok ekonomik sektörde EO verilerinin tüketicilerinin sayısını otomatik olarak artıracağını belirtmek önemlidir.

Ancak bu durumda, bu verileri depolamak, işlemek ve iletmek için altyapı, hiper ölçekli bulut hizmeti sağlayıcılarının, merkezi ağ üzerinde yalnızca birkaç düğüm etrafında inşa edilen mevcut ağ modellerinin sınırlamaları nedeniyle büyük ölçekli büyüme için optimize edilmemiştir. mimariler. Cudos’un devreye girdiği yer burasıdır.

Ads

Cudos, son derece merkezi olmayan ve ölçeklenebilir bir mimari üzerine kurulmuş bir oracle ağıdır. Altyapı, küresel olarak dağıtılan binlerce düğüm tarafından sağlanır ve blok zinciri tabanlı düşük gecikmeli bir ağın omurgasını oluşturur.

Faaliyetlerinin doğası ve yapısı, Sfera ile ortaklığının Cudos büyüyen ağına EO hesaplamasını getireceği anlamına geliyor.

Yeni ortaklık hakkında konuşan Sfera Technologies CEO’su Zdravko Dimitrov, bunun entegrasyon ihtiyacından kaynaklandığını kaydetti.

Sfera Technologies’den Dimitrov, “CUDOS ile entegre olarak, Ephemeris bulmacanın başka bir parçasını elde ediyor - uydulardan gelen ham Dünya Gözlemi (EO) verilerini ticari görüntü ürünlerine dönüştürmek için bilgi işlem gücü,” diye başladı.

“Uydu yer segmenti gibi katı eski hizmetler artık doğrudan Web3 bölgesine sıçrayabilir ve Cudos ile birlikte bu dönüşümün başında olmak ilham verici. Merkezi olmayan veri ekosistemleri konusundaki ortak vizyonumuzu göz önünde bulundurarak, ortaklığımızdan çıkacak harika uzay endüstrisi çözümlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Öte yandan Cudos’taki ortaklıklardan sorumlu Başkan Yardımcısı Nuno Perreira, ittifakın her iki şirketin ortak bir hedefi olduğunun bir teyidi olduğunu belirtti.

Perreira, “Sfera Technologies ile yapılan ittifak, merkezi olmayan bilgi işlemin geleceğine ve uzay endüstrisi de dahil olmak üzere çeşitli ekonomik sektörler için sahip olduğu önemli faydalara olan ortak inancımızı gösteriyor” dedi. “Sferas vizyonu, daha önce Web3 görüşmesinden hariç tutulan bir ekosistemi içermesi bakımından benzersizdir. EO görüntüleri ve daha fazlası için Ephemeris’te yüksek performanslı bilgi işlemi desteklemekten heyecan duyuyoruz,” dedi Cudos Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Pete Hill.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.