Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$35,854.51
-8.99
ETH
$1,154.16
-5.3
LTC
$139.67
-8.89
DASH
$123.49
-7.66
XMR
$157.01
-5.84
NXT
$0.01
-8.99
ETC
$7.49
-3.15
DOGE
$0.01
-1.02
ZEC
$102.64
-8.26
BTS
$0.02
-5.07

CZ Defi İçin Ne Düşünüyor

26

Geçtiğimiz on yıl içinde, kripto borsaları, sadece benimseme seviyeleri açısından değil, aynı zamanda sektörün genel büyümesini yönlendirme konusunda da son derece önemli hale geldi. Önceki yıl, DeFi patlamasına katkıda bulunan ve Merkezi Olmayan Borsalara [DEX’ler] olan ilginin yenilenmesine katkıda bulunan daha yüksek ademi merkeziyetçilik seviyelerine büyük ilgi gördü.

Aslında, geçtiğimiz günlerde, kripto para borsası Gemini’nin yedi yeni DeFi token ticaretini mümkün kıldığı açıklandı - Dengeleyici (BAL), Curve (CRV), Ren Network (REN), Synthetix Network (SNX), Uma (UMA), Uniswap ( UNI) ve Yearn.finance (YFI).

Ademi merkeziyetçilik, dijital varlık pazarının çoğunluğunu geleneksel finanstan ayıran temel faktörlerden biri olsa da, özellikle özel anahtar depolama gibi hususlar düşünüldüğünde daha fazla özen gerektirir.

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao [CZ] Charlie Shrem ile yakın zamanda yaptığı bir etkileşimde , merkezi olmayan ve merkezi borsalar arasındaki boşluğu doldurma ihtiyacıyla ilgili bazı sorunların altını çizdi ve bunun birkaç farklı yoldan yapılabileceğini belirtti. 

atmaktan hoşlanıyor ve tamamen ademi merkeziyetçi olmanız ve kendi anahtarlarınızı tutmanız gerektiğini düşünüyor. Ancak kitlesel olarak benimsenmek istiyorsak, bugün insanların% 99,9’u özel anahtarlarını güvenli bir şekilde nasıl tutacağını bilmiyor. “

Merkezi bir değişim kavramı, kripto para birimlerinin özenle sunduğu avantajların birçoğuyla biraz çelişirken, daha fazla benimsenmesi endüstri ve onun bireysel paydaşları için faydalıdır. Son on yıl bunun kanıtıdır ve benimsenme arttıkça, düzenlemeler daha iyi hale geldi ve bir tür geri bildirim döngüsünü besledi.

Ads

Merkezi - Merkezsiz

CZ ayrıca, merkezi bir borsa kullanmanın içsel çelişkisini vurguladı ve sunulan ademi merkeziyet seviyeleri söz konusu olduğunda bir gradyan ölçeği olduğuna dikkat çekti. 

“Merkezileştirilmiş sunucularımız var, ancak merkezi sunucularımız merkezi olmayan bir ekonomiye hizmet ediyor, değil mi? Bu yüzden DeFi’yi listeleyeceğiz, diğer blok zinciri belirteçlerini listeleyeceğiz, vb. Bu yüzden, bir artışın gradyan ölçeği olduğunu düşünüyorum ve daha yüksek derecede para özgürlüğü nihai hedefine ulaşmak için aşamalı adımları öngörüyorum.

2020 önceden tanımlanmış herhangi bir senaryoyu takip etmemiş gibi görünse de, DeFi bir endüstri olarak benzeri görülmemiş bir büyüme gördü. Uzay, Şubat ayında TVL açısından 1 milyar $ ‘a ulaştı ve çok sayıda tantanayla karşılandı. Bununla birlikte, o zamandan beri, TVL 10 kat büyüdü ve birçok yorumcuya göre, 2017’deki ICO balonunu anımsatan büyüme, basın zamanında 10,73 milyar doların üzerinde değer kazandı.

Bununla birlikte, toplam ademi merkeziyetçiliğin gerçek kullanım durumu değerine gelince, artan talebe rağmen, kullanıcıların çoğu bu sorumluluğu paylaşmaya hala tam olarak hazır değil. Kripto artık niş bir endüstri olmadığından, özellikle artık geleneksel piyasalara aşina olan yatırımcıları ve kullanıcıları ağırladığı için, merkezi borsa tekliflerinin daha az dik bir öğrenme eğrisi var gibi görünüyor. CZ son olarak;

“Nüfusun çoğu için, merkezi ve ademi merkeziyetçi hizmetlerin bir kombinasyonunu kullanarak büyük olasılıkla daha rahat olacaklar.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.