Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$39,826.85
+5.45
ETH
$1,693.22
-1.31
LTC
$156.52
+2.69
DASH
$121.19
+1.49
XMR
$153.61
+0.25
NXT
$0.02
-2.82
ETC
$9.04
+7.76
DOGE
$0.05
+13.41
ZEC
$95.78
+2.08
BTS
$0.04
-7.08

Defi ve Cefi 2021’de Dikkat Edilmesi Gereken Trend Olabilir

290

Kava Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Brian Kerr, kısa süre önce 2021’in sonunda DeFi’nin genel bir konu olarak başlangıçtaki heyecan aşamasının ötesine geçeceğini iddia ettikten sonra haberlerde .

Bununla birlikte, Kerr, belirli alanlarda, özellikle çapraz zincir ürünler, DeFi ve CeFi entegrasyonları ve türev platformlarında bir miktar büyüme olacağını da sözlerine ekledi . Kava Labs yöneticisine göre, “2021 için bir başka önemli yeni gelişme, daha geleneksel finans kurumlarına DeFi entegrasyonları olacak.”

2020’nin son çeyreğinde ilerlerken, bunun zaten olduğuna inanmak için sebepler var. Aslında, yalnızca geçtiğimiz birkaç hafta içinde, tüm bu CeFi-DeFi entegrasyonlarını vurgulayan birkaç benzersiz ürün lansmanı yapıldı.

Muhtemelen dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance , DeFi’yi kendi merkezi ticaret merkezine entegre etmek istiyor. Yakın zamanda , Project Token Canal’a ek olarak, Ethereum’da kendi sarılmış tokenleri ele alan BTokens’i başlattı . Bu proje, kullanıcıların blok zincirlerinin birlikte çalışabilirliğine erişmesini sağlarken, aynı zamanda yeni bir DeFi uygulamaları ve projeleri ekosistemini keşfetmelerini sağladı.

Binance dışında, Chainlink ve Synthetix de yakın zamanda bir petrol türevi belirteci başlatmak için ortaklık kurdu ve “çok da uzak olmayan bir gelecekte” kripto para tüccarlarının kripto para birimi cüzdanlarından ayrılmadan sektörler arasında daha geniş bir varlık yelpazesine erişebileceklerini belirtti.

Ads

Bu, piyasanın daha fazla benimsenmesi için iyi bir haber olsa da, son zamanlarda CeFi ve DeFi arasında bir miktar rekabet var gibi görünüyor.

OKex tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda vurgulandığı gibi , DeFi kredi protokolleri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5,1 milyar dolara tırmandı, ancak kripto borsaları ve stabilcoin ihraççılarından yoğun rekabetle karşı karşıya kaldı.

Yukarıda bahsedilen rekabet, büyük ölçüde düzenlenmemiş DeFi sektörüne kıyasla merkezi borsalar tarafından sunulan yatırımcı korumasının artmasından kaynaklanmaktadır.

Stabilcoinlerde, çapraz zincir ürünlerinde ve kripto destekli türevlerde daha fazla yenilik ortaya çıkmaya devam ettikçe, entegre CeFi ve DeFi platformları yatırımcılara her iki dünyanın da en iyisini sağlama potansiyeline sahip.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.