Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$32,412.90
+1.61
ETH
$1,327.28
+7.61
LTC
$138.88
+0.26
DASH
$108.15
+3.16
XMR
$140.09
+1.99
NXT
$0.01
-1.21
ETC
$7.53
+1.82
DOGE
$0.01
+0.97
ZEC
$88.14
+2.69
BTS
$0.03
+3.11

Dijital Para Birimlerinin Sıfırlanması Davos 2021 Gündeminin Bir Parçası Oluyor

215

Kripto para birimi endüstrisi, Davos 2021’de saygınlığa doğru ilerlemeye devam edecek. Kripto para birimleri, bu yıl sanal Davos’ta buluşacak olan Dünya Ekonomik Forumu katılımcıları tarafından tartışılacak en önemli konular arasında yer alıyor.      

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ve Western Union CEO’su Hikmet Ersek, son derece prestijli zirvenin ilk günü olan 25 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan “Dijital para birimlerini sıfırlama” başlıklı WEF panelinde yer alacak.   

Diğer panelistlerin listesi BTC Africa SA CEO’su Elizabeth Rossiello ve North Island Ventures CEO’su Glenn H. Hutchins’i içerecek.

Oturum, nakdin azalan rolü ve merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) ortaya çıkışına odaklanacak. Konuşmacıların kripto para birimleri tarafından sunulan fırsatları kullanmak için bir dizi politikayı özetlemesi bekleniyor.  Bailey

Eylül ayında yaptığı konuşmada , Bitcoin gibi kripto para birimlerinin ödemeler için sürdürülemez olduğunu iddia ederken, özel olarak ihraç edilen stabilcoinlerin küresel ölçekte düzenlenmesi gerektiğini söyledi:   

Değerleri şaşırtıcı olmayan bir şekilde oldukça çılgınca dalgalanabilir. Değer kesinliğinin önemli olduğu ödemeler dünyasına uygun olmadıkları için beni etkiliyorlar.

Ads

Geçen Temmuz’da Bailey, bir CBDC geliştirme planları hakkında konuşurken bankanın “bir tür dijital para birimine” yöneleceğini söyledi.

Kripto artık Davos’ta bir fikstür    

Crypto Davos nihayet sadece birkaç yıl önce bir şey haline geldi. Bundan önce, çok fazla ilgi çekmeyen bazı endüstri coşkulu mütevazı toplantılarıyla sınırlıydı.

2020’de, yönetişim yönergeleri yazmaya ve milyarder Ray Dalio’nun Bitcoin’i çöpe atmaya adanmış özel bir konsorsiyumla WEF’te sıcak bir konu haline geldi .

Amiral gemisi zirvesinin bu yıl şiddetli salgın nedeniyle iptal edildiği göz önüne alındığında, bu yılki sanal etkinlik kesinlikle olağan gücünden yoksun olacak.

Yine de, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye kadar pek çok dünya lideri önümüzdeki hafta WEF web sitesinde yer alacak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.