Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$39,688.80
+14.51
ETH
$1,210.22
+13.05
LTC
$152.53
+10.09
DASH
$135.44
+3.98
XMR
$166.78
+0.62
NXT
$0.01
-5.88
ETC
$7.71
+6.11
DOGE
$0.01
+22.86
ZEC
$115.56
-1.03
BTS
$0.03
+2.17

Ethereum Bitcoin Olmak İstemiyor !

186

Ethereum’un 2020 yılındaki büyümesi oldukça şaşırtıcıydı. Merkezi olmayan finans platformu sadece bunun üzerine inşa etmekle kalmadı, aynı zamanda Tether [USDT] gibi önde gelen stabilcoinlerin entegrasyonu da buna katkıda bulundu. Projelerin devreye alınması kripto kullanıcılarının büyük ilgisini çekerken, Ethereum’un ekosistemindeki çatlakları da vurguladı. Ölçeklenebilirlik ve tıkanıklık sorunları uzun zamandır çetrefilli sorunlar olmuştur. Bununla birlikte, DeFi ve USDT’ye artan ilginin ve yükselen Ethereum gaz maliyetlerinin ışığında, bu sorunlar sadece ön plana çıktı.

Sıkışıklık ve ölçeklenebilirlik, 2017’deki hard fork’tan bu yana Ethereum için dikkate değer sorunlar olmuştur. Geliştiriciler bu sorunları çözmeye çalışırken, topluluk aktif olarak bunun üzerine inşa ediyordu. Ethereum’un Proof-of-Work’ten [PoW] Proof-of-Stake’e [PoS] geçmeyi planlamasıyla birlikte, şüpheciler artık blok zincirinin kırıldığını söylüyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in önde gelen savunucularından olan Udi Wertheimer, son zamanlarda Ethereum’a iki sent verdi ve birçok kişinin Ethereum’un bozuk olduğunu söylese de yapılacak daha çok iş olduğunu belirtti. Peter McCormack’in What Bitcoin Did podcast’inde son zamanlarda yer aldığında Wertheimer şunları söyledi:

Tıpkı [Ethereum] ilk çıktığında, her zaman şöyle dediler, “bak, nasıl görüneceği bu değil. Bu son biçim değil. ” Ve bir bakıma bunu söylerken çok fazla pazarlama var, ama aynı zamanda, bilirsiniz- yani, her zaman söylediler. Her zaman parçalanmaya ihtiyaçları olacaklarını söylediler. Bu ilk günden itibaren doğruydu. “

Ads

Bitcoin savunucusu, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in yıllardır proje üzerinde çalıştığını gözlemleyerek devam etti ve Ethereum’un en iyi çabalarına rağmen Buterin’in başlangıçta tamamlamayı umduğu aşamaya ulaşmadığını ekledi. Ancak Wertheimer, kurucunun uzun zaman önce blockchain ile ilgili planlarını açıkladığı için bunun “adil” olduğunu da belirtti.

Bu, Buterin’in son röportajında Ethereum’un kurucusunun “Başlangıçta bunları ayarlamak için gerçekten iyi bir iş yapmadık” dediği şeyle aynı çizgide. Eklemeye devam etti,

“2015’te başlamadığımız pek çok şeyi bitirmenin ne kadar zaman alacağını kesinlikle hafife aldık.”

Bu arada Udi’ye göre, Ethereum’un dolaşım arzına ilişkin tartışma, Bitcoin topluluğu zaten Ethereum topluluğunu böylesine önemli bir ölçüme dikkat etmemesi için suçladığı için daha iyi ele alınabilirdi. Bununla birlikte, Wertheimer, tedarik sorununu umursamamak için ikna edici nedenleri olduğunu belirterek topluluğu savunmaya geldi.

“En iyi neden Ethereum’un Ether ile ilgili olmaması. Yani Ether bir varlıktır, Ethereum’u çalıştırması gerekir. Ethereum’un çalışması ve eterin kusurlu olması için oradadır ve bilirsiniz, her zaman kusurlu, mükemmel olmayan bir yüzgeç olarak tanımlanmıştır ve blok zinciri platformlarının çalışmasına izin vermek için oradadır. “

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.