Cheap Website Traffic
Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,742.43
+1.62
ETH
$1,652.44
+1.62
LTC
$97.75
+3.68
DASH
$73.05
+1.32
XMR
$150.76
+0.75
NXT
$0.00
+1.62
ETC
$21.29
+0.8
DOGE
$0.08
+0.59
ZEC
$44.42
+0.95
BTS
$0.01
+1.21

Ethereum Shapella yükseltmesi yeni bir tarih aldı ve ETH’yi stakingin kaldırılmasına yol açtı

896

Yükseltme yalnızca Sepolia ağı içindir ve ardından Mart ayında Goerli ağı için bir yükseltme sunulacaktır.

Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, Shapella (Shanghai/Capella) yükseltmesinin 28 Şubat’ta planlandığını duyurdu . Shapella ağ yükseltmesi, Sepolia ağında epoch 56832’de etkinleştirilecek.

Shanghai ve Capella, yaklaşmakta olan Ethereum hard forkunun isimleridir. Shanghai, yürütme istemcisi tarafındaki çatalın adıdır ve Capella, mutabakat katmanı istemcisi tarafındaki yükseltme adıdır.

Yürütme katmanındaki önemli Ethereum iyileştirme önerileri (EIP) değişikliklerinden bazıları, Warm Coinbase ve Beacon zincir push para çekme işlemlerini içerir. Push geri çekme işlemleri, yeni bir “sistem düzeyinde” işlem türü aracılığıyla işaret zincirinden EVM’ye doğrulayıcının geri çekilmesine yol açacaktır. Öte yandan, WARM Coinbase, inşaatçılar olarak adlandırılan bazı önemli ağ katılımcıları için ağ ücretlerini azaltabilecek bir oyun değiştirici olabilir.

Buradaki Coinbase, inşaatçıların ağda yeni tokenler almak için kullandıkları yazılımın adıdır. Platformdaki her yeni işlemin Coinbase yazılımıyla birden çok kez etkileşime girmesi gerekiyor. Yazılımın “ısınması” gerektiğinden ilk etkileşimin maliyeti daha yüksek ve ardından etkileşimler arttıkça ücretler düşüyor. Bununla birlikte, EIP-3651’in kullanıma sunulmasıyla birlikte, Coinbase yazılımı başlangıçta sıcak kalacak ve bu nedenle ona erişmek için daha düşük bir gaz ücreti gerektirecektir.

Mutabakat katmanındaki büyük değişiklikler, orijinal tekil tarihsel köklerin yerini alan doğrulayıcılar ve bağımsız durum ve blok tarihsel biriktiriciler için tam ve kısmi geri çekilmeleri içerir.

Yaklaşan yükseltme, doğrulayıcıların stake edilmiş Ether’lerini (ETH) Beacon Chain’den yürütme katmanına çekmelerini sağlayacaktır. Ayrıca yükseltme, yürütme katmanına ve fikir birliği katmanına yeni özellikler ekleyen değişiklikler getirecek ve bu da onu The Merge’den sonra önemli bir yükseltme haline getirecektir .

Bununla birlikte, düğümleri işleten stakerler ve stake yapmayanlar, Sepolia yükseltmesinden yararlanmak için düğümlerini en son Ethereum istemci sürümlerine yükseltmelidir. Sepolia yükseltmesinin konuşlandırılmasının ardından, bir sonraki adım , Mart ayında başlaması beklenen Ethereum Goerli test ağında Shanghai yükseltmesinin yayınlanması olacaktır .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.