Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$52,127.57
+3.01
ETH
$1,895.79
+6.83
LTC
$233.25
+9.32
DASH
$265.39
+7.9
XMR
$271.26
+13.93
NXT
$0.03
-0.07
ETC
$15.27
+8.07
DOGE
$0.05
-0.76
ZEC
$165.39
+9.9
BTS
$0.06
+9.42

Ethereum’un güvenlik modeli hakkında bilmeniz gerekenler

200

Bugün dijital varlık ortamı, Ethereum 2.0’ın nihayet gerçekleştiği gerçeğine yavaş yavaş alışıyor . Aslında, Beacon Chain’in yakın zamanda piyasaya sürülmesinden sonra, daha fazla gecikme ve görünürde destek eksikliği hakkındaki söylentiler bastırıldı.

Yakın tarihli bir Coinmetrics raporu, Ethereum ekosisteminde gelişen bir ölçütü vurgulamak için hızlıydı. Rapora göre, Ethereum’un hashrate’i son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmanıyor. Aslında 1 Aralık’ta hashrate yeni bir ATH’ye dokundu ve ardından büyüme tutarlı oldu.

Şimdi, burada ilginç olan, Ethereum 2.0 aslında Proof of Stake’i teşvik etse de, ETH’nin hashrate’in ETH 2.0 beacon zincirinin lansmanından sonraki gün yeni bir zirveye ulaştı.

Şimdi, Ethereum 2.0 aslında Ethereum’un güvenliğini artırıyor olsa da, Ether’in para politikası hakkında bilinmesi gereken daha çok şey var.

Ethereum 2.0 zincirinin piyasaya sürülmesinden sonra, ETH’nin yıllık enflasyon oranı% 1’in oldukça altına düşecek ve hatta Bitcoin’in enflasyon oranından bile daha düşük olacak . Şimdi, enflasyon oranındaki düşüşün Proof-of-Stake’e geçişiyle çok ilgisi var.

Burada, PoS’nin temel önermelerinden birinin, stake sahiplerinin bir dolar ödül için isteyerek daha yüksek sermaye maliyeti ödemesi olduğunu belirtmek önemlidir. Genelde, stake sahiplerinin yalnızca fırsat maliyetiyle karşı karşıya kalması, ASIC ekipmanına yatırım yaparken olduğu gibi değer kaybetmeyen bir rakamdır.

Bu nedenle, daha yüksek sermaye maliyetleri, Ethereum’a saldırmanın maliyetini de artırdığı için bir avantajdır.

Ads

Güvenlikte Minimum İhraç

Daha yüksek sermaye maliyeti ile Ethereum, daha düşük dolar ödülleri için pratik olarak eşit bir güvenlik seviyesi elde ediyor. Popüler olarak Ryan Watkins tarafından ‘Minimum Gerekli Issuance’ olarak adlandırılan ETH 2.0, Ethereum’un güvenli kalmasını sağlamak için minimum miktarda ihraç gerektirir. ETH 2.0 para politikası, Ethereum’un ağını optimize ederken, Bitcoin’in para politikası bir şekilde ‘parasal mükemmellik’ için ateş ediyor.

Yukarıda bahsedilen argümanın tek yakalaması, Faz 1.5’in (Ethereum 1.0, ETH 2.0 ile yarı yolda birleşti) hala 12-24 ay uzakta olmasıdır, bu gelecek için yukarıdaki argümanı yapan bir şeydir, ancak yine de kaçınılmazdır.

Bitcoin’in para politikasının Ethereum’la çatışabileceği bir zaman gelecek ve BTC’nin iletişimi ve açıklaması daha kolayken, Ethereum’un güvenlik modeli PoS nedeniyle teorik olarak daha sürdürülebilir olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.