Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,140.68
-2.94
ETH
$581.34
-6.23
LTC
$103.42
-7.98
DASH
$92.22
-7.1
XMR
$152.74
-7.01
NXT
$0.01
-4
ETC
$5.30
-1.58
DOGE
$0.00
-7.11
ZEC
$58.32
-9.9
BTS
$0.02
-5.48

FinCEN’in Önerilen Kripto Cüzdanı Kuralı DeFi’ye Vurabilir

4

ABD Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) tarafından, kripto para birimlerini kendi cüzdanlarına transfer etmek isteyen kişilerden isimler ve ev adresleri dahil olmak üzere kişisel bilgileri toplamalarını gerektiren bir teklif, yetersiz tanımlanmış ve yaygın yankılara sahip olabilir. düzenleyici uzmanlar.

Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan önerilen kural, kripto borsalarının bu kişisel bilgileri günde toplam 3.000 $ ‘ı “barındırılmamış” cüzdanlara (FinCEN tarafından kendi kendine barındırılan veya kendi kendine saklanan cüzdanlar olarak da anılır) aktaran müşterilerden toplamasını gerektirecektir; kripto kullanıcıları bunları özel cüzdanlar veya basitçe cüzdanlar olarak bilebilir). Günde 10.000 $ ‘ın üzerindeki transferler, borsanın FinCEN’e bir Döviz İşlem Raporu (CTR) sunmasını ve bu işlemleri ve bunları yapan kişileri federal hükümete bildirmesini gerektirecektir.

23 Aralık’ta Federal Sicil’de yayınlanan önerilen kural koyma, belgenin kötü tanımlanmış terimlerinden aceleye getirilen sürecin kendisine kadar değişen şikayetlerle, hızla yaygın bir endüstri tepkisi çekti. Yorumlar, normalde aylarca süren kamuya açık yorum süresini sadece iki haftaya indirerek 4 Ocak’a kadar gönderilecek.

USDC stablecoin ortak ihraççısı Circle CEO’su Jeremy Allaire, tartışmalı kuralın Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in kişisel bir projesi olduğu söyleniyor . Başlangıçta, geçen hafta yayınlanan son versiyondan çok daha katı olduğu düşünülüyordu.

Ayrıca, Bitcoin öz depolama şirketi Casa’nın CEO’su Nick Neuman, Başkan seçilen Joe Biden’in gelecek ay göreve gelmeden önce uygulanmasını sağlamak için kuralın kural koyma sürecinde sıkışmış gibi göründüğünü söyledi .

Dijital Ticaret Odası savunma grubunun baş politika sorumlusu Amy Davine Kim, kısaltılmış yorum süresinin, iç süreçlerini uyum içinde kalmak için değiştirmeleri gerekip gerekmediğini belirlemek için ne kadar zaman alışverişi yapmaları gerektiğini azalttığını söyledi. Borsaların nasıl uyum sağlayacağı da açık bir soru olmaya devam ediyor.

Kim, “Ayrıca, bu kuralın sonuçlarını göz önünde bulundurmak için son derece kısa bir zaman çerçevesi göz önüne alındığında, bu düzenlenmiş finansal kurumların, gereksinimleri uygulamak için araçları, süreçleri ve prosedürleri uygularken kendi kendine barındırılan cüzdanları içeren işlemleri duraklatmasına neden olabilir” dedi.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.