Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$17,132.97
+4.24
ETH
$1,295.82
+6.57
LTC
$78.68
+3.85
DASH
$43.13
-0
XMR
$141.66
+3.36
NXT
$0.00
-6.73
ETC
$20.25
+3.9
DOGE
$0.11
+6.31
ZEC
$43.59
+9.08
BTS
$0.01
+2.35

FTX krizi ABD senatörlerinin gündeminde: Ne dediler?

1.137

FTX borsasında yaşananlar ABD Kongresi’nin de gündemine girdi. ABD’li Temsilci Patrick McHenry, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Başkanı Maxine Waters ve Senatör Sherrod Brown, Binance’in satın alımdan vazgeçip FTX borsasının çöküşüne zemin hazırlayan süreçte kripto paraların son durumlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Cumhuriyetçi Patrick McHenry, “Son olaylar Kongre’nin harekete geçmesi gerekliliğini gösteriyor. Kongre’nin, bir Avrupa Komisyonu kurması zorunludur.” diyerek müşterileri korumak için adımlar atılması gerektiğini savundu. McHenry yaptığı açıklamada, “Kongre’nin Amerikalıların yeterli korumaya sahip olmalarını sağlarken aynı zamanda inovasyonun ABD’de gelişmesine olanak tanıyan bir çerçeve oluşturması zorunludur.” şeklinde konuştu.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Başkanı Maxine Waters da yaptığı açıklamada FTX’in yaşadığı zorlukları “kripto para şirketlerinin çöküşünü içeren” olayların son örneği olarak gösterdi. Waters, kripto paralar için bir çerçeve oluşturan mevzuat hazırlanması yönünde baskı yaptı ve Finansal Hizmetler Komitesi sıralama üyesi Patrick McHenry ile sabit coin’leri düzenlemeyi amaçlayan tasarıdaki çabalarının altını çizdi.

“Kararlıyım, hesap sorulacak”

Ads

Daha önce kriptolar hakkında sert çıkışlarıyla tanınan ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown da FTX’in çöküşüne ilişkin açıklamada bulundu. Senatör Brown, FTX’in çöküşünün kripto para birimlerinin başarısız olabileceğine dair yüksek sesli bir ‘uyarı alarmı’ olduğunu söyledi.

ABD’li Senatör, “Tıpkı reçetesiz satılan ürünlerde gördüğümüz gibi finansal krize yol açan türevler, bu başarısızlıkların tüketiciler ve finansal sistemimizin diğer bölümleri üzerinde dalgalanma etkisi yaratabilir” dedi.

Kripto para piyasasında devam eden kargaşa sebebiyle dijital varlıkların nasıl düzenleneceğine dair dikkatlice düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Brown, “FTX’in çöküşüne neyin yol açtığını tam olarak anlayabilmemiz için mali gözlemciler ve suiistimallerin ortaya çıkarılması için çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Bu konu hakkındaki kararlılığını yineleyen Senato Bankacılık Komitesi Başkanı, “Kripto piyasalarındaki kötü aktörlerden hesap sorulabilir.” dedi.

Son olarak kripto paraları destekleyici politikasıyla bilinen Senatör Pat Toomey ise “Yaşananlar, diğer konuların yanı sıra, merkezi borsaların müşteri varlıklarını ayırıp korumalarını sağlayacak makul bir düzenleyici rejime duyulan ihtiyacı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.