Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$51,310.21
+3.98
ETH
$3,471.06
+2.54
LTC
$171.34
+2.03
DASH
$180.13
+3.75
XMR
$268.94
+1.72
NXT
$0.02
+3.98
ETC
$53.21
-0.45
DOGE
$0.25
+6.42
ZEC
$120.68
+2.05
BTS
$0.04
-0.11

Gensler, SEC’in kriptoyu yasaklamayacağını doğruladı…

1.238

Temsilci Tom McHenry, Gary Gensler’in SEC’inin kripto peşinde koşarken standart uygulamayı göz ardı ettiğine inanıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler, ajansının kripto para birimini yasaklama yetkisine veya niyetine sahip olmadığını doğruladı.

Gensler, 5 Ekim’deki Finansal Hizmetler Temsilciler Meclisi oturumu sırasında soruları yanıtlarken , kriptoyu yasaklamanın SEC’in yetki alanına girmediğini vurguladı ve “Bu Kongre’ye kalmış olacak” dedi.

Gensler, “Bu, sahip olduğumuz yatırımcı tüketici koruması kapsamında ve ayrıca banka düzenleyicileri ve diğerleriyle birlikte çalışarak bu alanı nasıl elde edeceğimiz meselesidir - Hazine departmanının kara para aklama ile mücadele, vergi uyumu kapsamında olmasını nasıl sağlarız” dedi.

“Bu belirteçlerin çoğu, bir yatırım sözleşmesi, bir not veya bir menkul kıymet olma testini karşılıyor” diye ekledi ve kriptoyu “SEC’in yatırımcı koruma görevi kapsamında” getirme gereğini vurguladı.

Gensler ayrıca, ajans için bir öncelik olarak “stabilcoinlerin ortaya çıkarabileceği finansal istikrar sorunlarının” da altını çizdi.

Ads

Temsilci Patrick McHenry, duruşma sırasında SEC’in Gensler’in liderliğindeki dijital varlıklarla ilgili eylemlerini ve duruşunu hedef aldı ve SEC başkanını ajansın “kural koyma ve prosedürler hakkında uzun süredir devam eden yorumları fark etme uygulamasına” uygun davranmamakla suçladı.“Yaptığınız bu yorumlardan bazıları piyasada soru işaretleri yarattı ve bazı şeyleri netlikten uzak hale getirdi. Görünüşe göre piyasaları hareketlendiren manşet açıklamalarda bulundunuz, yasal süreç olmadan bir açıklama yaparak kural koymayı göz ardı ettiniz ve esasen Amerikalı yatırımcılara karşı kaba davrandınız.”

Gensler, SEC’in idari prosedürler yasasına uyduğu yanıtını verdi.

McHenry ayrıca Gensler tarafından 2019’da MIT’de ders verirken Komiteye yaptığı ve SEC’in Bitcoin ve Ether’i emtia olarak sınıflandıran geçmiş kararlarını eleştirdiği yorumlarına atıfta bulundu .

Konuyla ilgili mevcut görüşleri sorulduğunda, Gensler şunları söyledi: “Herhangi bir jetona girmeyeceğim, ancak menkul kıymetler yasalarının oldukça açık olduğunu düşünüyorum - eğer para topluyorsanız […] ve yatırım yapıyorsanız. kamu […], menkul kıymetler yasasına uyan, başkalarının çabalarına dayanan makul bir kar beklentisine sahiptir. ”

Duruşma, McHenry’nin Şubat 2020’de kripto yanlısı SEC Komiseri Hester Peirce tarafından öne sürülen güvenli liman önerisine büyük ölçüde dayanan 2021 Dijital Belirteçler için Netlik Yasası’nı önerdiği gün geldi .

Duruşma sırasında McHenry, Gensler’e Peirce’in teklifini gözden geçirmek için zaman ayırıp ayırmadığı konusunda baskı yaptı. Gensler, Peirce’in önerisini özel olarak gözden geçirip geçirmediğini yanıtlamaktan kaçınırken:

“Komiser Peirce ve ben olası bir güvenli liman hakkındaki düşünceleri hakkında konuştuk. Bence Amerikan halkı için zorluk, bunu denetlemezsek ve yatırımcı koruması getirmezsek insanların zarar görmesidir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.