Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$31,695.34
-2.48
ETH
$1,917.42
-1.91
LTC
$125.37
-2.16
DASH
$121.89
+2.07
XMR
$195.11
-1.29
NXT
$0.01
-5.04
ETC
$42.38
-3.79
DOGE
$0.18
-3.92
ZEC
$99.75
-1.79
BTS
$0.04
+0.49

Hakim, Ripple’ın ETH’nin menkul kıymet olmadığına karar veren SEC yetkilisini görevden almasına izin veriyor

1.343

Bill Hinman, Ethereum’un güvenlik durumuyla ilgili 2018 yorumları hakkında ifade vermeye çağrılabilir.

San Francisco merkezli fintech firması Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile devam eden savaşında küçük bir zafer daha kaydetti.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Sarah Netburn Perşembe günü New York’ta verdiği bir kararda SEC’in SEC’in Kurumsal Finansman Bölümü eski direktörü William Hinman’ın ifadesinin kaldırılması yönündeki hareketini reddetti.

Haziran 2018’de, Hinman’ın, Ethereum ağı ve merkezi olmayan yapısı hakkındaki anlayışına dayanan bir konuşmada, “Mevcut Ether teklifleri ve satışları menkul kıymet işlemleri değildir”.

Biriktirme, Ripple’ın XRP tokeninin bir menkul kıymet olmadığı iddiasına daha fazla ağırlık ekleyebilir. SEC’den herhangi bir itiraz gelmezse, Ripple Hinman’dan o sırada ETH konusundaki kararının ardındaki mantık hakkında ifade vermesini isteyebilir ve ardından bu samrasyonel’i XRP’ye uygulamaya çalışabilir.

Ripple, SEC’in XRP’yi uluslararası ve yerel işlemler için kullanılan bir değişim aracı olduğu için bir menkul kıymet olarak düzenleyemeyeceğini savundu.

Ads

Bloomberg’e göre , SEC mahkeme celbiyle mücadele etti ve sorgulamanın “üst düzey hükümet yetkililerini danıştıkları veya konuştukları her yasa, düzenleme veya politikayla ilgili ifadelere tabi tutacağını ve daha sonra bir icra eyleminin temelini oluşturacağını” söyledi.

Mali düzenleyici ayrıca, personeli veya bireysel komisyon üyeleri aracılığıyla değil, yalnızca icra eylemleri yoluyla konuştuğunu, bu nedenle Hinman’ın şimdiye kadar söylediği her şeyin “müzakere” olarak ayrıcalıklı olduğunu savundu. SEC, Hakime Hinman’ın görevden alınması durumunda “Muafiyet 5” olarak da bilinen müzakere süreci ayrıcalığının uygulanacağını söyledi.

Yargıç Netburn, bunun “sıradan bir SEC icra davası” olmadığını belirtti ve Hinman’ın ifadesinin “sel kapaklarını açmayacağını” da ekledi. Davanın “piyasalarımızda önemli politika kararları içerdiğini, ihtilaflı miktarın önemli olduğunu ve bu davada kamu menfaatinin önemli olduğunu” belirtmeye devam etti.

Aralık 2020’de SEC, şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’in XRP token satışlarıyla “kayıtsız, devam eden bir dijital varlık menkul kıymeti teklifi” yürüttüğünü iddia ederek Ripple aleyhine bir dava açtı.

Haziran ayının sonlarında SEC, “XRP Ordusu” olarak bilinen Ripple meraklılarını sosyal medyadaki liderliğine karşı “yanlış açıklamalar” yapmakla suçladı . Düzenleyici, konferanstan, Ripple’ın Hinman’ı mahkeme celbi teklifini iptal etmesini tartışmasını istedi ve o sırada “üst düzey hükümet yetkililerinin ifadesine yönelik taleplerin geçit törenine” öncelik vereceğini ve hükümet operasyonlarına müdahale edeceğini belirtti.

Hinman, Kasım 2020’de ajanstan ayrılmadan hemen önce yaptığı bir konuşmada , SEC’in mevcut düzenleyici çerçeveyi elden geçirmeye gerek kalmadan kripto para birimleri ve blok zinciri gibi teknolojilere açık olduğunu belirtti .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.