Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$42,431.39
+0.72
ETH
$2,923.83
+0.09
LTC
$126.67
+2.66
DASH
$104.56
+2.34
XMR
$172.17
+3.07
NXT
$0.01
+0.72
ETC
$32.81
+3.15
DOGE
$0.15
+1.67
ZEC
$117.98
+1.92
BTS
$0.02
+0.83

Intel kripto alanına madencilik ile giriyor

2.368

Şirket, kripto madenciliği için GPU’ları geliştirme konusunda oldukça kararlı görünüyor.

Raja M. Koduri, Intel’in, hızlandırılmış bilgi işlem sistemleri ve grafik çalışmalarının kıdemli başkan yardımcılığı görevini yapıyor. Koduri cuma günü, bu yıl içinde kullanıma sunacakları kripto madenciliği hızlandırıcılarının tanıtımını yapacaklarını duyurdu. Böylece, blockchain teknolojilerini geliştirmeye yönelik bu önemli adımı atmış olacaklarını da sözlerine ekledi. Intel daha önce, bu ay sonundaki uluslararası katı hal devreleri konferansında yeni nesil uygulamaya özel entegreli devre madencilik makinelerini tanıtacağını duyurmuştu.

Şirket ayrıca, Koduri’nin kıdemli başkan yardımcısı olduğu bölüm bünyesinde de yeni bir Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı düzenlemeyi planlıyor. Intel’in ilgili bölümü, blockchain madencilik performansını en iyi hale getirmek için özel silikon platformlar oluşturmaktan ve süper bilgisayarların tasarımından sorumlu olacak. 

Ads

Intel, geliştirdiği blockchain hızlandırıcısını, SHA-256 şifrelemesine sahip blockchain madenciliği için kullanılan ana akım GPU’ları kıyasla, şirketin yapacağı devre yenilikleriyle beraber watt başına 1000 kat daha iyi performansa ve birim zamanda kullanılan enerjiye sahip bir blockchain hızlandırıcısı sunacağına inanıyor. Intel, geliştirmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Argo Blockchain, BLOCK (eski adıyla Square) ve GRIID Infrastructure, kullanıma sunacağımız ürün için ilk müşterilerimiz arasında bulunuyor. Bu mimari, mevcut ürünlerin arzı üzerinde minimum etkiye sahip olmak için küçük bir silikon parçası üzerinde uygulanıyor.”

Intel’in garip bir şekilde yıllardır kripto alanıyla oldukça zayıf bir bağ içinde bulunuyordu. Bitcoin madenciliğinin zorluğu, GPU’lar yerine uygulamaya özel elektronik devre sistemi (ASIC) ürünlerinin kullanımını gerektirecek kadar arttı. Ethereum madenciliğine gelince, NVIDIA ve AMD şu anda yerel madencilere yaptığı büyük GPU satışları ile sektörü domine ediyor. Intel, Bitcoin madencilik donanımını açıklamadan önce geçen yıl Coinbase hissesi almak dışında kripto alanında fazla bir etkinlik göstermemişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.