Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$39,936.67
+5.18
ETH
$1,208.69
+5.25
LTC
$168.46
+6.99
DASH
$97.27
+3.54
XMR
$140.54
-5.73
NXT
$0.01
+3.33
ETC
$6.84
-0.38
DOGE
$0.01
+8.07
ZEC
$67.12
+5.24
BTS
$0.03
+5.56

IoTeX Tokenomics - Bölüm 2: DAO Tabanlı Tokenomik

303

IoTeX Tokenomics serisine hoş geldiniz. !. Bölümde IOTX madeni paranın faydasını açıkladık. 2. Bölümde bu yazımızda, temelde yatan teknik ilkeleri tanıtıyoruz. 3. Bölümde ise, “Powered by IoTeX” ekosisteminin nasıl önyükleneceğini paylaşacağız.

IoTeX platformu, inşaatçılar, hizmet sağlayıcıları ve tüketicilerin merkezi olmayan bir şekilde etkileşim kurmaları için bir tuvaldir. IoTeX Ağının para birimi olan IOTX kripto parası, adaleti teşvik etmek, işbirliğini teşvik etmek ve ağ katılımcıları arasındaki etkileşimlere güvenilmesini sağlamak için kritik bir rol oynar. Bununla birlikte, bir “değişim aracı” olarak IOTX kripto para, ağ çapında güveni tek başına garanti edemez. Ek olarak, IoTeX Ağının işletim kurallarını tanımlayan ve uygulayan akıllı sözleşmeler, özellikle ağ katılımcıları arasında değer ve bilgi akışının nasıl gerçekleştiği adil, şeffaf ve güvenilir bir ekosistem sağlamada kritik bir rol oynar.
Merkezi olmayan bir ağ elde etmek için, yönetişim, fikir birliği ve belirteçler dahil olmak üzere ağın bileşenlerinin de merkezi olmayan hale getirilmesi gerekir. Ademi merkeziyetçilik ve “radikal şeffaflık”, IoTeX Ağının ilk ilkeleridir ve tokenomik tasarımımıza dahil edilmiştir. Bu makalede, IoTeX’in inşaatçıların, hizmet sağlayıcıların ve tüketicilerin garantili güven ile etkileşim kurmasını sağlamak için DAO tabanlı belirteçomikleri nasıl uyguladığını açıklıyoruz.


DAO nedir?


Merkezi olmayan bir otonom organizasyon (DAO), belirli bir hedefe ulaşmak için birden fazla partiyi koordine eden bir blok zincir üzerinde çalışan bir dizi akıllı sözleşmedir. DAO’lar geleneksel organizasyonları taklit eder - her ikisine de çok taraflı süreçleri kolaylaştırmak için çeşitli paydaşlar (birbirlerine güvenmeleri gerekmeyen) güvenir. Bununla birlikte, DAO’ları geleneksel organizasyonlardan ayıran şey, merkezi olmayan ve özerk özellikleridir. Bu, en iyi, her terimi ayrıştırarak açıklanabilir:


Merkezi olmayan: DAO’lar hiyerarşik olarak organize edilmez veya tek bir varlık tarafından kontrol edilmez; daha ziyade, açıkça erişilebilirdirler ve dağıtılmış bir şekilde yönetilirler.
Otonom: Bir DAO’nun çalışma kuralları yoruma tabi değildir; daha ziyade, iş mantığı önceden tanımlanmış koşullar karşılandıktan sonra programlanabilir akıllı sözleşmeler tarafından otomatik olarak uygulanır
Organizasyon: DAO’lar, ortak bir amaca, koordineli çabaya, işbölümüne ve güvenilir otoriteye sahip geleneksel organizasyonların dijital temsilleridir.
DAO’ların merkezi olmayan ve otonom özellikleri onları harici ve dahili hatalardan ve saldırılardan korur - başka bir deyişle, tek bir varlık bir DAO’yu durduramaz, değiştiremez veya manipüle edemez. Bu kavram, sigorta, finans, sanat ve daha fazlası için blok zinciri endüstrisinde araştırılıyor. IoT alanında DAO’lar, çok sayıda insan ve makine arasındaki güvenilir etkileşimleri koordine etmek için kritik bir rol oynayacak.

DAO Tabanlı Tokenomik


IoTeX Ağı, şeffaf ve merkezi olmayan bir şekilde “onaylamak için yazma” ve “paydan hizmete alma” tokenomik işlemlerini kolaylaştırmak için DAO’ları kullanır. Tüm ağ katılımcıları için doğrulanabilirliği ve eşit erişimi sağlamak için, IoTeX DAO’lar açık kaynaklı olacak ve herkes tarafından erişilebilir olacak (yani izinsiz). Bir DAO, IoTeX Ağına yerleştirildikten sonra, kripto para birimleri (örn., IOTX, NFT’ler), kripto varlıklar (örn. DID, VC) ve diğer bilgiler depolanabilir ve DAO’ya gönderilebilir, bu da daha sonra ön -programlanmış kurallar.
Bu bölümün geri kalanında, IoTeX DAO’ların “onaylamak için yaz” ve “hizmete kadar” tokenomik işlemlerini kolaylaştıracak temel tasarımını açıklıyoruz.


“Burn-to-Certify” DAO


IoTeX üreticileri (yani cihaz üreticileri), cihaza özel hizmetlere ve yeteneklere erişim sağlayan bir “Powered by IoTeX” (PBI) Sertifikası almak için IOTX yazacak. PBI sertifikaları özellikle cihaz üreticileri (örneğin Tenvis) için yararlı olsa da, herhangi bir IoTeX kullanıcısı, belirtilen gereksinimleri karşılayarak cihazları için izinsiz bir şekilde bir tane edinebilir. Aşağıdaki grafikte, kurucuların ve cihazların, cihaz kayıtları için “Yazmak-Onaylamak” DAO ile nasıl etkileşimde bulunduğuna ilişkin süreç akışını özetliyoruz.

Builder, cihaz bilgilerini (ör. Üretici adı / VC, model #) “Cihaz Kaydı Akıllı Sözleşmesi” ne gönderir ve bir “Kayıt Kanıtı” alır.
Builder, IOTX yatırır ve onaylanmış “Kayıt Kanıtı” nı “Akıllı Sözleşmeyi Yaz” olarak gönderir ve bir “Yanma Kanıtı” alır.
İlişkili “Kayıt Kanıtı” ve “Yanma Kanıtı” bulunan her DID, “Powered by IoTeX” Sertifikası alacaktır.
“Powered by IoTeX” Sertifikasına sahip cihazlar, IoTeX Ağı üzerindeki PBI hizmetlerine erişebilir.
Bu “Sertifikalandırmak İçin Yaz” tasarımına dayanarak, toplam IOTX arzı her yeni “Powered by IoTeX” cihazıyla (örn. Ucam) azalırken, IoTeX Ağı’nda artan etkinlik ve IOTX madeni paranın değerini artıracaktır. IOTX Coin’in cihaz kayıt uygulaması hakkında daha fazla bilgi için lütfen Tokenomics Bölüm 1’e bakın.


“Stake-to-Service” DAO

Ads


Hizmet sağlayıcıların (örneğin, depolama için Filecoin, bağlantı için Helyum, P2P ağ iletişimi için NKN), “Powered by IoTeX” cihazlarına hizmet sağlama hakkını elde etmek için IOTX hissesi alması gerekecektir. Bu süreç aynı zamanda her hizmet sağlayıcının hizmetlerine ilişkin bilgileri tanımlamasını ve sunmasını gerektirir - bu, belirli kalite / kullanılabilirlik garantilerini ayrıntılandıran hizmet düzeyi sözleşmelerini (SLA’lar) ve bu SLA’ları ihlal etmek için düzeltmeleri içerir. Aşağıdaki grafikte, hizmet sağlayıcıların cihazlar, kurucular ve “Stake-to-Service” DAO ile nasıl etkileşimde bulunduğuna ilişkin süreç akışını özetliyoruz.

Servis Sağlayıcı, hizmetleri ile ilgili bilgileri (ör. Açıklama, SLA’lar, düzeltme) “Servis Sağlayıcı Kaydı Akıllı Sözleşmesi” ne gönderir ve bir “Kayıt Kanıtı” alır
Servis Sağlayıcı, IOTX hissesini verir ve “Kayıt Kanıtı” nı “Servis Sağlayıcı Staking Akıllı Sözleşmesine” gönderir ve bir “Teminat Kanıtı” alır
İlişkili bir “Kayıt Kanıtı” ve “Teminat Kanıtı” bulunan her Hizmet Sağlayıcı, “Powered by IoTeX” cihazlarına hizmet sağlama hakkına sahip olacaktır.
İnşaatçılar (yani cihaz üreticileri), Servis Sağlayıcıya hizmetleri için ödeme yapacaktır. Servis Sağlayıcı, IOTX, fiat veya diğer kripto para birimlerinde olsun, ödemeyi nasıl almak istediğini tanımlayabilir.
Servis Sağlayıcılardan, Servis Sağlayıcının önceden tanımlanmış SLA’ları ile karşılaştırılabilecek servis seviyesi raporlarını periyodik olarak göndermeleri gerekecektir. Herhangi bir SLA ihlal edilirse, kurucu (yani, cihaz üreticisi) Servis Sağlayıcı tarafından belirlenen şartlara göre düzeltme alacaktır.


Bu “Stake-to-Service” modelinin toplam IOTX tedariki üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur, ancak daha fazla “Powered by IoTeX” cihazı devreye alındıkça, IoTeX Ağına daha fazla hizmet sağlayıcısı katılmak ve artan aktiviteyi ve IOTX madeni para. Her bir hizmet kategorisi (ör. Depolama, bağlanabilirlik, hesaplama) için yeterli sayıda hizmet sağlayıcısı bulunduğunda, bu “Hizmetten Ödünç Alma” modelinin üstüne bir teklif katmanı ve aynı zamanda itibara dayalı bir sistem uygulayacağız. Servis Sağlayıcıların güvenilir olduğundan emin olun. IOTX Coin’in “stake-to-service” uygulaması hakkında daha fazla bilgi için Tokenomics Bölüm 1’e bakınız.


Peki ya IoTeX ‘ de sırada ne var?

Güvenilir Şeylerin İnterneti, Ucam ve Pebble Tracker gibi ilk blockchain destekli IoT ürünleriyle hayat bulurken, IoTeX’in potansiyel etkisi hiç bu kadar büyük olmamıştı. Dahası, çeşitli ağ katılımcılarının - inşaatçılar, servis sağlayıcılar, tüketiciler - rolleri ve aralarındaki etkileşim yelpazesi gün geçtikçe değişiyor. Ucam’in 2020 yılının 3. çeyreğinin başlarında kitlesel pazar perakendecilerine sunulmasıyla birlikte, Ucam, IoTeX tokenomikleri için ilk araç olacak ve IoTeX Ağı’na yeni değer ve fayda sağlayacak.
Bu makalede ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, IOTX madeni para, tamamlayıcı DAO’lar ve IoTeX’in genel belirteç tasarımı, Güvenilir Şeylerin İnterneti için katalizör görevi görür. Bununla birlikte, IoTeX’in “Powered by IoTeX” ekosistemini başlatmak için daha heyecan verici planları var (yani 0 → 1’den itibaren). “Powered by IoTeX” cihazlarının bir sonraki dalgasının ayrılmış Ekosistem fonları aracılığıyla nasıl devreye alınacağını paylaşacağımız Tokenomics serimizin 3. Bölümü için bizi izlemeye devam edin.


IoTeX hakkında


2017 yılında açık kaynaklı bir platform olarak kurulan IoTeX, tüm “şeylerin” (insanlar, makineler, işletmeler ve DApp’ler) güven ve gizlilikle etkileşim kurabildiği açık bir ekosistem olan Güvenilir Şeylerin İnternetini inşa ediyor. 30’dan fazla önde gelen araştırma bilimcisi ve mühendisinden oluşan küresel bir ekip tarafından desteklenen IoTeX, yeni nesil IoT cihazlarını, ağlarını ve ekonomilerini etkinleştirmek için blok zinciri, güvenli donanım ve gizli bilgi işlemi birleştirir. IoTeX, “fiziksel dünyayı blok blok birbirine bağlayarak” gelecekteki merkezi olmayan ekonomiyi güçlendirecek.

IoTeX Türkiye Telegram kanalımıza katılmak için tıklayınız.

Resmi Telegram kanalına katılmak için tıklayınız.

IoTeX’ i Twitter’dan takip etmek için : https://twitter.com/iotexturkey

Yazının orjinal halini okumak için buraya tıklayınız.

Ayrıca buraya tıklayarak blockchain haberlerimize göz gezdirebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.