Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$40,666.72
+1.86
ETH
$1,225.29
+3.48
LTC
$170.77
+0.94
DASH
$109.74
+14.48
XMR
$146.73
+1.38
NXT
$0.01
-9.38
ETC
$7.84
+15.16
DOGE
$0.01
+12.25
ZEC
$76.39
+11.22
BTS
$0.03
+5.41

IoTeX Tokenomics - Bölüm 3: 1 Milyon IoTeX Aygıtını Önyükleme Yapmak İçin Burn-Drop!

347

IoTeX Tokenomics serisine tekrardan hoş geldiniz. 1. bölüm’de IOTX kripto parasının detaylı açıklamasını yaptık. 2. bölüm’de DAO tabanlı jetonomik tasarımı tanıttık. 3. Bölümde ise, “Powered by IoTeX” ekosisteminin nasıl önyükleneceğini paylaşıyoruz.


IoTeX Tokenomics Giriş


IoTeX Ağı sınırsız potansiyele sahiptir. Bugün dünyada 25 milyar IoT cihazı ve 2025 yılına kadar gelen 100 milyar IoT cihazı ile IoTeX, yeni nesil insan merkezli akıllı cihazları güçlendirecek. Herhangi bir yeni ekosistem için en büyük zorluk önyüklemedir (yani 0 → 1’den itibaren) - ilk 1 milyon “Powered by IoTeX” cihazını önyüklemek için yeni tokenomik tabanlı girişimleri paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.


IoTeX Ağı, cihaz üreticileri, servis sağlayıcıları ve tüketicileri birleştirir. Cihazlar, IoTeX Ağının merkezinde yer alır - kritik bir cihaz kitlesi olmadan, hizmet sağlayıcıları ve tüketiciler hizmet verme ve geliştirme becerilerinde sınırlı olacaktır. 1 milyon “Powered by IoTeX” cihazına giden yolculuk, dinamik bir inovasyon ve benimseme döngüsünü başlatacak. Daha fazla “Powered by IoTeX” cihazları yeni hizmet sağlayıcıları çekecek, daha çeşitli / güvenilir hizmetler yeni cihazları etkinleştirecek ve benzeri - bu sürekli döngü nihayetinde IoTeX Ağı için uzun vadeli büyümeyi ve değeri artıracaktır.

IoTeX / IOTX / IoTeX Tokenomics / Altcoin / IOTX nedir? / IoTeX Nedir? / Kripto Para / Kripto Paralar / Bitcoin / BTC / Coin Market Cap

IoTeX Ağında, toplam IOTX arzının (yani 1,8 milyar IOTX)% 18’i, “Powered by IoTeX” ekosistemini başlatmak ve cihaz oluşturucuları, hizmet sağlayıcıları ve tüketicileri teşvik etmek için kullanılacak Ekosistem Fonu için ayrılmıştır. IoTeX’e benzersiz yollarla katkıda bulunmak. Bu makalede, ilk 1 milyon “Powered by IoTeX” cihazını önyüklemek için ağ çapında yeni girişimleri - Burn-Drop, Halo hibeleri, Yönlendirmeler - ana hatlarıyla sunuyoruz.


Burn-Drop: 1 Milyon Cihaz için 1 Milyar IOTX


İlk 1 milyon “Powered by IoTeX” cihazını kullanırken 1 Milyar IOTX’in (toplam arzın% 10’u) Burn-Drop olacağı yenilikçi bir tokenomik tasarım olan Burn-Drop ile tanışın. Yakılıp-Bırakılacak 1 Milyar IOTX’in% 90’ı yakılacak ve% 10’u “düşürülecek” (yani, 91 günden fazla otomatik hisseye sahip seçmenlere dağıtılacak).

Burn-Drop programı boyunca, toplam 900 milyon IOTX (toplam arzın% 9’u) yakılıp dolaşımdan çıkarılırken, 100 milyon IOTX (toplam arzın% 1’i) “bırakılacak”. Bu süreç akıllı sözleşmeyle kolaylaştırılacak ve her yeni “Powered by IoTeX” cihazı kümülatif bir şekilde devreye alındıktan hemen sonra yeni bir Burn-Drop tetiklenecek.


Yakma-Bırakma, daha yüksek Yakma-Bırakma oranına sahip önceki aşamalarla birlikte toplam on aşamaya sahip olacaktır. Aşama 1’de (yani ilk 1.000 cihaz), her yeni “Powered by IoTeX” cihazı için toplam 100.000 IOTX Yakılıp Bırakılacaktır. Sonraki aşamalarda, Yakma-Bırakma oranı yarıya inecek (yani, Aşama 2 = cihaz başına 50.000 IOTX Yazma-Bırakma), faz başına cihaz sayısı ikiye katlanacak (yani, Aşama 2 = 2.000 cihaz). Aşağıda tam Burn-Drop programını sunuyoruz:

1 milyon “Powered by IoTeX” cihazı devreye alındıktan sonra, Burn-Drop programı tamamlanacak ve “Burn-to-Certify” programı etkinleştirilecektir. O andan itibaren, inşaatçılar (örneğin, cihaz üreticileri) her yeni cihaz için özel hizmetlere ve yeteneklere erişim sağlamak için IOTX yazacak. Bu kalıcı olarak devam edecek ve toplam IOTX arzı her yeni “Powered by IoTeX” cihazıyla azalacak. Devam eden “yanma oranı” Burn-Drop programının sonuna doğru ayarlanacaktır ve zaman içinde ağ oylama yoluyla ayarlanabilir. Aşağıdaki grafikte, çeşitli “yanma oranı” varsayımlarına ve mevcut IOTX $ fiyatına dayalı olarak Toplam IOTX Arzı ile Toplam “IoTeX Tarafından Güçlendirilen” Cihazların açıklayıcı bir grafiğini sunuyoruz.

IoTeX / IOTX / IoTeX Tokenomics / Altcoin / IOTX nedir? / IoTeX Nedir? / Kripto Para / Kripto Paralar / Bitcoin / BTC / Coin Market Cap

Burn-Drop programı, cihaz sertifikasyon maliyetlerini karşılayarak üreticileri (yani cihaz üreticilerini) doğrudan teşvik eder ve ayrıca her yeni cihaz için ağa değer kazandırarak IoTeX paydaşlarını teşvik eder. Burn-Drop, IoTeX Ağına enerji sağlamak için çeşitli faydalar sağlayacaktır:
Sertifika maliyetlerini karşılayarak cihaz üreticilerini destekleyin
Paydaşları “Powered by IoTeX” cihazlarını tanıtmaya teşvik edin
Cihaz üreticisi + servis sağlayıcı yenilik döngüsünü katalize edin
Uzun vadeli stakerları ödüllendirin ve değeri IOTX coin’e yönlendirin


Halo Hibeleri

Yeni “Powered by IoTeX” cihazlarının ve hizmetlerinin geliştirilmesini desteklemek için, resmi IoTeX hibe programı olan Halo’yu başlatmaktan gurur duyuyoruz. Halo, IoTeX platformunda IoT ve gizlilikle ilgili projeler oluşturmakla ilgilenen geliştiricilerin yanı sıra IoTeX’in yeteneklerini ve erişimini genişletmek isteyen ekosistem oluşturucuları hedefliyor. Halo, yeni nesil IoTeX’i beslemek için yeni güvenilir cihazların ve uygulamaların önünü açacak.

Ads

Halo Programı, IoTeX ekosistemine fayda sağlayan projeleri güçlendirmek için finansman ve teknik destek sağlar - Ekosistem Fonundan gelen toplam IOTX arzının% 8’i Halo Hibelerine tahsis edilecektir. Gelecekte, IoTeX Foundation’ın takdirine bağlı olarak Halo Grants’e ek IOTX tahsis edilebilir. Başvurabileceğiniz iki tür Halo hibesi vardır:


Açık Uçlu Teklifler (OEP): Bir sonraki büyük fikrinizi gerçeğe dönüştürmek için IoTeX Vakfı’ndan uygulamalı destek alın. Onaylanan OEP’ler, 1,2 milyon IOTX hibe alacak ve bu da onların bir IoTeX Delegesi olmalarına ve IoTeX topluluğundan oy / farkındalık almalarına olanak tanıyacak. Bize fikrinizi söyleyin ve onu IoTeX üzerine inşa edin!


Teklif İsteği (RFP): önceden tanımlanmış bir çalışma kapsamı ve finansman limiti olan bir “istek listesinden” proje talep edin. Teknik destek talep üzerine sağlansa da, RFP başvuru sahiplerinin benzer projeler oluşturma konusunda önceden deneyime sahip olmaları gerekir. Finansman, belirli kilometre taşları karşılandıktan sonra aşamalı olarak sağlanır - IoTeX Ağını daha sağlam hale getirin, bugün başvurun!

IoTeX Halo

Refferal (Ref) Programı


Yeni cihaz üreticilerini ve geliştiricilerini IoTeX ekosistemine getirecek Burn-Drop ve Halo Grants’e ek olarak, önyüklemenin bir başka temel dayanağı, yeni tüketicileri IoTeX Ağı’na karşılamaya yönelik yönlendirmelerdir. Küresel IoTeX topluluğu (sizin gibi!) Önemli bir rol oynar - gizliliğinizin kontrolünü ele geçirmek için yalnızca “Powered by IoTeX” cihazları satın almak / kullanmakla kalmaz, aynı zamanda “Powered by IoTeX” satışlarını artırmaya yardımcı olduğunuz için ödüller de alabilirsiniz. “Çeşitli e-ticaret platformları aracılığıyla cihazlar. Tavsiye Programımızın tüm detayları ve Amazon’daki Ucam lansman tarihi Temmuz 2020’de açıklanacak.

Ucam’in 2020’nin 3. çeyreğinin başlarında Amazon’da piyasaya çıkması ve Pebble Tracker’ın yakında çıkması ile IoTeX Ağını bir topluluk üyesi olarak desteklemenin yolları büyük ölçüde genişleyecektir. Ülkenize “Powered by IoTeX” cihazları getirmek için IoTeX Vakfı ile çalışmakla ilgileniyorsanız, lütfen Telegram’da bir Yöneticiye ulaşın.


Peki ya Sırada Ne Var?

IoTeX Tokenomics serimiz boyunca, IOTX madeni parası için yeni bir yardımcı program (Bölüm 1), tokenomikleri güçlendirmek için yeni DAO’lar (Bölüm 2) ve ilk 1 milyon “Powered by IoTeX” cihazını (Bölüm 3) devreye almak için yeni planlar sunduk. Bu makalede ayrıntıları verilen üç sütun - Burn-Drop, Halo Grants, Referrals - cihaz üreticileri, geliştiriciler, tüketiciler, token sahipleri ve daha fazlası için “Powered by IoTeX” ekosistemini başlatmak için kısa vadeli net teşvikler sağlar. Ekosistem önyüklendiğinde, IoTeX’in sürdürülebilir tokenomik tasarımı, IoTeX Ağına sürekli şeffaflık, fayda ve değer sağlamak için devreye girecektir.
Güvenilir Şeylerin İnterneti, Ucam ve Pebble Tracker gibi ilk blockchain destekli IoT ürünleriyle hayat bulurken, IoTeX’in potansiyel etkisi hiç bu kadar büyük olmamıştı. Ayrıca, çeşitli ağ katılımcılarının - cihaz üreticileri, servis sağlayıcılar, tüketiciler - rolleri ve aralarındaki etkileşim yelpazesi gün geçtikçe değişiyor. Bu temelle artık Nesnelerin İnternetini sonsuza dek dönüştürmeye hazırız. Güvenilir Şeylerin İnterneti vizyonumuza artık bir adım daha yaklaştık - bize katılın!


IoTeX Hakkında


2017 yılında açık kaynaklı bir platform olarak kurulan IoTeX, tüm “şeylerin” (insanlar, makineler, işletmeler ve DApp’ler) güven ve gizlilikle etkileşim kurabildiği açık bir ekosistem olan Güvenilir Şeylerin İnternetini inşa ediyor. 30’dan fazla önde gelen araştırma bilimcisi ve mühendisinden oluşan küresel bir ekip tarafından desteklenen IoTeX, yeni nesil IoT cihazlarını, ağlarını ve ekonomilerini etkinleştirmek için blok zinciri, güvenli donanım ve gizli bilgi işlemi birleştirir. IoTeX, “fiziksel dünyayı blok blok birbirine bağlayarak” gelecekteki merkezi olmayan ekonomiyi güçlendirecek.

IoTeX Türkiye Telegram kanalımıza katılmak için tıklayınız.

Resmi Telegram kanalına katılmak için tıklayınız.

IoTeX’ i Twitter’dan takip etmek için : https://twitter.com/iotexturkey

Yazının orjinal halini okumak için buraya tıklayınız.

Ayrıca buraya tıklayarak blockchain haberlerimize göz gezdirebilirsiniz.

IoTeX / IOTX / IoTeX Tokenomics / Altcoin / IOTX nedir? / IoTeX Nedir? / Kripto Para / Kripto Paralar / Bitcoin / BTC / Coin Market Cap

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.