Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$33,017.81
-3.88
ETH
$2,011.34
-4.82
LTC
$136.45
-8.16
DASH
$134.91
-7.74
XMR
$230.16
-12.12
NXT
$0.02
-2.13
ETC
$45.58
-6.51
DOGE
$0.23
-14.8
ZEC
$111.82
-10.47
BTS
$0.04
-5.77

İran hükümetinin yerel blok zinciri birliğini yasakladığı bildirildi

692

İran Blockchain Topluluğu başkanına göre, yasağın ana nedeni bir kripto uyarı listesi.

İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, İran Blockchain Topluluğu’nun (IBC) faaliyetlerini engelledi, ancak dernek hala doğrudan bildirim almadıklarını iddia ediyor.

Yerel kaynaklara göre , Bakanlığın Sosyal İşler Kurumu, geçen hafta yerel Hamshahri Online gazetesinde yayınlanan bir bildirimle IBC’nin finansal performansı ve kripto para borsalarıyla olan ilişkileri hakkında raporlar istedi .

Hafta sonu bakanlık derneğin faaliyetlerini engelledi, ancak derneğin web sitesinin sponsoru olarak listelenen iki kripto borsasından birinin CEO’su olan IBC sözcüsü Sepehr Mohammadi, yönetim kurulu üyelerine sözlü veya yazılı herhangi bir uyarı yapılmadığını söyledi.

Ads

Bir In açık mektup Sosyal İşler Örgütüne, IBC başkanı blockchain ekosistem katılımcılarının performansını izlemek dernek hakkı olduğunu kaydetti. Yeni kullanıcıların tuzaklardan kaçınmaları için uyarı listeleri yayınlamanın ve yayınlamanın da IBC için bir görev olduğunu da sözlerine ekledi.

Kriptoyla ilgili yüksek riskli İranlı şirketler IBC uyarı listesindeydi, bu nedenle Mohammadi bunun yasağın önde gelen nedeni olduğuna inanıyor. “Kazanılmış çıkarlar, IBC’nin çabalarını durdurmak için her şeyi yapacaktır. IBA bilgilendirilmeden önce duyuruyu yayınlamayı başardılar” diye ekledi.

Yerel basına göre, bir parlamento üyesi kriptoyla ilgili yerel sivil toplum kuruluşlarını yurtdışına döviz transfer etmekle suçladı. Kripto ve blok zinciri alanındaki STK’lardan biri olarak IBC, iddiayı reddetti ve derneğin ülkede blok zincir teknolojisini teşvik etmeye odaklandığını söyledi.

Kripto madenciliği için bir “yaz yasağının” ardından İran, kripto para birimleri için sağlıklı bir düzenleme istiyor. İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, ülkenin ulusal çıkarları korumak ve korumak için kripto para birimi faaliyetlerini yasallaştırması gerektiğini söyledi . Kripto para birimleri için yasal bir çerçeve oluşturmak için farklı taraflar arasında ortak bir çalışma çağrısında bulundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.