Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,367.57
-0.12
ETH
$584.87
-0.69
LTC
$80.15
-3.84
DASH
$96.22
-1.19
XMR
$150.25
-1.97
NXT
$0.01
+21.43
ETC
$6.02
-0.86
DOGE
$0.00
-1.2
ZEC
$67.37
-1.57
BTS
$0.02
-4.65

İşletmeler Kripto Para Birimlerine Nasıl Uyum Sağlıyor

52

Dünyanın iş dünyası homojen veya sürekli bir varlık değildir. Her türlü işletme çeşitli nedenlerle değişmek zorundadır. Fakat hepsinin ortak noktası yeni teknolojilere uyum sağlamak zorundalar. Kripto para birimleri ve genel olarak blockchain, devrim niteliğindeki uzun vadeli finansal araçların en yenisidir. Peki, işletmeler son birkaç yılda bu fenomene nasıl ve neden adapte oluyor acaba ?

Kripto paralara neden başvurmalıyız?


Birçok işletme, müşterilerine finansal işlemler için en son hizmetleri ve çözümleri sunma çabasındadır. Normal para birimleri bugünlerde, özellikle kripto paraların sunduğu şeylerle karşılaştırıldığında, neredeyse modası geçmiş gibi görünüyor.

Kripto para birimlerinin en önemli özelliklerinden biri ayarlanabilir ölçeklendirmedir. Dijital para birimleri, işlemin ölçeğine veya piyasa koşullarına bakılmaksızın harikalar yaratır. Ayrıca, bu para birimleri bağımlı olmanız gereken tek bir varlık tarafından işletilmez. Kripto işlemleri, dünya çapında P2P ağlarında bulunan koda dayanır tek bir finansal kuruma bağlı olmamak, uzun vadede götürüsü çok aza inmiş olur.

Birçok kişi kripto para biriminin geleneksel paradan daha az güvenli olduğuna inanıyor . Kripto para birimlerinde bulunan ve her bir işlemin geçerliliğini doğrulamak için kullanılan şifreleme için ek bir katman bulunur. Bu şifreleme, daha fazla para biriminin oluşturulma oranını kontrol etmek için de kullanılır. Böyle bir sistem, örneğin hiperenflasyon ile ilgili endişeleri ortadan kaldırır.

Ayrıca, herhangi bir ticari işletme veya kişi herhangi bir işlem ücreti ödemeden kriptosistemde yer alabilir. Tüm ağlar tamamen açık kaynaklıdır.

Blockchain ‘e dayalı para birimi güvenliği, bunun tamamen dijital bir para türü olmasıyla da sağlanmaktadır. Hiç kimsenin fiziksel olarak herhangi bir kaynağı çalma tehlikesi yoktur; hepsi dijital cüzdanlarda tutulur ve işlemler başka bir işletmenin dijital cüzdanına transfer anlamına gelir. Değişimi kesintiye uğrayabilecek fiziksel bir nesne yoktur.

Dijital cüzdanlar yapıları, kimlikleri ortaya çıkarmak istemezlerse sahiplerin tam anonim olmasını sağlar. Aslında, cüzdan birinin kişisel kimliğiyle hiçbir bağlantısı yoktur. Şifrelenmiş ve kimlik numaralarıyla hiçbir bağı olmayan bir adres üzerinde bulunmaktadır.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, blockchain para birimlerinin dünyadaki finansal sistemin mevcut düzenini bozma potansiyeli şaşırtıcıdır. Bu yüzden birçok işletme, eğrinin önünde kalmak için Bitcoin gibi para birimleriyle çalışmayı seçmeye başlıyor

Müşteri Çekiciliği


Kripto para birimi ödemelerini kabul etmenin nedenlerinden biri, bunun için gerçek bir talep olduğu gerçeğidir. Son yirmi yılda, yazılım şirketlerine inanılmaz miktarda kişisel bilgi vermeye başladık. Google gibi teknoloji devleri, konumumuzdan satın alma tercihlerimize ve aralarındaki neredeyse her şeyle ilgili hemen hemen her şeyi biliyor.

Bu nedenle, daha fazla çevrimiçi anonimlik sunan herhangi bir dijital çözüm, son zamanlarda bir tüketiciyi hızla topladı. Ve blockchain para birimleri kesinlikle bu listede. Araştırmalar, neredeyse% 40’ının bitcoin ile çevrimiçi alışverişleri için ödeme yapma seçeneğine sahip olacağını takdir ediyor.

Bunlar da niş müşteriler değil - yemek siparişleri veya kıyafetler gibi genel işlemlerden bahsediyoruz.

Kripto Para ‘nın İşlem Maliyetlerini Azaltması


Hiç bir iş yürüten herkes, her işlem için doğal maliyetler olduğunu bilir - dijital bir olsa bile, sayacın diğer tarafında olduklarında düşünmediği masraflar. Ödeme işleme, herhangi bir şirketin gelirinin büyük bir kısmını alabilir ve genellikle bu kadar çok etkileyemeyeceğiniz bir şeydir.

Ancak, kripto para birimleri işlem giderlerinizde büyük bir çökme yapmanızı sağlar. Kripto, gezegendeki diğer herhangi bir para biriminden daha merkezi değil. Dolayısıyla, iş yapmanın maliyetlerini belirleyecek merkezi bir düzenleyici organ yoktur - ki bu sadece yoktur. Ve çoğu banka havalesinden farklı olarak kripto ticaretinin anlık olduğunu unutmayalım.

Sahtekarlık Koruması


Kripto işlemleri diğer dijital ödeme türlerinden daha yüksek şifrelemeye sahiptir. Bu kesinlikle bir oyun değiştiricidir, kripto olarak blockchain teknolojisinin sunabileceği tüm güvenlik ve desteğe sahiptir. En önemlisi - yaptığınız her işlem kesindir. Hiçbir şeyi geri almanın bir yolu yoktur, bu nedenle bir bankanın hesabınızı engellediği veya yaptığınız her türlü hareketi geçersiz kıldığı konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

İlk başta kötü bir şey gibi görünebilecek kripto para birimi ile kredi sistemi yoktur. Ama sonra hatırlamak zorundasınız - borç da yok. Bu, kötü kredilere girmeyi ve karşılayamayacağınız fonları harcamayı imkansız hale getirir. Açıkçası, böyle bir sabit para sistemi sahtekarlığı temelde imkansız hale getirir, çünkü her işlem inanılmaz derecede basittir.

Dünya Çapında Erişim


Küçük bir çevrimiçi satıcı için, mümkün olan en büyük hedef kitleye ulaşmak büyük bir önceliktir. Hizmetlerinizi ve ürünlerinizi küresel bir kitleye satabiliyorsanız, genişleme potansiyeli yalnızca kendi yeteneklerinizle sınırlıdır. Finansal işlemler açısından kripto para birimi budur. Bir kripto borsası, dünyadaki herhangi iki kişi arasında kolayca gerçekleşebilir.

Paranızı dijital bir varlık olarak tutmanın ve herhangi biriyle işlem yapmanın önünde hiçbir engel yoktur. Genellikle uluslararası satışlarla ilgili masraflardan ve birden fazla aracı kurumdan geçmenin sıkıntısından bahsetmiyoruz. Bütün bunlar kripto para birimleri ile ortadan kaldırıldı.


Şimdiye kadar çoğunlukla işletmelerin finansal açıdan kriptoya nasıl adapte olduklarını belirttik sizlere. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin herhangi bir ticari pazarlama değerine inanılmaz değer katmasının bir başka nedeni daha var. Rekabette öne çıkmanın dijital para birimlerine karşı durmak ve kripto paraya geçmek yerine daha iyi bir yolu yoktur. Ayrıca, kripto - bitcoin ve benzeri para birimlerine geçiş yaptığınızı açıkladığınızdan daha geniş bir hedef kitleye sahip olursunuz, kendi tutkulu topluluklarına sahiptir.

Ayrıca Brave Browser hakkındaki bilgilendirici yazımızı okumak için buraya tıklayınız

- Advertisement -

- Advertisement -

1 yorum
  1. […] İşletmeler Kripto Para Birimlerine Nasıl Uyum Sağlıyor yazımızı okumak için […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.