Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$33,419.77
-0.38
ETH
$2,067.42
-3.44
LTC
$133.56
-2.13
DASH
$133.09
-0.75
XMR
$203.98
-1.84
NXT
$0.01
+22.38
ETC
$52.13
-2.92
DOGE
$0.24
+1.04
ZEC
$115.12
-4.46
BTS
$0.04
-1.69

JPMorgan raporu: Eth2, 2025 yılına kadar 40 milyar dolarlık stake endüstrisini başlatabilir

894

CEO Jamie Dimon kriptoyu desteklemeyebilir, ancak iki JPMorgan analisti, hisse kanıtı kripto para getirilerinin bu sıfır oranlı ortamda çekici yatırımlar olduğunu söylüyor.

Yeni bir JPMorgan raporuna göre, enerji verimli Ethereum 2.0 ağının piyasaya sürülmesi, hisse ispatı konsensüs mekanizmasını popüler hale getirecek ve staking getirilerini hem kurumsal hem de perakende yatırımcılar için daha çekici bir gelir kaynağı haline getirecek.

Yazarlar, PoS blok zincirlerinde stake edilen coin sahiplerinin şu anda stake edilen varlıklarından yılda yaklaşık 9 milyar dolar gelir elde ettiğini tahmin ediyor. 

Ethereum gelecek yıl iş kanıtından (PoW) hisse kanıtına (PoS) geçişini tamamladığında, analistler ödemelerin iki katından fazla artarak 20 milyar dolara çıkmasını bekliyor. Blockchain endüstrisindeki stake getirilerinin 2025 yılına kadar tekrar ikiye katlanarak 40 milyar dolara çıkacağını öngörüyorlar.

İki kıdemli analist ayrıca, hisseli kripto para ile finansal teşvikleri nakit, nakit eşdeğerleri ve ABD Hazine bonoları gibi sabit getirili araçlarla karşılaştırdı:

Ads

“Stake yoluyla kazanılan getiri, yatırımların bir miktar pozitif nominal getiri sağladığı ABD doları, ABD Hazineleri veya para piyasası fonları gibi diğer varlık sınıflarındaki diğer yatırımlara kıyasla kripto para birimlerine sahip olmanın fırsat maliyetini azaltabilir. Aslında, mevcut sıfır oranlı ortamda , getirileri yatırım için bir teşvik olarak görüyoruz.”

StakingRewards’a göre, stake edilen sermayeye göre ilk on kripto para birimi arasında, yıllık stake ödülleri %3 ile %13 arasında değişiyor. Bunlar nominal getiriler ve gerçek ROI’leri aynı zamanda temel alınan para biriminin piyasa değişim değerinin bir fonksiyonu olsa da.

JP Morgan analistleri, beklenen herhangi bir piyasa fiyatı artışına ek olarak PoS kripto paralarının pozitif gerçek getirilerini çekici buluyor ve şunları yazıyor :

“Stake etme, diğer varlık sınıflarına kıyasla kripto paraları elde tutmanın fırsat maliyetini düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok durumda kripto para birimleri önemli bir nominal ve gerçek getiri sağlıyor.”

Proof-of-stake kripto paralar, JPMorgan’dan ciddi muamele gören tek kripto para birimi değil. Finansal hizmetler devinin belirli müşterilere bir Bitcoin fonu sunmaya hazırlandığı bildiriliyor . Bu yaz en kısa sürede başlayabilir.

Bu yeni kripto ürünü, Pantera Capital ve Galaxy Digital tarafından sunulan benzer pasif Bitcoin fonlarının aksine aktif olarak yönetilebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.