Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$52,067.32
+4.81
ETH
$1,902.95
+7.44
LTC
$234.78
+11.31
DASH
$261.80
+6.62
XMR
$267.61
+15
NXT
$0.03
-2.68
ETC
$15.59
+7.37
DOGE
$0.05
-2.61
ZEC
$167.76
+7.43
BTS
$0.06
+6.92

Kanada doları stabilcoin Algorand blok zincirinde başlatıldı

421

Blockchain platformu Algorand , bugün dijital Kanada doları ‘QCAD’ stablecoin’in Algorand platformuna taşınacağını duyurdu. Algorand, yeni barındırılan QCAD belirteci için anında onay, mikro ödemeler ve otomatik cüzdan desteğini destekleyeceğini iddia etti.

Algorand Vakfı’nın CEO’su Sean Lee, Algorand protokolünün ölçeğinin ve hızının, QCAD kullanarak “yeni ve yenilikçi tüketici inovasyonunu” kolaylaştıracak “yüksek işlem hacimlerini” sağlayacağını sözlerine ekledi.

Algorand ve Stablecorp arasındaki bir ortaklığın sonucudur ve ikincisi, QCAD’i “ilk tam uyumlu, kitlesel pazar Kanada Doları stabilcoin” olarak tanımlamaktadır.

Ads

Canada Stablecorp, 3iQ ve Mavennet Systems arasındaki bir ortak girişimdir ve QCAD’i Şubat 2020’de Ethereum’da başlattı. Stablecorp CEO’su Jean Deagagne, Algorand’ın blok zincirinden ve “büyüyen ekosisteminden” yararlanmanın, “yeni işletme ve tüketici uygulamalarını” keşfetmelerine ve ölçeklendirmelerine yardımcı olacağına inanıyordu.

QCAD’in eklenmesiyle, Algorand artık ana ağında Circle’ın USDC’si ve Tether USDT’yi içeren üç sabit paraya sahip. Bununla birlikte, QCAD, Algorand’daki ABD doları destekli ilk stabilcoin olacak.

Bu arada, 2020 yılı boyunca, stabilcoinler, yalnızca özel şirketler tarafından geliştirilen, büyük itibari para birimlerine sabitlenen bu kripto paralarla önemli bir talep gördü, bu da ECB’den Christine Lagarde’nin yakın zamanda endişelerini dile getirdiği bir gerçek . Stabilcoin’lerin “ciddi riskler” oluşturduğuna ve “büyük teknoloji” tarafından verilen stabilcoinlerin “Avrupa’da rekabet gücü ve teknolojik özerklik için riskler” bile oluşturabileceğine inanıyordu.

Ancak bu , stabilcoin projesi üzerinde çalışmaya devam etmek için kısa süre önce Diem olarak yeniden adlandırılan Facebook’un Libra’sını durdurmadı. Bununla birlikte, yeniden markalama son zamanlarda hala çok eleştiri çekmeyi başardı. As Almanya’nın Maliye Bakanı Olaf Scholz, denilen proje “koyun postuna bürünmüş bir kurt” ve adını değiştirerek onun temellerini değiştirmek olmaz dikkat çekti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.