Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$58,027.54
+5.21
ETH
$3,516.49
+4.82
LTC
$347.31
+2.86
DASH
$398.71
-0.31
XMR
$415.49
+3.03
NXT
$0.08
+8.55
ETC
$105.65
+42.79
DOGE
$0.62
-6.51
ZEC
$290.33
+8.78
BTS
$0.13
+4.55

Mahkeme Bitcoin’in Dijital Varlık Olduğunu Kabul Etti

90

Düzenlenen bir mahkemede Bitcoin’in dijital varlık olduğu, yasalar tarafından korunması gerektiği ifadesi kullanıldı.

6 Mayıs tarihinde Baidu tarafından yapılan habere göre, yasalar açısından Bitcoin’in tanımlanmasında önemli bir adım atıldı. Mahkemede Bitcoin’in, dijital varlık olduğu ve yasalar tarafından korunması gerektiği ifadesi kullanıldı.

Yerel haberlere göre, yasa dışı yollarla elde edilen tüm BTC’lerin iade edilmesi veya telafi edilmesi gerektiği söyleniyor.

Her şey bir soygunla başladı

Habere göre Şanghaylı evli çift Pete ve Xiaoli Wang, 2018’de dört kişi tarafından soyuldu. Soyguncular, çiftin sahip olduğu kripto paraları kendi hesaplarına aktarmaya zorladılar. Konu hakkında yayımlanan haberde şu ifadeler yer aldı:

“Dört saldırgan, çiftin sahip oldukları 18,88 BTC ve 6.466 Sky coin’i kendi hesaplarına aktarmaya zorladı.”

İlk mahkeme duruşmasında dört saldırgan, Pete ve Xiaoli Wang’ın Bitcoin ve Skycoin’lerini iade etmek istediklerini söylediler. Mahkeme, soyguncuları altı ay on beş gün hapis cezasına çarptırdı.

Ads

Mahkeme ayrıca, suçlu tarafların 12 Haziran 2018 tarihinde BTC ve Skycoin kurları üzerinden yerel para birimi ile tutarın iade edilmesini emretti.

Zor oldu ama oldu

“Mevcut Çin yasaları Bitcoin ve Skycoin’in varlık özelliklerini tanımıyor. Bitcoin ve Skycoin yasal anlamda varlık veya mülkiyet olarak görülmüyor. Bu nedenle Pete ve Wang Xiaoli’nin varlıklarını iadesini isteme hakları yoktur.”

Neredeyse iki yıl mahkemede savaştıktan sonra çift, sonunda Skycoin’lerini geri almaktan vazgeçti. Ancak mahkemenin Bitcoin’lerinin iadesini emrettiğinde ısrar etmeye devam ettiler. Mahkeme sonunda dört soyguncunun 18,88 BTC’yi iade etmesine emretti.

Craig Wright, Bitcoin’in yasa kapsamına alınacağını iddia etti

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, kişisel blog hesabı üzerinden paylaştığı yazıda, Lightning Network ve Bitcoin madencileri için geleceğin iyi olmadığına dair görüşlerini belirtti. Bitcoin’in tercih edilmesinde izne ihtiyaç duymaması ve otorite ihtiyacının bulunmaması gelse de Wright’a göre bunlar sadece yanılsama.

Wright, Bitcoin ile yapılan işlemlerde, CDD (müşteri durum tespiti) ve KYC (müşterini tanı) gereksinimlerinin karşılanamaması durumunda, işleme dahil olan paranın çalıntı olduğunu ileri sürüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.