Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$24,881.24
+5.07
ETH
$627.82
+1.77
LTC
$128.84
+14.62
DASH
$105.33
+6.5
XMR
$160.96
-2.31
NXT
$0.01
-4.17
ETC
$5.71
+0.42
DOGE
$0.00
+0.72
ZEC
$65.62
+4.81
BTS
$0.02
-2.39

Merkez Bankası Başkanı Ağbal’dan kritik kripto para açıklaması

240

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, kripto para çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Bitcoin (BTC) başta olmak üzere, pek çok kripto para birimine olan ilginin günbegün arttığı Türkiye’de, yeni yasal düzenlemelere ve devlete ait dijital varlık projelerine ait güncel haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’dan, “kripto paralarla ilgili test çalışmaları” konusunda açıklama geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleriyle istişarede bulunan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, kripto para projesi hakkında bilgi verdi. 25 Aralık tarihinde, İhlas Haber Ajansı haberini sayfasına taşıyan Sözcü gazetesi, “Merkez Bankası’nın şeffaflık çerçevesinde adımlar atacağı” bilgisini verdi.

Haberde, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın şu sözlerine vurgu yapıldı:

“Kripto paralarla ilgili 2021 yılı ikinci yarısında pilot testlere başlamaya hazırlanıyoruz.”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın sloganı “şeffaflık”


Hükümetin, Merkez Bankası ile birlikte ortak kararla yüzde 5 enflasyon hedeflediğini belirten Ağbal, “dalgalı kur rejimine devam edeceğiz” sözünün altını çizdi.

2020 yılında Türk lirasının ABD doları karşısında değer kaybetmesiyle Merkez Bankası kararlarının öneminin arttığı malum. Bu bağlamda Ağbal, döviz piyasası kararlarında “şeffaflık” ilkesine önem vereceklerini şu sözlerle ifade etti:

“[…] Biz döviz biriktireceksek bu şeffaf olacak, döviz biriktireceksek bu önceden ilan edilmiş, plan ve program dâhilinde olacak. Biz döviz biriktireceğiz diye döviz piyasasındaki döviz hareketlerini etkilemeyeceğiz.”

Öte yandan 8 Kasım Pazar günü, resmi Instagram hesabı üzerinden bir açıklama paylaşan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım” ifadelerini kullanmış ve bakanlık görevini Lütfi Elvan’a devretmişti.

Görev değişikliklerinin yanı sıra, teknolojik hamleler de yapan TCMB, gerçek zamanlı fon transfer sistemi FAST’i yakın zaman önce tanıttı.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.