Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$57,890.89
+2.19
ETH
$2,072.28
+3.58
LTC
$224.45
+1.81
DASH
$266.77
+4.07
XMR
$275.33
+4
NXT
$0.09
+40.27
ETC
$19.18
+5.46
DOGE
$0.06
+2.34
ZEC
$191.90
+10.2
BTS
$0.13
+8.19

Monero (XMR) topluluğu üyeleri MobileCoin projesine sesleniyor

294

Monero’nun baş koruyucusu ve Twitter hesabı “fluffypony” ile de tanınan Riccardo Spagni, geçtiğimiz günlerde Mobilecoin (MOB) projesi hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Monero geliştiricilerine proje için herhangi bir kredi verilmediği için “hayal kırıklığına uğradığını” belirtti 

Çok ama çok üzücü. MobileCoin, CryptoNote’a dayandığını iddia ediyor, ancak öyle değil. Monero’ya dayanıyor… Kredinin ödenmesi gereken yerde neden kredi olmadığından emin değil misiniz?

Bu tür bir düşük bütünlük davranışı, bir projenin başlangıçta ne kadar iyi niyetli olduğuna bakılmaksızın asla iyiye işaret etmez.

Spagni, CryptoNote’un MobileCoin’in Monero’ya dayandığını kanıtlayan belirli özelliklere sahip olmadığını açıkladı. Bu özellikler arasında RingCT, Subaddresses, Bulletproofs bulunur.

Mobilecoin’in kodunu ve projenin kurucu mühendisi Alex Graveley’nin Monero’nun kodu hakkındaki yorumlarını eleştirdi. Söz konusu tweet silindi. Ancak Spagni, yorumun bir ekran görüntüsünü paylaşarak kripto projelerinin nasıl “yüksek bütünlüklü olmayı bu kadar zor bulduğunu” belirtti.

Ads

Öte yandan, MobileCoin projesinin bazı ekip üyeleri “Monero’nun yeterince hızlı olmadığını” ve “işlem kurtarmayı desteklemediğini” iddia etti. Monero’nun “MobileCoin olan olasılıksal bağlantıya sahip olduğu” gerçeğine değindiler. Proje temsilcilerinden gelen not ayrıca şunları belirtti : 

İkinci sorunu çözmek için MobileCoin Fog’u oluşturmak için neredeyse 18 ay harcadık ( https://github.com/mobilecoinfoundation/fog ). Kullanıcıların, bu sunucuların operatörleri hangi dizelerin kurtarıldığını öğrenmeden kontrol etmedikleri sunuculardan dizeleri kurtarmalarına olanak tanıyan önemsiz olmayan bir kod yığınıdır. Beni yanlış anlamayın, devlerin omuzlarındayız, ama burada birçok yeni teknoloji var.

Bu arada, topluluk aktivisti Seth Simmons, Twitter’da MobileCoin’in “kullanıcılar için güçlü gizlilik sağlamak için” Monero protokolünü kullandığını, ancak “Intel donanım garantilerine ve merkezileştirmeye dayandığını” iddia etti .

Simmons ayrıca Mobilecoin’in token tedariki konusunda endişeliydi ve 250 milyon madeni paranın tamamının önceden madencilik yapıldığını belirtti. O iddia proje henüz herhangi değişim listeleri açıklamadı çünkü bu balina manipülasyonlara karşı savunmasız MOB fiyatını yaptığı. Özellikle de jetonların “yalnızca” projenin mülkünü ve VC yatırımcılarını temsil ettiğine inandığından beri.

Ayrıca Simmons , MobileCoin ile ilgili en rahatsız edici şeyin, “ABD vatandaşlarının (diğerleri arasında) herhangi bir şekilde MobileCoin’i kullanmasını zaten açıkça sansürlemesi ve engellemesi” olduğunu belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.