Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,161.49
+1.48
ETH
$609.90
-0.43
LTC
$107.33
-0.12
DASH
$102.26
-3.15
XMR
$152.12
+2.27
NXT
$0.01
-3.85
ETC
$6.01
-3.3
DOGE
$0.00
+2.45
ZEC
$66.85
-4.05
BTS
$0.02
-2.11

Ripple CEO’su, SEC Şirketini XRP Satışları Konusunda Dava Edebilir

351

CEO Brad Garlinghouse Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) XRP satışı nedeniyle Ripple’a dava açacağını söyledi.

Fortune’a göre , dava yakın gelecekte açılacak, ancak henüz kesin bir tarih belirtilmemiş. Dava, basın zamanı itibariyle açılmamıştı. Garlinghouse, Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen ve Garlinghouse’un firmanın yanında sanıklar olarak adlandırılacağını söyledi.

Brad Garlinghouse e-postayla gönderilen bir açıklamada “Bu, tüm kripto endüstrisine ve Amerikan yeniliğine yönelik bir saldırı” dedi.

Kellogg, Hansen, Todd, Figel & Frederick’in dış avukatı Michael Kellogg, e-postayla gönderilen bir açıklamada, “Bu şikayet hukuken yanlıştır. Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı’nın FinCen’i de dahil olmak üzere ABD hükümetinin diğer büyük şubeleri, XRP’nin bir para birimi olduğunu zaten belirledi. XRP’deki işlemler bu nedenle federal menkul kıymetler yasalarının kapsamı dışında kalır. Bu, SEC’in yasal yetkisinin ötesine geçmeye çalıştığı ilk sefer değil. Mahkemeler bunu daha önce düzeltti ve tekrar yapacak. “

Wall Street Journal’a göre Ripple, Pazartesi günü SEC’in dava açmayı planladığı haberini aldı .

Şirket daha önce , Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) tarafından getirilen Banka Gizlilik Yasası’nın bazı yönlerini ihlal ettiği suçlamalar nedeniyle 700.000 ABD doları para cezasının yanı sıra ABD’nin Kaliforniya Kuzey Bölgesi Avukat Bürosuna 450.000 ABD Doları para cezası ödemişti .

Garlinghouse’un Pazartesi günkü hareketi, mesajlaşma platformu Kik’in SEC’in Kin’i inşa etmek için 100 milyon dolar toplamak için kendisine karşı dava açacağını duyurduğunu anımsatıyor . Kik daha sonra davayı çözdü.

Kripto şirketi CEO’ları, yaklaşan düzenleyici eylemler konusunda daha geniş endüstriyi uyarıyor, daha büyük bir eğilim olabilir. Coinbase başkanı Brian Armstrong, FinCEN’in kural koyma için bir öneri yayınlamasından haftalar önce, geçen ay potansiyel ABD Hazine Bakanlığı kural koyma sürecini önizledi

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.